
Kicsi frankfurti torta



Hozzávalók
Kapcsos tortaformához (Ø 20 cm):
Tésztához:
Krémhez:
Töltelékhez:
Szóráshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tegyük a tojásokat, a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót egy keverőtálba, és konyhai robotgéppel(habverővel) a legmagasabb fokozaton legalább 1 percig verjük habosra. Adjuk hozzá az olajat és a tejet. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és keverjük bele. Öntsük a tésztát a sütőformába, és simítsuk el a tetejét. Helyezzük a formát a sütőben lévő alsó rácsra. 30 perc elteltével fedjük le sütőpapírral, hogy a teteje ne legyen túl sötét.
Sütési idő: kb. 60- 65 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Hagyjuk a süteményt kb. 10 percig állni a formában, majd borítsuk ki egy sütőpapírral bélelt süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni.
Szórás:
A vajat vagy margarint, a cukrot és a mandulát keverés közben addig melegítsük, amíg megbarnul, majd tegyük át egy sütőpapírra, és hagyjuk kihűlni.
Krém:
A lágy vajat vagy margarint a keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) simára verjük. Keverjük bele evőkanalanként a kihűlt pudingot, ügyelve arra, hogy a vaj és a puding szobahőmérsékletű legyen.
Keverjük simára a lekvárt habverővel, vagy passzírozzuk át a lekvárt egy szitán. Távolítsuk el a sütőpapírt a tortáról. Vágjuk át a tortát vízszintesen kétszer ketté.
Töltsük a krémet egy Ø 10 mm-es díszítőfejjel ellátott habzsákba. Helyezzük az alsó réteget egy tortalapra, és kenjük meg a lekvár felével. Tegyünk a tetejére krémből karikákat. Helyezzük rá a középső tortaréteget, és ismét kenjük meg lekvárral a leírtak szerint, majd fedjük be krémkarikákkal. Helyezzük rá a felső tortaréteget, és csak a tetejét kenjük meg a krémmel. Díszítsük a tetejét a krémmel.
Szórjuk meg a manduladarabokkal és legalább 2 órára tegyük hűtőszekrénybe.


Kicsi frankfurti torta
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Kapcsos tortaformához (Ø 20 cm):
Tésztához:
Krémhez:
Töltelékhez:
Szóráshoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tegyük a tojásokat, a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót egy keverőtálba, és konyhai robotgéppel(habverővel) a legmagasabb fokozaton legalább 1 percig verjük habosra. Adjuk hozzá az olajat és a tejet. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és keverjük bele. Öntsük a tésztát a sütőformába, és simítsuk el a tetejét. Helyezzük a formát a sütőben lévő alsó rácsra. 30 perc elteltével fedjük le sütőpapírral, hogy a teteje ne legyen túl sötét.
Sütési idő: kb. 60- 65 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Hagyjuk a süteményt kb. 10 percig állni a formában, majd borítsuk ki egy sütőpapírral bélelt süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni.
Szórás:
A vajat vagy margarint, a cukrot és a mandulát keverés közben addig melegítsük, amíg megbarnul, majd tegyük át egy sütőpapírra, és hagyjuk kihűlni.
Krém:
A lágy vajat vagy margarint a keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) simára verjük. Keverjük bele evőkanalanként a kihűlt pudingot, ügyelve arra, hogy a vaj és a puding szobahőmérsékletű legyen.
Keverjük simára a lekvárt habverővel, vagy passzírozzuk át a lekvárt egy szitán. Távolítsuk el a sütőpapírt a tortáról. Vágjuk át a tortát vízszintesen kétszer ketté.
Töltsük a krémet egy Ø 10 mm-es díszítőfejjel ellátott habzsákba. Helyezzük az alsó réteget egy tortalapra, és kenjük meg a lekvár felével. Tegyünk a tetejére krémből karikákat. Helyezzük rá a középső tortaréteget, és ismét kenjük meg lekvárral a leírtak szerint, majd fedjük be krémkarikákkal. Helyezzük rá a felső tortaréteget, és csak a tetejét kenjük meg a krémmel. Díszítsük a tetejét a krémmel.
Szórjuk meg a manduladarabokkal és legalább 2 órára tegyük hűtőszekrénybe.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?