Kicsi frankfurti torta
Hozzávalók
Kapcsos tortaformához (Ø 20 cm):
némi zsiradék
Tésztához:
3 darab tojás (M-es)
150 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csipet só
150 ml étolaj
150 ml tej
225 g búzaliszt
4 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
Krémhez:
1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
100 g cukor
500 ml tej
250 g lágy vaj vagy margarin
Töltelékhez:
kb. 6 evőkanál feketeribizli lekvár
Szóráshoz:
1 teáskanál vaj vagy margarin
20 g cukor
50 g szeletelt mandula
Elkészítés
Előkészítés:
A vajkrémhez készítsünk pudingot a csomagoláson található utasítás szerint, de 100 g cukorral és tejjel. Helyezzük a fóliát közvetlenül a forró puding felületére, és hagyjuk kihűlni. Nem fog bőr képződni, a tetején, és a pudingot nem kell közben megkeverni. Zsiradékkal kenjük ki a forma alját és sütőpapírral béleljük ki, majd melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
Tegyük a tojásokat, a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót egy keverőtálba, és konyhai robotgéppel(habverővel) a legmagasabb fokozaton legalább 1 percig verjük habosra. Adjuk hozzá az olajat és a tejet. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és keverjük bele. Öntsük a tésztát a sütőformába, és simítsuk el a tetejét. Helyezzük a formát a sütőben lévő alsó rácsra. 30 perc elteltével fedjük le sütőpapírral, hogy a teteje ne legyen túl sötét.
Sütési idő: kb. 60- 65 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Hagyjuk a süteményt kb. 10 percig állni a formában, majd borítsuk ki egy sütőpapírral bélelt süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni.
Szórás:
A vajat vagy margarint, a cukrot és a mandulát keverés közben addig melegítsük, amíg megbarnul, majd tegyük át egy sütőpapírra, és hagyjuk kihűlni.
Krém:
A lágy vajat vagy margarint a keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) simára verjük. Keverjük bele evőkanalanként a kihűlt pudingot, ügyelve arra, hogy a vaj és a puding szobahőmérsékletű legyen.
Keverjük simára a lekvárt habverővel, vagy passzírozzuk át a lekvárt egy szitán. Távolítsuk el a sütőpapírt a tortáról. Vágjuk át a tortát vízszintesen kétszer ketté.
Töltsük a krémet egy Ø 10 mm-es díszítőfejjel ellátott habzsákba. Helyezzük az alsó réteget egy tortalapra, és kenjük meg a lekvár felével. Tegyünk a tetejére krémből karikákat. Helyezzük rá a középső tortaréteget, és ismét kenjük meg lekvárral a leírtak szerint, majd fedjük be krémkarikákkal. Helyezzük rá a felső tortaréteget, és csak a tetejét kenjük meg a krémmel. Díszítsük a tetejét a krémmel.
Szórjuk meg a manduladarabokkal és legalább 2 órára tegyük hűtőszekrénybe.
Tegyük a tojásokat, a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót egy keverőtálba, és konyhai robotgéppel(habverővel) a legmagasabb fokozaton legalább 1 percig verjük habosra. Adjuk hozzá az olajat és a tejet. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és keverjük bele. Öntsük a tésztát a sütőformába, és simítsuk el a tetejét. Helyezzük a formát a sütőben lévő alsó rácsra. 30 perc elteltével fedjük le sütőpapírral, hogy a teteje ne legyen túl sötét.
Sütési idő: kb. 60- 65 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Hagyjuk a süteményt kb. 10 percig állni a formában, majd borítsuk ki egy sütőpapírral bélelt süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni.
Szórás:
A vajat vagy margarint, a cukrot és a mandulát keverés közben addig melegítsük, amíg megbarnul, majd tegyük át egy sütőpapírra, és hagyjuk kihűlni.
Krém:
A lágy vajat vagy margarint a keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) simára verjük. Keverjük bele evőkanalanként a kihűlt pudingot, ügyelve arra, hogy a vaj és a puding szobahőmérsékletű legyen.
Keverjük simára a lekvárt habverővel, vagy passzírozzuk át a lekvárt egy szitán. Távolítsuk el a sütőpapírt a tortáról. Vágjuk át a tortát vízszintesen kétszer ketté.
Töltsük a krémet egy Ø 10 mm-es díszítőfejjel ellátott habzsákba. Helyezzük az alsó réteget egy tortalapra, és kenjük meg a lekvár felével. Tegyünk a tetejére krémből karikákat. Helyezzük rá a középső tortaréteget, és ismét kenjük meg lekvárral a leírtak szerint, majd fedjük be krémkarikákkal. Helyezzük rá a felső tortaréteget, és csak a tetejét kenjük meg a krémmel. Díszítsük a tetejét a krémmel.
Szórjuk meg a manduladarabokkal és legalább 2 órára tegyük hűtőszekrénybe.
Kedvencnek jelölöm
Kicsi frankfurti torta
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Kapcsos tortaformához (Ø 20 cm):
némi zsiradék
Tésztához:
3 darab tojás (M-es)
150 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csipet só
150 ml étolaj
150 ml tej
225 g búzaliszt
4 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
Krémhez:
100 g cukor
500 ml tej
250 g lágy vaj vagy margarin
Töltelékhez:
kb. 6 evőkanál feketeribizli lekvár
Szóráshoz:
1 teáskanál vaj vagy margarin
20 g cukor
50 g szeletelt mandula
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A vajkrémhez készítsünk pudingot a csomagoláson található utasítás szerint, de 100 g cukorral és tejjel. Helyezzük a fóliát közvetlenül a forró puding felületére, és hagyjuk kihűlni. Nem fog bőr képződni, a tetején, és a pudingot nem kell közben megkeverni. Zsiradékkal kenjük ki a forma alját és sütőpapírral béleljük ki, majd melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
Tegyük a tojásokat, a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót egy keverőtálba, és konyhai robotgéppel(habverővel) a legmagasabb fokozaton legalább 1 percig verjük habosra. Adjuk hozzá az olajat és a tejet. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és keverjük bele. Öntsük a tésztát a sütőformába, és simítsuk el a tetejét. Helyezzük a formát a sütőben lévő alsó rácsra. 30 perc elteltével fedjük le sütőpapírral, hogy a teteje ne legyen túl sötét.
Sütési idő: kb. 60- 65 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Hagyjuk a süteményt kb. 10 percig állni a formában, majd borítsuk ki egy sütőpapírral bélelt süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni.
Szórás:
A vajat vagy margarint, a cukrot és a mandulát keverés közben addig melegítsük, amíg megbarnul, majd tegyük át egy sütőpapírra, és hagyjuk kihűlni.
Krém:
A lágy vajat vagy margarint a keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) simára verjük. Keverjük bele evőkanalanként a kihűlt pudingot, ügyelve arra, hogy a vaj és a puding szobahőmérsékletű legyen.
Keverjük simára a lekvárt habverővel, vagy passzírozzuk át a lekvárt egy szitán. Távolítsuk el a sütőpapírt a tortáról. Vágjuk át a tortát vízszintesen kétszer ketté.
Töltsük a krémet egy Ø 10 mm-es díszítőfejjel ellátott habzsákba. Helyezzük az alsó réteget egy tortalapra, és kenjük meg a lekvár felével. Tegyünk a tetejére krémből karikákat. Helyezzük rá a középső tortaréteget, és ismét kenjük meg lekvárral a leírtak szerint, majd fedjük be krémkarikákkal. Helyezzük rá a felső tortaréteget, és csak a tetejét kenjük meg a krémmel. Díszítsük a tetejét a krémmel.
Szórjuk meg a manduladarabokkal és legalább 2 órára tegyük hűtőszekrénybe.
Tegyük a tojásokat, a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót egy keverőtálba, és konyhai robotgéppel(habverővel) a legmagasabb fokozaton legalább 1 percig verjük habosra. Adjuk hozzá az olajat és a tejet. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és keverjük bele. Öntsük a tésztát a sütőformába, és simítsuk el a tetejét. Helyezzük a formát a sütőben lévő alsó rácsra. 30 perc elteltével fedjük le sütőpapírral, hogy a teteje ne legyen túl sötét.
Sütési idő: kb. 60- 65 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Hagyjuk a süteményt kb. 10 percig állni a formában, majd borítsuk ki egy sütőpapírral bélelt süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni.
Szórás:
A vajat vagy margarint, a cukrot és a mandulát keverés közben addig melegítsük, amíg megbarnul, majd tegyük át egy sütőpapírra, és hagyjuk kihűlni.
Krém:
A lágy vajat vagy margarint a keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) simára verjük. Keverjük bele evőkanalanként a kihűlt pudingot, ügyelve arra, hogy a vaj és a puding szobahőmérsékletű legyen.
Keverjük simára a lekvárt habverővel, vagy passzírozzuk át a lekvárt egy szitán. Távolítsuk el a sütőpapírt a tortáról. Vágjuk át a tortát vízszintesen kétszer ketté.
Töltsük a krémet egy Ø 10 mm-es díszítőfejjel ellátott habzsákba. Helyezzük az alsó réteget egy tortalapra, és kenjük meg a lekvár felével. Tegyünk a tetejére krémből karikákat. Helyezzük rá a középső tortaréteget, és ismét kenjük meg lekvárral a leírtak szerint, majd fedjük be krémkarikákkal. Helyezzük rá a felső tortaréteget, és csak a tetejét kenjük meg a krémmel. Díszítsük a tetejét a krémmel.
Szórjuk meg a manduladarabokkal és legalább 2 órára tegyük hűtőszekrénybe.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?