
Ánizsos falatkák



Hozzávalók
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
sütőpapír
Tésztához:
200 g porcukor
2 darab tojás (M-es)
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
2 teáskanál őrölt ánizs
175 g búzaliszt
1 csipet Dr. Oetker Sütőpor
Elkészítés
Előkészítés:
A tepsit sütőpapírral béleljük ki.
Elkészítés:
Tészta:
A porcukrot szitáljuk át. A tojásokat egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig habosra keverjük. A porcukrot, a vaníliás cukrot és az ánizst 1 perc alatt keverés közben szórjuk hozzá, majd a masszát további 2 percig keverjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és 2 adagban rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton keverjük hozzá. A tésztát egy Ø 8 mm díszítőfejjel ellátott habzsákba töltjük. A lehető legegyenletesebb halmokat (kb. 3 cm átmérőjű) függőlegesen nyomjunk a tepsire, és hagyjuk szobahőmérsékleten kb. 60 percig száradni.
Közben melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Helyezzük a tepsit a sütő középső részébe. Az ánizsos süteménynek sütés után is világosnak kell maradniuk.
Sütési idő: kb. 14-16 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki az ánizsos süteményeket a tepsiből a sütőpapírral együtt, és hagyjuk kihűlni egy süteményrácson.
A porcukrot szitáljuk át. A tojásokat egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig habosra keverjük. A porcukrot, a vaníliás cukrot és az ánizst 1 perc alatt keverés közben szórjuk hozzá, majd a masszát további 2 percig keverjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és 2 adagban rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton keverjük hozzá. A tésztát egy Ø 8 mm díszítőfejjel ellátott habzsákba töltjük. A lehető legegyenletesebb halmokat (kb. 3 cm átmérőjű) függőlegesen nyomjunk a tepsire, és hagyjuk szobahőmérsékleten kb. 60 percig száradni.
Közben melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Helyezzük a tepsit a sütő középső részébe. Az ánizsos süteménynek sütés után is világosnak kell maradniuk.
Sütési idő: kb. 14-16 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki az ánizsos süteményeket a tepsiből a sütőpapírral együtt, és hagyjuk kihűlni egy süteményrácson.
Tipp:
A süteményt akár 2 héttel előre is megsüthetjük.

Kedvencnek jelölöm

Ánizsos falatkák
Hozzávalók
kb. 85 darab elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
sütőpapír
Tésztához:
200 g porcukor
2 darab tojás (M-es)
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
2 teáskanál őrölt ánizs
175 g búzaliszt
1 csipet Dr. Oetker Sütőpor
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tepsit sütőpapírral béleljük ki.
Elkészítés:
Tészta:
A porcukrot szitáljuk át. A tojásokat egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig habosra keverjük. A porcukrot, a vaníliás cukrot és az ánizst 1 perc alatt keverés közben szórjuk hozzá, majd a masszát további 2 percig keverjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és 2 adagban rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton keverjük hozzá. A tésztát egy Ø 8 mm díszítőfejjel ellátott habzsákba töltjük. A lehető legegyenletesebb halmokat (kb. 3 cm átmérőjű) függőlegesen nyomjunk a tepsire, és hagyjuk szobahőmérsékleten kb. 60 percig száradni.
Közben melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Helyezzük a tepsit a sütő középső részébe. Az ánizsos süteménynek sütés után is világosnak kell maradniuk.
Sütési idő: kb. 14-16 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki az ánizsos süteményeket a tepsiből a sütőpapírral együtt, és hagyjuk kihűlni egy süteményrácson.
A porcukrot szitáljuk át. A tojásokat egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig habosra keverjük. A porcukrot, a vaníliás cukrot és az ánizst 1 perc alatt keverés közben szórjuk hozzá, majd a masszát további 2 percig keverjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és 2 adagban rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton keverjük hozzá. A tésztát egy Ø 8 mm díszítőfejjel ellátott habzsákba töltjük. A lehető legegyenletesebb halmokat (kb. 3 cm átmérőjű) függőlegesen nyomjunk a tepsire, és hagyjuk szobahőmérsékleten kb. 60 percig száradni.
Közben melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Helyezzük a tepsit a sütő középső részébe. Az ánizsos süteménynek sütés után is világosnak kell maradniuk.
Sütési idő: kb. 14-16 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki az ánizsos süteményeket a tepsiből a sütőpapírral együtt, és hagyjuk kihűlni egy süteményrácson.
Tipp:
A süteményt akár 2 héttel előre is megsüthetjük.

Legújabb cikkek
0

Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

0

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

2

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?