Szív alakú pizza
Hozzávalók
Tepsihez:
sütőpapír
Feltéthez:
200 g Gouda 2 vastagabb szeletben
300 g darabolt zöldfűszeres paradicsom
némi só
némi frissen őrölt bors
pici cukor
Tésztához:
375 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Expressz Élesztő
100-125 ml tej
1 darab tojás (M-es)
80 g margarin
1 csapott teáskanál étkezési só
Díszítéshez:
bazsalikomlevél
Elkészítés
Előkészítés:
A Szív alakú pizza hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tepsit ( kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük. A Gouda sajtból szív alakú kiszúróval tetszőleges szíveket szúrunk ki, a maradék sajtot kicsi darabokra vágjuk. A tésztához való tejet és a margarint egy főzőedénybe tesszük és meglangyosítjuk.
Alsó- és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
A tepsit ( kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük. A Gouda sajtból szív alakú kiszúróval tetszőleges szíveket szúrunk ki, a maradék sajtot kicsi darabokra vágjuk. A tésztához való tejet és a margarint egy főzőedénybe tesszük és meglangyosítjuk.
Alsó- és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet egy keverőtálba tesszük és az expressz élesztővel alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a langyos tej-margarin keverékét, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 3 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen ugyancsak szív alakúra (fent kb. 30 cm, lent kb, 5 cm széles és kb. 40 cm hosszú) nyújtjuk (tepsimérettől függően). A tésztát betesszük a tepsibe, és a 30 cm széles részén hosszában kb. 15 cm-t bevágunk úgy, hogy a szív 2 ívét meg tudjuk formázni. A szívet egy kicsit még formáljuk, és egyenletesre nyomkodjuk.
A darabolt paradicsomot sóval, borssal és cukorral ízesítjük, majd belekeverjük a félrerakott sajtdarabokat.
A paradicsomszószt egyenletesen elkenjük a tésztán, és rátesszük a sajtszíveket. A tepsit a sütő középső részébe tesszük és a pizzát megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A Szív alakú pizza tetejét bazsalikomlevélkékkel megszórva tálaljuk.
A lisztet egy keverőtálba tesszük és az expressz élesztővel alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a langyos tej-margarin keverékét, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 3 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen ugyancsak szív alakúra (fent kb. 30 cm, lent kb, 5 cm széles és kb. 40 cm hosszú) nyújtjuk (tepsimérettől függően). A tésztát betesszük a tepsibe, és a 30 cm széles részén hosszában kb. 15 cm-t bevágunk úgy, hogy a szív 2 ívét meg tudjuk formázni. A szívet egy kicsit még formáljuk, és egyenletesre nyomkodjuk.
A darabolt paradicsomot sóval, borssal és cukorral ízesítjük, majd belekeverjük a félrerakott sajtdarabokat.
A paradicsomszószt egyenletesen elkenjük a tésztán, és rátesszük a sajtszíveket. A tepsit a sütő középső részébe tesszük és a pizzát megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A Szív alakú pizza tetejét bazsalikomlevélkékkel megszórva tálaljuk.
Tipp:
Tetszés szerint tehetünk még a Szív alakú pizza tetejére feltétként vagy dekorációként szalámi- vagy sonkaszíveket is.
Kedvencnek jelölöm
Szív alakú pizza
Hozzávalók
kb. 3-4 adag elkészítéséhez
Tepsihez:
sütőpapír
Feltéthez:
200 g Gouda 2 vastagabb szeletben
300 g darabolt zöldfűszeres paradicsom
némi só
némi frissen őrölt bors
pici cukor
Tésztához:
375 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Expressz Élesztő
100-125 ml tej
1 darab tojás (M-es)
80 g margarin
1 csapott teáskanál étkezési só
Díszítéshez:
bazsalikomlevél
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A Szív alakú pizza hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tepsit ( kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük. A Gouda sajtból szív alakú kiszúróval tetszőleges szíveket szúrunk ki, a maradék sajtot kicsi darabokra vágjuk. A tésztához való tejet és a margarint egy főzőedénybe tesszük és meglangyosítjuk.
Alsó- és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
A tepsit ( kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük. A Gouda sajtból szív alakú kiszúróval tetszőleges szíveket szúrunk ki, a maradék sajtot kicsi darabokra vágjuk. A tésztához való tejet és a margarint egy főzőedénybe tesszük és meglangyosítjuk.
Alsó- és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet egy keverőtálba tesszük és az expressz élesztővel alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a langyos tej-margarin keverékét, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 3 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen ugyancsak szív alakúra (fent kb. 30 cm, lent kb, 5 cm széles és kb. 40 cm hosszú) nyújtjuk (tepsimérettől függően). A tésztát betesszük a tepsibe, és a 30 cm széles részén hosszában kb. 15 cm-t bevágunk úgy, hogy a szív 2 ívét meg tudjuk formázni. A szívet egy kicsit még formáljuk, és egyenletesre nyomkodjuk.
A darabolt paradicsomot sóval, borssal és cukorral ízesítjük, majd belekeverjük a félrerakott sajtdarabokat.
A paradicsomszószt egyenletesen elkenjük a tésztán, és rátesszük a sajtszíveket. A tepsit a sütő középső részébe tesszük és a pizzát megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A Szív alakú pizza tetejét bazsalikomlevélkékkel megszórva tálaljuk.
A lisztet egy keverőtálba tesszük és az expressz élesztővel alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a langyos tej-margarin keverékét, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 3 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen ugyancsak szív alakúra (fent kb. 30 cm, lent kb, 5 cm széles és kb. 40 cm hosszú) nyújtjuk (tepsimérettől függően). A tésztát betesszük a tepsibe, és a 30 cm széles részén hosszában kb. 15 cm-t bevágunk úgy, hogy a szív 2 ívét meg tudjuk formázni. A szívet egy kicsit még formáljuk, és egyenletesre nyomkodjuk.
A darabolt paradicsomot sóval, borssal és cukorral ízesítjük, majd belekeverjük a félrerakott sajtdarabokat.
A paradicsomszószt egyenletesen elkenjük a tésztán, és rátesszük a sajtszíveket. A tepsit a sütő középső részébe tesszük és a pizzát megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A Szív alakú pizza tetejét bazsalikomlevélkékkel megszórva tálaljuk.
Tipp:
Tetszés szerint tehetünk még a Szív alakú pizza tetejére feltétként vagy dekorációként szalámi- vagy sonkaszíveket is.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?