Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokoládés-marcipán torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 szelet

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):

némi zsiradék
sütőpapír

Piskótatésztához:

2 teáskanál instant kávépor
3 darab tojásfehérje (M-es)
3 darab tojássárgája (M-es)
4 darab tojás (M-es)
120 g cukor
1 csipet só
1 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
150 g búzaliszt
½ teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
50 g apróra vágott mandula

Krém töltelékhez:

300 ml hideg tej
200 g lágy vaj vagy margarin

Díszítéshez:

tetszés szerint csokoládé szívek
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tortabevonót vágjuk nagyobb darabokra, és alacsony hőfokon olvasszuk fel, majd az instant kávéport oldjuk fel benne. A tortaforma alját kenjük ki egy kis zsiradékkal, béleljük ki sütőpapírral, majd melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Piskótatészta:
A tojásfehérjét verjük fel nagyon keményre és tegyük félre. A marcipánt vágjuk apró darabokra, és keverőtálban keverjük össze a tojássárgájával konyhai robotgéppel (habverő) krémesre. Fokozatosan, a legmagasabb fokozaton keverjük bele a tojásokat. Szórjuk bele a bourbon vaníliás cukorral és a sóval elkevert cukrot, 1 percig keverjük, majd kb. 3 percig verjük a keveréket, amíg sűrű és krémes lesz. Röviden keverjük bele a rumaromát. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és apránként keverjük a tojásos masszához.

Adjuk hozzá a felolvasztott tortabevonót és a mandulát a keverékhez, és keverjük össze. Óvatosan keverjük hozzá a felvert tojásfehérjét. Simítsuk a tésztát az előkészített formába, majd helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsára.

Sütési idő: kb. 50-55 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Vegyük ki a piskótát a formából, és tegyük egy süteményrácsra. Távolítsuk el a sütőpapírt, és hagyjuk kihűlni.

Krémtöltelék:
Vágjuk a piskótát vízszintesen három részre. Helyezzük az alsó tortalapot egy tortatálra. Készítsük el a vaníliás tortakrémet a tejjel és a margarinnal a csomagoláson található utasítás szerint. Kenjük meg az alsó tortalapot a krém 1/3-ával. Helyezzük rá a középső tortalapot, kenjük meg a krém 1/3-ával, majd helyezzük rá a felső tortalapot. A maradék krémmel kenjük meg a széleket, és a tetejét. Tegyük a tortát legalább 1 órára a hűtőszekrénybe.

Díszítés:
Gyúrjuk össze a marcipánt és porcukros felületen nyújtsuk ki akkorára, amivel a tortát be tudjuk fedni. Fedjük be a tortát és kicsit nyomkodjuk a torta felületére. A felesleges részeket vágjuk le. A tortabevonót olvasszuk fel a leírás szerint. Töröljük le a tasakot, majd vágjunk le egy nagyon kis sarkot. Díszítsük a tortát a szélétől kezdve tetszés szerint, majd dekoráljuk apró csokoládé szívekkel.
Csokoládés-marcipán torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
67 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
31 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!