Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Trüffel csokoládék

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 80 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 80 darab elkészítéséhez

Praline papírfomák 80 db

Sötét ganache alaprecepthez (kb. 30 darab):

200 g étcsokoládé
100 g habtejszín
1 evőkanál lágy vaj

Világos ganache alaprecepthez (kb. 25 darab):

200 g tejcsokoládé
75 g habtejszín
1 evőkanál lágy vaj

Fehér ganache alaprecepthez (kb. 25 darab):

200 g fehércsokoládé
50 g habtejszín
1 evőkanál lágy vaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Ganache:
A csokoládét vágjuk durvára. A vaníliarudat hosszában vágjuk félbe, és éles késsel kaparjuk ki a magokat. Forraljuk fel a vaníliapépet és a tejszínt egy kis lábasban. Vegyük le a tejszínt a tűzről, és keverés közben olvasszuk fel benne a csokoládét. Keverjük bele a vajat és a kívánt ízű hozzávaló(ka)t, vagy hagyjuk a ganache-t ízesítés nélkül. Öntsük a ganache-t egy tálba, és hagyjuk kihűlni a hűtőben (kb. 60 perc).

Rövid ideig konyhai robotgéppel (habverő) verjük fel a ganache-t, majd adagokban töltsük egy csillag alakú díszítőfejjel ellátott habzsákba. A maradék ganache-t tartsa a hűtőben, hogy ne legyen túl puha. A papírformákba nyomjunk tetszőleges mennyiségű ganache-t.

Díszítés:
Díszítsük a trüffeleket tetszés szerint dekorációs elemekkel.

Pl.
100 g mogyorós keksz
1 tasak Dr. Oetker Finesse reszelt narancshéj
csokoládéba mártott kávészem
50 g aszalt meggy, áfonya vagy sárgabarack, apróra vágva
dekorcukrok
Trüffel csokoládék

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
1 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!