Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Ánizsos falatkák

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 85 darab

Hozzávalók

kb. 85 darab elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 35x40 cm):

sütőpapír

Tésztához:

200 g porcukor
2 darab tojás (M-es)
2 teáskanál őrölt ánizs
175 g búzaliszt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit sütőpapírral béleljük ki.

Elkészítés:

Tészta:
A porcukrot szitáljuk át. A tojásokat egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig habosra keverjük. A porcukrot, a vaníliás cukrot és az ánizst 1 perc alatt keverés közben szórjuk hozzá, majd a masszát további 2 percig keverjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és 2 adagban rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton keverjük hozzá. A tésztát egy Ø 8 mm díszítőfejjel ellátott habzsákba töltjük. A lehető legegyenletesebb halmokat (kb. 3 cm átmérőjű) függőlegesen nyomjunk a tepsire, és hagyjuk szobahőmérsékleten kb. 60 percig száradni.

Közben melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Helyezzük a tepsit a sütő középső részébe. Az ánizsos süteménynek sütés után is világosnak kell maradniuk.

Sütési idő: kb. 14-16 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Vegyük ki az ánizsos süteményeket a tepsiből a sütőpapírral együtt, és hagyjuk kihűlni egy süteményrácson.

Tipp:

A süteményt akár 2 héttel előre is megsüthetjük.
Ánizsos falatkák

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!