Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mákos muffin

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

12 darab elkészítéséhez

Muffin formához (12-es):

12 papír sütőforma (Ø 5 cm)

Tésztához:

150 g tönkölybúzaliszt
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
120 g barna cukor
1 csipet só
150 ml étolaj, pl. napraforgóolaj
50 ml tej
3 darab tojás (M-es)
20 g őrölt mák
12 darab földicseresznye

Krémhez:

200 ml hideg habtejszín
125 g sovány túró
3 evőkanál barna cukor

Díszítéshez:

12 darab földicseresznye
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Helyezzük a sütőformákat a muffin forma mélyedésibe, majd melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
Egy keverőtálban keverjük össze a lisztet a sütőporral. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 percig keverjük, hogy sima tésztát kapjunk. A tésztát egyenletesen osszuk el a formákba. Távolítsuk el a zöldet a földicseresznyéről és helyezzük a tészta közepére. A muffin formát helyezzük a sütő középső részében lévő rácsra és süssük meg a süteményt.

Sütési idő: kb. 23-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A muffinokat vegyük ki a muffinsütőből, és rácson hagyjuk kihűlni.

Krém:
A habtejszínt a habfixálóval verjük kemény habbá. A túrót a cukorral és a narancshéjjal keverjük simára, és adjuk a felvert tejszínhabhoz, majd alaposan keverjük át. Töltsük egy nagy díszítőfejjel (kb. 11 mm Ø) ellátott habzsákba, majd a muffinok tetején osszuk el.

Díszítés:
Minden egyes muffin tetejére tegyünk egy-egy földicseresznyét. A muffinokat tálalásig tegyük hűtőszekrénybe.

Tippek:

A muffinok krém nélkül fagyaszthatóak.
Egész mákot használva tetszetősebb lesz a muffin.
Mákos muffin

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
25 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!