
Csokoládés-marcipán torta



Hozzávalók
Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):
Piskótatésztához:
Krém töltelékhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásfehérjét verjük fel nagyon keményre és tegyük félre. A marcipánt vágjuk apró darabokra, és keverőtálban keverjük össze a tojássárgájával konyhai robotgéppel (habverő) krémesre. Fokozatosan, a legmagasabb fokozaton keverjük bele a tojásokat. Szórjuk bele a bourbon vaníliás cukorral és a sóval elkevert cukrot, 1 percig keverjük, majd kb. 3 percig verjük a keveréket, amíg sűrű és krémes lesz. Röviden keverjük bele a rumaromát. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és apránként keverjük a tojásos masszához.
Adjuk hozzá a felolvasztott tortabevonót és a mandulát a keverékhez, és keverjük össze. Óvatosan keverjük hozzá a felvert tojásfehérjét. Simítsuk a tésztát az előkészített formába, majd helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsára.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a piskótát a formából, és tegyük egy süteményrácsra. Távolítsuk el a sütőpapírt, és hagyjuk kihűlni.
Krémtöltelék:
Vágjuk a piskótát vízszintesen három részre. Helyezzük az alsó tortalapot egy tortatálra. Készítsük el a vaníliás tortakrémet a tejjel és a margarinnal a csomagoláson található utasítás szerint. Kenjük meg az alsó tortalapot a krém 1/3-ával. Helyezzük rá a középső tortalapot, kenjük meg a krém 1/3-ával, majd helyezzük rá a felső tortalapot. A maradék krémmel kenjük meg a széleket, és a tetejét. Tegyük a tortát legalább 1 órára a hűtőszekrénybe.
Díszítés:
Gyúrjuk össze a marcipánt és porcukros felületen nyújtsuk ki akkorára, amivel a tortát be tudjuk fedni. Fedjük be a tortát és kicsit nyomkodjuk a torta felületére. A felesleges részeket vágjuk le. A tortabevonót olvasszuk fel a leírás szerint. Töröljük le a tasakot, majd vágjunk le egy nagyon kis sarkot. Díszítsük a tortát a szélétől kezdve tetszés szerint, majd dekoráljuk apró csokoládé szívekkel.


Csokoládés-marcipán torta
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):
Piskótatésztához:
Krém töltelékhez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásfehérjét verjük fel nagyon keményre és tegyük félre. A marcipánt vágjuk apró darabokra, és keverőtálban keverjük össze a tojássárgájával konyhai robotgéppel (habverő) krémesre. Fokozatosan, a legmagasabb fokozaton keverjük bele a tojásokat. Szórjuk bele a bourbon vaníliás cukorral és a sóval elkevert cukrot, 1 percig keverjük, majd kb. 3 percig verjük a keveréket, amíg sűrű és krémes lesz. Röviden keverjük bele a rumaromát. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és apránként keverjük a tojásos masszához.
Adjuk hozzá a felolvasztott tortabevonót és a mandulát a keverékhez, és keverjük össze. Óvatosan keverjük hozzá a felvert tojásfehérjét. Simítsuk a tésztát az előkészített formába, majd helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsára.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a piskótát a formából, és tegyük egy süteményrácsra. Távolítsuk el a sütőpapírt, és hagyjuk kihűlni.
Krémtöltelék:
Vágjuk a piskótát vízszintesen három részre. Helyezzük az alsó tortalapot egy tortatálra. Készítsük el a vaníliás tortakrémet a tejjel és a margarinnal a csomagoláson található utasítás szerint. Kenjük meg az alsó tortalapot a krém 1/3-ával. Helyezzük rá a középső tortalapot, kenjük meg a krém 1/3-ával, majd helyezzük rá a felső tortalapot. A maradék krémmel kenjük meg a széleket, és a tetejét. Tegyük a tortát legalább 1 órára a hűtőszekrénybe.
Díszítés:
Gyúrjuk össze a marcipánt és porcukros felületen nyújtsuk ki akkorára, amivel a tortát be tudjuk fedni. Fedjük be a tortát és kicsit nyomkodjuk a torta felületére. A felesleges részeket vágjuk le. A tortabevonót olvasszuk fel a leírás szerint. Töröljük le a tasakot, majd vágjunk le egy nagyon kis sarkot. Díszítsük a tortát a szélétől kezdve tetszés szerint, majd dekoráljuk apró csokoládé szívekkel.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?