
Anyák napi muffin



Hozzávalók
Tészta:
A díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
A muffin-papírokat a tepsibe tesszük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160°C (előmelegítve)
Elkészítés:
Az alapport egy keverőedénybe öntjük, hozzáadjuk a tojást, a kimért tejet és a napraforgóolajat, és a konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton (kb. 2 percig) sima tésztává keverjük. Ezt követően a tésztához keverjük a dobozban lévő csokoládédarabokat is. A tésztát két evőkanál segítségével egyenletesen elosztjuk az előkészített formákban. A tepsit a sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A muffinokat kivesszük a tepsiből és a formákban rácson hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A fondantot félbe vágjuk, az egyik felét nylon zacskóba csomagolva, légmentesen lezárva, további felhasználásig a hűtőbe tároljuk. A másik felét egy felvágott mélyhűtő tasak oldalai között vékonyra nyújtjuk és recés szélű kerek kiszúró segítségével (ø 7 mm) kb. 12 tallért kiszúrunk. A fondant-tallérokat rátesszük a muffinokra és finoman rányomkodjuk. Fogpiszkáló segítségével díszítésként kis pontokat szúrunk a tallérok szélébe.
25 g porcukrot vízzel ragacsos masszává keverünk, és ételszínezékkel rózsaszínűre színezzük, majd kis mélyhűtő tasakba vagy kis papír-nyomózsákba tesszük. A tasak egyik csücskén kicsi lyukat vágunk, és 4 muffinra ráírjuk a „M A M A” betűket. Néhány muffinra zsinórt rajzolunk a zászlócskákhoz. A maradék fondantból leveszünk 3 diónagyságú adagot és az ételszínezékkel 3 különböző színárnyalatban rózsaszínűre színezzük. Ha ragadna, némi porcukrot gyúrjunk bele. A fondantot egy felvágott mélyhűtő tasak oldalai között kinyújtjuk és késsel kis háromszögeket vágunk ki belőle (a zászlócskákhoz). Ezeket a zsinórokhoz tesszük. A rózsa-dekorációhoz fehér fondantból egy nem túl vékony zsinórt formázunk, laposra nyomkodjuk, végül mint egy csigát, rózsaformává feltekerjük. Ezeket rátesszük a z Anyák napi muffin sütemény tetejére.
Tippek:
Tálaljuk az Anyák napi muffin sütiket különböző színű muffin-papírokban.


Anyák napi muffin
Hozzávalók
kb. 12 darab elkészítéséhez
A díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A muffin-papírokat a tepsibe tesszük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160°C (előmelegítve)
Elkészítés:
Az alapport egy keverőedénybe öntjük, hozzáadjuk a tojást, a kimért tejet és a napraforgóolajat, és a konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton (kb. 2 percig) sima tésztává keverjük. Ezt követően a tésztához keverjük a dobozban lévő csokoládédarabokat is. A tésztát két evőkanál segítségével egyenletesen elosztjuk az előkészített formákban. A tepsit a sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A muffinokat kivesszük a tepsiből és a formákban rácson hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A fondantot félbe vágjuk, az egyik felét nylon zacskóba csomagolva, légmentesen lezárva, további felhasználásig a hűtőbe tároljuk. A másik felét egy felvágott mélyhűtő tasak oldalai között vékonyra nyújtjuk és recés szélű kerek kiszúró segítségével (ø 7 mm) kb. 12 tallért kiszúrunk. A fondant-tallérokat rátesszük a muffinokra és finoman rányomkodjuk. Fogpiszkáló segítségével díszítésként kis pontokat szúrunk a tallérok szélébe.
25 g porcukrot vízzel ragacsos masszává keverünk, és ételszínezékkel rózsaszínűre színezzük, majd kis mélyhűtő tasakba vagy kis papír-nyomózsákba tesszük. A tasak egyik csücskén kicsi lyukat vágunk, és 4 muffinra ráírjuk a „M A M A” betűket. Néhány muffinra zsinórt rajzolunk a zászlócskákhoz. A maradék fondantból leveszünk 3 diónagyságú adagot és az ételszínezékkel 3 különböző színárnyalatban rózsaszínűre színezzük. Ha ragadna, némi porcukrot gyúrjunk bele. A fondantot egy felvágott mélyhűtő tasak oldalai között kinyújtjuk és késsel kis háromszögeket vágunk ki belőle (a zászlócskákhoz). Ezeket a zsinórokhoz tesszük. A rózsa-dekorációhoz fehér fondantból egy nem túl vékony zsinórt formázunk, laposra nyomkodjuk, végül mint egy csigát, rózsaformává feltekerjük. Ezeket rátesszük a z Anyák napi muffin sütemény tetejére.
Tippek:
Tálaljuk az Anyák napi muffin sütiket különböző színű muffin-papírokban.

Legújabb cikkek

Sajttorta, az amerikai kedvenc
A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!


Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban
A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!


Készítsünk látványos süteményeket egyszerű praktikákkal!
Kreatív, mutatós sütiket készíteni egyáltalán nem ördöngösség! Az alábbi trükkök segítenek, hogy te is elkápráztathasd vendégeidet a legújabb desszertcsodáddal.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?