Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sós karamell torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 szelet Sós karamell torta elkészítéséhez

Csatos tortaformához (Ø 26 cm):

kevés zsiradék
sütőpapír

Krémhez:

300 ml tej
200 ml habtejszín
180 g omlós tejkaramella
200 g lágy Rama margarin
2 csipet só

Tésztához:

60 ml tej
150 g lágy Rama margarin
150 g cukor
1 csipet só
4 darab tojás (M-es)
200 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
150 ml tejföl 20%-os

Kenéshez:

kb. 3 evőkanál narancslekvár

Díszítéshez:

aprított pisztácia
kb. 20 g aprított tejkaramella
1 csipet só

A Sós karamell torta elkészítése lépésről lépésre

Előkészítés:

A krémhez a pudingport cukor nélkül 6 evőkanál tejjel elkeverjük. A maradék tejet és tejszínt edényben felforrósítjuk, és kevergetés közben megolvasztjuk benne a tejkaramellát. Végül a pudingot a csomagoláson található leírás alapján megfőzzük. A forró pudingot frissen tartó fóliával letakarjuk, és szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni. A tortaforma alját kivajazzuk, sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tortabevonót durvára aprítjuk. A tejet főzőedényben felmelegítjük, és megolvasztjuk benne a tortabevonót. A margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot és a sót, míg kötött masszát nem kapunk. A tojásokat egyesével kb. fél perc alatt belekeverjük. A lisztet a sütőporral, a kakaóval és a reszelt citromhéjjal összekeverjük, és adagonként rövid idő alatt közepes fokozaton belekeverjük. A tejfölt és a tortabevonó-tej keveréket rövid idő alatt szintén belekeverjük. A tésztát a formában egyenletesen elosztjuk, majd a formát rácson a sütő középső részébe toljuk.

Sütési idő: kb. 35-40 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A tortalapot kivesszük a formából, és sütőpapírral fedett rácsra borítjuk, a tetejéről lehúzzuk a sütőpapírt, majd hagyjuk kihűlni.

Kenés:
A tortalapot visszafordítjuk, és vízszintesen félbevágjuk. Az alsó lapot tortatálra fektetjük, és narancslekvárral megkenjük.

Krém:
A margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük, és a kihűlt pudingot evőkanalanként belekeverjük. Figyeljünk arra, hogy a margarin és a puding is szobahőmérsékletű legyen, mert különben kicsapódik a margarin. A krémet sóval ízesíthetjük. A krém 1/3-ad részével megkenjük az alsó tortalapot, rátesszük a felső tortalapot és rányomjuk. A tortát vékonyan megkenjük annyi krémmel, hogy a tésztát teljesen elfedje, majd 10 percre hideg helyre tesszük. A megmaradt krém felét eldobható nyomózsákba vagy nagy mélyhűtő tasakba tesszük. A mélyhűtő tasak egyik csücskét csőr alakban bevágjuk (1. ábra). A torta tetejére koszorúformában leveleket nyomunk (2. ábra), majd a tortát legalább 2 órára, de legjobb, ha egész éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük.

Díszítés:
A tortát röviddel tálalás előtt aprított pisztáciával és kisebb-nagyobb tejkaramella darabokkal díszítjük.

Tippek:

A tortát 30 perccel fogyasztás előtt vegyük ki a hűtőből.
A torta hideg helyen 2 napig tárolható.
Sós karamell torta Sós karamell torta Sós karamell torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2021-10-22
0 Kedvelés

Rémisztően finom sütik halloweenra

Tény, hogy halloween nem tradicionális magyar ünnep, de így ősszel nem is lehetne ennél jobb alkalmat találni arra, hogy ijesztő (na jó, inkább mókás) sütiket, desszerteket kreáljunk!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-10-20
1 Kedvelés

Készíts édességeket pillecukorral!

A pillecukor (vagy más néven mályvacukor) az egyik legismertebb amerikai édesség. Ha azonban eddig úgy gondoltuk, hogy karrierjét valóban az Egyesült Államokban kezdte, bizony tévedtünk: az egyiptomiak „találták fel”.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-10-15
2 Kedvelés

Pizzából sokfélét!

Különféle alkalmak – egy megoldás: pizza. Finom minden formájában! Kreatív ötletek következnek az apróbb vagy épp nagyobb éhség elűzésére, a főétkezések közötti időre, arra, amikor úton vagyunk vagy kétszemélyes vacsorára. A pizza mindig nyerő!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!