Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mákos muffin

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

12 darab elkészítéséhez

Muffin formához (12-es):

12 papír sütőforma (Ø 5 cm)

Tésztához:

150 g tönkölybúzaliszt
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
120 g barna cukor
1 csipet só
150 ml étolaj, pl. napraforgóolaj
50 ml tej
3 darab tojás (M-es)
20 g őrölt mák
12 darab földicseresznye

Krémhez:

200 ml hideg habtejszín
125 g sovány túró
3 evőkanál barna cukor

Díszítéshez:

12 darab földicseresznye
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Helyezzük a sütőformákat a muffin forma mélyedésibe, majd melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
Egy keverőtálban keverjük össze a lisztet a sütőporral. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 percig keverjük, hogy sima tésztát kapjunk. A tésztát egyenletesen osszuk el a formákba. Távolítsuk el a zöldet a földicseresznyéről és helyezzük a tészta közepére. A muffin formát helyezzük a sütő középső részében lévő rácsra és süssük meg a süteményt.

Sütési idő: kb. 23-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A muffinokat vegyük ki a muffinsütőből, és rácson hagyjuk kihűlni.

Krém:
A habtejszínt a habfixálóval verjük kemény habbá. A túrót a cukorral és a narancshéjjal keverjük simára, és adjuk a felvert tejszínhabhoz, majd alaposan keverjük át. Töltsük egy nagy díszítőfejjel (kb. 11 mm Ø) ellátott habzsákba, majd a muffinok tetején osszuk el.

Díszítés:
Minden egyes muffin tetejére tegyünk egy-egy földicseresznyét. A muffinokat tálalásig tegyük hűtőszekrénybe.

Tippek:

A muffinok krém nélkül fagyaszthatóak.
Egész mákot használva tetszetősebb lesz a muffin.
Mákos muffin

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
32 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!