Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kicsi frankfurti torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Kapcsos tortaformához (Ø 20 cm):

némi zsiradék

Tésztához:

3 darab tojás (M-es)
150 g cukor
1 csipet só
150 ml étolaj
150 ml tej
225 g búzaliszt
4 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Krémhez:

100 g cukor
500 ml tej
250 g lágy vaj vagy margarin

Töltelékhez:

kb. 6 evőkanál feketeribizli lekvár

Szóráshoz:

1 teáskanál vaj vagy margarin
20 g cukor
50 g szeletelt mandula
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A vajkrémhez készítsünk pudingot a csomagoláson található utasítás szerint, de 100 g cukorral és tejjel. Helyezzük a fóliát közvetlenül a forró puding felületére, és hagyjuk kihűlni. Nem fog bőr képződni, a tetején, és a pudingot nem kell közben megkeverni. Zsiradékkal kenjük ki a forma alját és sütőpapírral béleljük ki, majd melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
Tegyük a tojásokat, a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót egy keverőtálba, és konyhai robotgéppel(habverővel) a legmagasabb fokozaton legalább 1 percig verjük habosra. Adjuk hozzá az olajat és a tejet. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és keverjük bele. Öntsük a tésztát a sütőformába, és simítsuk el a tetejét. Helyezzük a formát a sütőben lévő alsó rácsra. 30 perc elteltével fedjük le sütőpapírral, hogy a teteje ne legyen túl sötét.

Sütési idő: kb. 60- 65 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Hagyjuk a süteményt kb. 10 percig állni a formában, majd borítsuk ki egy sütőpapírral bélelt süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni.

Szórás:
A vajat vagy margarint, a cukrot és a mandulát keverés közben addig melegítsük, amíg megbarnul, majd tegyük át egy sütőpapírra, és hagyjuk kihűlni.

Krém:
A lágy vajat vagy margarint a keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) simára verjük. Keverjük bele evőkanalanként a kihűlt pudingot, ügyelve arra, hogy a vaj és a puding szobahőmérsékletű legyen.

Keverjük simára a lekvárt habverővel, vagy passzírozzuk át a lekvárt egy szitán. Távolítsuk el a sütőpapírt a tortáról. Vágjuk át a tortát vízszintesen kétszer ketté.

Töltsük a krémet egy Ø 10 mm-es díszítőfejjel ellátott habzsákba. Helyezzük az alsó réteget egy tortalapra, és kenjük meg a lekvár felével. Tegyünk a tetejére krémből karikákat. Helyezzük rá a középső tortaréteget, és ismét kenjük meg lekvárral a leírtak szerint, majd fedjük be krémkarikákkal. Helyezzük rá a felső tortaréteget, és csak a tetejét kenjük meg a krémmel. Díszítsük a tetejét a krémmel.

Szórjuk meg a manduladarabokkal és legalább 2 órára tegyük hűtőszekrénybe.
Kicsi frankfurti torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!