![Szív alakú pizza](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31371/sziv-alaku-pizza-14494.jpg)
Szív alakú pizza
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Tepsihez:
Feltéthez:
Tésztához:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
A tepsit ( kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük. A Gouda sajtból szív alakú kiszúróval tetszőleges szíveket szúrunk ki, a maradék sajtot kicsi darabokra vágjuk. A tésztához való tejet és a margarint egy főzőedénybe tesszük és meglangyosítjuk.
Alsó- és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet egy keverőtálba tesszük és az expressz élesztővel alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a langyos tej-margarin keverékét, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 3 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen ugyancsak szív alakúra (fent kb. 30 cm, lent kb, 5 cm széles és kb. 40 cm hosszú) nyújtjuk (tepsimérettől függően). A tésztát betesszük a tepsibe, és a 30 cm széles részén hosszában kb. 15 cm-t bevágunk úgy, hogy a szív 2 ívét meg tudjuk formázni. A szívet egy kicsit még formáljuk, és egyenletesre nyomkodjuk.
A darabolt paradicsomot sóval, borssal és cukorral ízesítjük, majd belekeverjük a félrerakott sajtdarabokat.
A paradicsomszószt egyenletesen elkenjük a tésztán, és rátesszük a sajtszíveket. A tepsit a sütő középső részébe tesszük és a pizzát megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A Szív alakú pizza tetejét bazsalikomlevélkékkel megszórva tálaljuk.
Tipp:
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Szív alakú pizza
Hozzávalók
kb. 3-4 adag elkészítéséhez
Tepsihez:
Feltéthez:
Tésztához:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tepsit ( kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük. A Gouda sajtból szív alakú kiszúróval tetszőleges szíveket szúrunk ki, a maradék sajtot kicsi darabokra vágjuk. A tésztához való tejet és a margarint egy főzőedénybe tesszük és meglangyosítjuk.
Alsó- és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet egy keverőtálba tesszük és az expressz élesztővel alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a langyos tej-margarin keverékét, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 3 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen ugyancsak szív alakúra (fent kb. 30 cm, lent kb, 5 cm széles és kb. 40 cm hosszú) nyújtjuk (tepsimérettől függően). A tésztát betesszük a tepsibe, és a 30 cm széles részén hosszában kb. 15 cm-t bevágunk úgy, hogy a szív 2 ívét meg tudjuk formázni. A szívet egy kicsit még formáljuk, és egyenletesre nyomkodjuk.
A darabolt paradicsomot sóval, borssal és cukorral ízesítjük, majd belekeverjük a félrerakott sajtdarabokat.
A paradicsomszószt egyenletesen elkenjük a tésztán, és rátesszük a sajtszíveket. A tepsit a sütő középső részébe tesszük és a pizzát megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A Szív alakú pizza tetejét bazsalikomlevélkékkel megszórva tálaljuk.
Tipp:
![Szív alakú pizza](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31371/sziv-alaku-pizza-14494.jpg)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?