Mákos muffin
Hozzávalók
Muffin formához (12-es):
Tésztához:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Egy keverőtálban keverjük össze a lisztet a sütőporral. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 percig keverjük, hogy sima tésztát kapjunk. A tésztát egyenletesen osszuk el a formákba. Távolítsuk el a zöldet a földicseresznyéről és helyezzük a tészta közepére. A muffin formát helyezzük a sütő középső részében lévő rácsra és süssük meg a süteményt.
Sütési idő: kb. 23-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A muffinokat vegyük ki a muffinsütőből, és rácson hagyjuk kihűlni.
Krém:
A habtejszínt a habfixálóval verjük kemény habbá. A túrót a cukorral és a narancshéjjal keverjük simára, és adjuk a felvert tejszínhabhoz, majd alaposan keverjük át. Töltsük egy nagy díszítőfejjel (kb. 11 mm Ø) ellátott habzsákba, majd a muffinok tetején osszuk el.
Díszítés:
Minden egyes muffin tetejére tegyünk egy-egy földicseresznyét. A muffinokat tálalásig tegyük hűtőszekrénybe.
Tippek:
Egész mákot használva tetszetősebb lesz a muffin.
Mákos muffin
Hozzávalók
12 darab elkészítéséhez
Muffin formához (12-es):
Tésztához:
Krémhez:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Egy keverőtálban keverjük össze a lisztet a sütőporral. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 percig keverjük, hogy sima tésztát kapjunk. A tésztát egyenletesen osszuk el a formákba. Távolítsuk el a zöldet a földicseresznyéről és helyezzük a tészta közepére. A muffin formát helyezzük a sütő középső részében lévő rácsra és süssük meg a süteményt.
Sütési idő: kb. 23-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A muffinokat vegyük ki a muffinsütőből, és rácson hagyjuk kihűlni.
Krém:
A habtejszínt a habfixálóval verjük kemény habbá. A túrót a cukorral és a narancshéjjal keverjük simára, és adjuk a felvert tejszínhabhoz, majd alaposan keverjük át. Töltsük egy nagy díszítőfejjel (kb. 11 mm Ø) ellátott habzsákba, majd a muffinok tetején osszuk el.
Díszítés:
Minden egyes muffin tetejére tegyünk egy-egy földicseresznyét. A muffinokat tálalásig tegyük hűtőszekrénybe.
Tippek:
Egész mákot használva tetszetősebb lesz a muffin.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?