Ananászos-kókuszos sütemény
Hozzávalók
Téglalap alakú tepsihez (kb. 18 x 28 cm):
Tésztához:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet a sütőporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a tésztához szükséges többi hozzávalót, kivéve az ananászt, és keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel(habverővel) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd 2 percig a legmagasabb fokozaton, hogy sima tésztát kapjunk. A tésztát osszuk el egyenletesen az előkészített tepsiben, majd a tetejére szórjuk az ananászdarabokat. Helyezzük a tepsit a sütő középső részébe és süssük meg a süteményt.
Sütési idő: kb. 35-38 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Lazítsuk meg és távolítsuk el a tepsi peremét, lazítsuk meg a süteményt, és hagyjuk kihűlni egy süteményrácson.
Díszítés:
Tegyük a porcukrot egy kis tálba. Adjunk hozzá forró vizet, és keverjük össze, hogy sűrű mázat kapjunk. Egy teáskanál segítségével csepegtessük a tészta tetejére, és szórjuk rá a kókuszreszeléket. Vágjuk tetszés szerinti darabokra a sütemény, majd tálaljuk.
Tippek:
A tésztához tej helyett, ananászkonzerv levet is használhatunk.
A mázat víz helyett kókuszlikőrrel vagy ananászkonzerv levével is elkészíthetjük.
Ananászos-kókuszos sütemény
Hozzávalók
kb. 8 szelet elkészítéséhez
Téglalap alakú tepsihez (kb. 18 x 28 cm):
Tésztához:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet a sütőporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a tésztához szükséges többi hozzávalót, kivéve az ananászt, és keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel(habverővel) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd 2 percig a legmagasabb fokozaton, hogy sima tésztát kapjunk. A tésztát osszuk el egyenletesen az előkészített tepsiben, majd a tetejére szórjuk az ananászdarabokat. Helyezzük a tepsit a sütő középső részébe és süssük meg a süteményt.
Sütési idő: kb. 35-38 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Lazítsuk meg és távolítsuk el a tepsi peremét, lazítsuk meg a süteményt, és hagyjuk kihűlni egy süteményrácson.
Díszítés:
Tegyük a porcukrot egy kis tálba. Adjunk hozzá forró vizet, és keverjük össze, hogy sűrű mázat kapjunk. Egy teáskanál segítségével csepegtessük a tészta tetejére, és szórjuk rá a kókuszreszeléket. Vágjuk tetszés szerinti darabokra a sütemény, majd tálaljuk.
Tippek:
A tésztához tej helyett, ananászkonzerv levet is használhatunk.
A mázat víz helyett kókuszlikőrrel vagy ananászkonzerv levével is elkészíthetjük.
Legújabb cikkek
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében
Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?