
Mákos muffin



Hozzávalók
Muffin formához (12-es):
Tésztához:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Egy keverőtálban keverjük össze a lisztet a sütőporral. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 percig keverjük, hogy sima tésztát kapjunk. A tésztát egyenletesen osszuk el a formákba. Távolítsuk el a zöldet a földicseresznyéről és helyezzük a tészta közepére. A muffin formát helyezzük a sütő középső részében lévő rácsra és süssük meg a süteményt.
Sütési idő: kb. 23-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A muffinokat vegyük ki a muffinsütőből, és rácson hagyjuk kihűlni.
Krém:
A habtejszínt a habfixálóval verjük kemény habbá. A túrót a cukorral és a narancshéjjal keverjük simára, és adjuk a felvert tejszínhabhoz, majd alaposan keverjük át. Töltsük egy nagy díszítőfejjel (kb. 11 mm Ø) ellátott habzsákba, majd a muffinok tetején osszuk el.
Díszítés:
Minden egyes muffin tetejére tegyünk egy-egy földicseresznyét. A muffinokat tálalásig tegyük hűtőszekrénybe.
Tippek:
Egész mákot használva tetszetősebb lesz a muffin.


Mákos muffin
Hozzávalók
12 darab elkészítéséhez
Muffin formához (12-es):
Tésztához:
Krémhez:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Egy keverőtálban keverjük össze a lisztet a sütőporral. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 percig keverjük, hogy sima tésztát kapjunk. A tésztát egyenletesen osszuk el a formákba. Távolítsuk el a zöldet a földicseresznyéről és helyezzük a tészta közepére. A muffin formát helyezzük a sütő középső részében lévő rácsra és süssük meg a süteményt.
Sütési idő: kb. 23-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A muffinokat vegyük ki a muffinsütőből, és rácson hagyjuk kihűlni.
Krém:
A habtejszínt a habfixálóval verjük kemény habbá. A túrót a cukorral és a narancshéjjal keverjük simára, és adjuk a felvert tejszínhabhoz, majd alaposan keverjük át. Töltsük egy nagy díszítőfejjel (kb. 11 mm Ø) ellátott habzsákba, majd a muffinok tetején osszuk el.
Díszítés:
Minden egyes muffin tetejére tegyünk egy-egy földicseresznyét. A muffinokat tálalásig tegyük hűtőszekrénybe.
Tippek:
Egész mákot használva tetszetősebb lesz a muffin.

Legújabb cikkek

Befőzés indul! Tartósítási kisokos
Ki ne szeretné a tavasz és a nyár kincseit eltenni a téli időszakra? Készülhet lekvár, dzsem, savanyúság vagy szörp, tippjeink segítségével a befőzés gyerekjáték lesz.


Süssünk hatékonyan, kevesebb mosogatással!
Bárcsak az a fránya mosogatás elmaradhatna sütés után! Szerencsére létezik pár praktika az elmosogatásra váró eszközök számának csökkentésére, mutatjuk!


5 kedvelt alaptészta, számtalan lehetőség
Egy sokoldalúan felhasználható alaprecept ismerete kincs a konyhában, hiszen a variációk száma szinte végtelen. Cikkünkben 5 méltán népszerű tésztafajtát szedtünk csokorba.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?