Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Karácsonyi sütemény

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 18 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 18 szelet elkészítéséhez

Csatos tortaformához (26 cm Ø):

sütőpapír
különböző méretű csillag alakú kiszúrók

Tésztához:

250 g lágy vaj vagy margarin
200 g barna cukor
1 csipet só
5 darab tojás (M-es)
250 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 teáskanál őrölt fahéj
fél kávéskanál őrölt szegfűszeg
100 g aprított mandula
75 g csokoládé csepp

Mázhoz és díszítéshez:

Dr. Oetker Dekorcukrok
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A marcipánt durvára reszeljük. A tortaformát sütőpapírral kibéleljük és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A vajat vagy a margarint a marcipánnal keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot és a sót, míg kötött masszát nem kapunk. A tojásokat egyesével kb. ½ perc alatt a legmagasabb fokozaton belekeverjük a masszába. A lisztet a sütőporral, a fahéjjal, a narancshéjjal és a kakaóval összekeverjük, és közepes fokozaton röviden szintén belekeverjük. Végül óvatosan belekeverjük a mandulát és a csokicseppeket. A tésztát a formában elsimítjuk és a formát a sütő alsó részébe tesszük és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 45-50 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd kivesszük a formából.

Díszítés:
A marcipánt felvágott mélyhűtő tasak között kinyújtjuk, és sok különböző méretű csillagot szúrunk ki belőle.

Máz:
A tortabevonót a leírás szerint felolvasztjuk. A zacskót megtöröljük, és jól átgyúrjuk. Levágjuk az egyik csücskét, és a mázzal bevonjuk a süteményt, a szélén a mázat ecsettel vagy késsel kenjük el.

Díszítés:
A süteményt azonnal díszítjük a különböző dekorcukrokkal, majd tortatálra tesszük, és a mázat hagyjuk teljesen megszilárdulni.

Tipp:

Máz és marcipándísz nélkül a sütemény jól fagyasztható.
Karácsonyi sütemény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

0 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!