Karácsonyi sütemény
Hozzávalók
Csatos tortaformához (26 cm Ø):
sütőpapír
különböző méretű csillag alakú kiszúrók
Tésztához:
100 g Dr. Oetker Marcipán
250 g lágy vaj vagy margarin
200 g barna cukor
1 tasak Dr. Oetker Bourbon vaníliás cukor
1 csipet só
5 darab tojás (M-es)
250 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 teáskanál őrölt fahéj
fél kávéskanál őrölt szegfűszeg
1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt narancshéj
20 g Dr. Oetker Holland Kakaó Sütéshez
100 g aprított mandula
75 g csokoládé csepp
Mázhoz és díszítéshez:
kb. 100 g Dr. Oetker Marcipán
2 tasak Dr. Oetker Tortabevonó ét
Dr. Oetker Dekorcukrok
Elkészítés
Előkészítés:
A marcipánt durvára reszeljük. A tortaformát sütőpapírral kibéleljük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A vajat vagy a margarint a marcipánnal keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot és a sót, míg kötött masszát nem kapunk. A tojásokat egyesével kb. ½ perc alatt a legmagasabb fokozaton belekeverjük a masszába. A lisztet a sütőporral, a fahéjjal, a narancshéjjal és a kakaóval összekeverjük, és közepes fokozaton röviden szintén belekeverjük. Végül óvatosan belekeverjük a mandulát és a csokicseppeket. A tésztát a formában elsimítjuk és a formát a sütő alsó részébe tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 45-50 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd kivesszük a formából.
Díszítés:
A marcipánt felvágott mélyhűtő tasak között kinyújtjuk, és sok különböző méretű csillagot szúrunk ki belőle.
Máz:
A tortabevonót a leírás szerint felolvasztjuk. A zacskót megtöröljük, és jól átgyúrjuk. Levágjuk az egyik csücskét, és a mázzal bevonjuk a süteményt, a szélén a mázat ecsettel vagy késsel kenjük el.
Díszítés:
A süteményt azonnal díszítjük a különböző dekorcukrokkal, majd tortatálra tesszük, és a mázat hagyjuk teljesen megszilárdulni.
A vajat vagy a margarint a marcipánnal keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot és a sót, míg kötött masszát nem kapunk. A tojásokat egyesével kb. ½ perc alatt a legmagasabb fokozaton belekeverjük a masszába. A lisztet a sütőporral, a fahéjjal, a narancshéjjal és a kakaóval összekeverjük, és közepes fokozaton röviden szintén belekeverjük. Végül óvatosan belekeverjük a mandulát és a csokicseppeket. A tésztát a formában elsimítjuk és a formát a sütő alsó részébe tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 45-50 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd kivesszük a formából.
Díszítés:
A marcipánt felvágott mélyhűtő tasak között kinyújtjuk, és sok különböző méretű csillagot szúrunk ki belőle.
Máz:
A tortabevonót a leírás szerint felolvasztjuk. A zacskót megtöröljük, és jól átgyúrjuk. Levágjuk az egyik csücskét, és a mázzal bevonjuk a süteményt, a szélén a mázat ecsettel vagy késsel kenjük el.
Díszítés:
A süteményt azonnal díszítjük a különböző dekorcukrokkal, majd tortatálra tesszük, és a mázat hagyjuk teljesen megszilárdulni.
Tipp:
Máz és marcipándísz nélkül a sütemény jól fagyasztható.
Kedvencnek jelölöm
Karácsonyi sütemény
Hozzávalók
kb. 18 szelet elkészítéséhez
Csatos tortaformához (26 cm Ø):
sütőpapír
különböző méretű csillag alakú kiszúrók
Tésztához:
100 g Dr. Oetker Marcipán
250 g lágy vaj vagy margarin
200 g barna cukor
1 csipet só
5 darab tojás (M-es)
250 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 teáskanál őrölt fahéj
fél kávéskanál őrölt szegfűszeg
100 g aprított mandula
75 g csokoládé csepp
Mázhoz és díszítéshez:
kb. 100 g Dr. Oetker Marcipán
2 tasak Dr. Oetker Tortabevonó ét
Dr. Oetker Dekorcukrok
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A marcipánt durvára reszeljük. A tortaformát sütőpapírral kibéleljük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A vajat vagy a margarint a marcipánnal keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot és a sót, míg kötött masszát nem kapunk. A tojásokat egyesével kb. ½ perc alatt a legmagasabb fokozaton belekeverjük a masszába. A lisztet a sütőporral, a fahéjjal, a narancshéjjal és a kakaóval összekeverjük, és közepes fokozaton röviden szintén belekeverjük. Végül óvatosan belekeverjük a mandulát és a csokicseppeket. A tésztát a formában elsimítjuk és a formát a sütő alsó részébe tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 45-50 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd kivesszük a formából.
Díszítés:
A marcipánt felvágott mélyhűtő tasak között kinyújtjuk, és sok különböző méretű csillagot szúrunk ki belőle.
Máz:
A tortabevonót a leírás szerint felolvasztjuk. A zacskót megtöröljük, és jól átgyúrjuk. Levágjuk az egyik csücskét, és a mázzal bevonjuk a süteményt, a szélén a mázat ecsettel vagy késsel kenjük el.
Díszítés:
A süteményt azonnal díszítjük a különböző dekorcukrokkal, majd tortatálra tesszük, és a mázat hagyjuk teljesen megszilárdulni.
A vajat vagy a margarint a marcipánnal keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot és a sót, míg kötött masszát nem kapunk. A tojásokat egyesével kb. ½ perc alatt a legmagasabb fokozaton belekeverjük a masszába. A lisztet a sütőporral, a fahéjjal, a narancshéjjal és a kakaóval összekeverjük, és közepes fokozaton röviden szintén belekeverjük. Végül óvatosan belekeverjük a mandulát és a csokicseppeket. A tésztát a formában elsimítjuk és a formát a sütő alsó részébe tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 45-50 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd kivesszük a formából.
Díszítés:
A marcipánt felvágott mélyhűtő tasak között kinyújtjuk, és sok különböző méretű csillagot szúrunk ki belőle.
Máz:
A tortabevonót a leírás szerint felolvasztjuk. A zacskót megtöröljük, és jól átgyúrjuk. Levágjuk az egyik csücskét, és a mázzal bevonjuk a süteményt, a szélén a mázat ecsettel vagy késsel kenjük el.
Díszítés:
A süteményt azonnal díszítjük a különböző dekorcukrokkal, majd tortatálra tesszük, és a mázat hagyjuk teljesen megszilárdulni.
Tipp:
Máz és marcipándísz nélkül a sütemény jól fagyasztható.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?