Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Trüffel csokoládék

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 80 darab

Hozzávalók

kb. 80 darab elkészítéséhez

Praline papírfomák 80 db

Sötét ganache alaprecepthez (kb. 30 darab):

200 g étcsokoládé
100 g habtejszín
1 evőkanál lágy vaj

Világos ganache alaprecepthez (kb. 25 darab):

200 g tejcsokoládé
75 g habtejszín
1 evőkanál lágy vaj

Fehér ganache alaprecepthez (kb. 25 darab):

200 g fehércsokoládé
50 g habtejszín
1 evőkanál lágy vaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Ganache:
A csokoládét vágjuk durvára. A vaníliarudat hosszában vágjuk félbe, és éles késsel kaparjuk ki a magokat. Forraljuk fel a vaníliapépet és a tejszínt egy kis lábasban. Vegyük le a tejszínt a tűzről, és keverés közben olvasszuk fel benne a csokoládét. Keverjük bele a vajat és a kívánt ízű hozzávaló(ka)t, vagy hagyjuk a ganache-t ízesítés nélkül. Öntsük a ganache-t egy tálba, és hagyjuk kihűlni a hűtőben (kb. 60 perc).

Rövid ideig konyhai robotgéppel (habverő) verjük fel a ganache-t, majd adagokban töltsük egy csillag alakú díszítőfejjel ellátott habzsákba. A maradék ganache-t tartsa a hűtőben, hogy ne legyen túl puha. A papírformákba nyomjunk tetszőleges mennyiségű ganache-t.

Díszítés:
Díszítsük a trüffeleket tetszés szerint dekorációs elemekkel.

Pl.
100 g mogyorós keksz
1 tasak Dr. Oetker Finesse reszelt narancshéj
csokoládéba mártott kávészem
50 g aszalt meggy, áfonya vagy sárgabarack, apróra vágva
dekorcukrok
Trüffel csokoládék

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!