
Szív alakú pizza



Hozzávalók
Tepsihez:
Feltéthez:
Tésztához:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
A tepsit ( kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük. A Gouda sajtból szív alakú kiszúróval tetszőleges szíveket szúrunk ki, a maradék sajtot kicsi darabokra vágjuk. A tésztához való tejet és a margarint egy főzőedénybe tesszük és meglangyosítjuk.
Alsó- és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet egy keverőtálba tesszük és az expressz élesztővel alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a langyos tej-margarin keverékét, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 3 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen ugyancsak szív alakúra (fent kb. 30 cm, lent kb, 5 cm széles és kb. 40 cm hosszú) nyújtjuk (tepsimérettől függően). A tésztát betesszük a tepsibe, és a 30 cm széles részén hosszában kb. 15 cm-t bevágunk úgy, hogy a szív 2 ívét meg tudjuk formázni. A szívet egy kicsit még formáljuk, és egyenletesre nyomkodjuk.
A darabolt paradicsomot sóval, borssal és cukorral ízesítjük, majd belekeverjük a félrerakott sajtdarabokat.
A paradicsomszószt egyenletesen elkenjük a tésztán, és rátesszük a sajtszíveket. A tepsit a sütő középső részébe tesszük és a pizzát megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A Szív alakú pizza tetejét bazsalikomlevélkékkel megszórva tálaljuk.
Tipp:


Szív alakú pizza
Hozzávalók
kb. 3-4 adag elkészítéséhez
Tepsihez:
Feltéthez:
Tésztához:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tepsit ( kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük. A Gouda sajtból szív alakú kiszúróval tetszőleges szíveket szúrunk ki, a maradék sajtot kicsi darabokra vágjuk. A tésztához való tejet és a margarint egy főzőedénybe tesszük és meglangyosítjuk.
Alsó- és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet egy keverőtálba tesszük és az expressz élesztővel alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a langyos tej-margarin keverékét, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 3 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen ugyancsak szív alakúra (fent kb. 30 cm, lent kb, 5 cm széles és kb. 40 cm hosszú) nyújtjuk (tepsimérettől függően). A tésztát betesszük a tepsibe, és a 30 cm széles részén hosszában kb. 15 cm-t bevágunk úgy, hogy a szív 2 ívét meg tudjuk formázni. A szívet egy kicsit még formáljuk, és egyenletesre nyomkodjuk.
A darabolt paradicsomot sóval, borssal és cukorral ízesítjük, majd belekeverjük a félrerakott sajtdarabokat.
A paradicsomszószt egyenletesen elkenjük a tésztán, és rátesszük a sajtszíveket. A tepsit a sütő középső részébe tesszük és a pizzát megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A Szív alakú pizza tetejét bazsalikomlevélkékkel megszórva tálaljuk.
Tipp:

Legújabb cikkek

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva
Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.


Variációk tiramisura
Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!


Túl a fánkon – édes ötletek farsangra
Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?