
Szív alakú pizza



Hozzávalók
Tepsihez:
Feltéthez:
Tésztához:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
A tepsit ( kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük. A Gouda sajtból szív alakú kiszúróval tetszőleges szíveket szúrunk ki, a maradék sajtot kicsi darabokra vágjuk. A tésztához való tejet és a margarint egy főzőedénybe tesszük és meglangyosítjuk.
Alsó- és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet egy keverőtálba tesszük és az expressz élesztővel alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a langyos tej-margarin keverékét, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 3 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen ugyancsak szív alakúra (fent kb. 30 cm, lent kb, 5 cm széles és kb. 40 cm hosszú) nyújtjuk (tepsimérettől függően). A tésztát betesszük a tepsibe, és a 30 cm széles részén hosszában kb. 15 cm-t bevágunk úgy, hogy a szív 2 ívét meg tudjuk formázni. A szívet egy kicsit még formáljuk, és egyenletesre nyomkodjuk.
A darabolt paradicsomot sóval, borssal és cukorral ízesítjük, majd belekeverjük a félrerakott sajtdarabokat.
A paradicsomszószt egyenletesen elkenjük a tésztán, és rátesszük a sajtszíveket. A tepsit a sütő középső részébe tesszük és a pizzát megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A Szív alakú pizza tetejét bazsalikomlevélkékkel megszórva tálaljuk.
Tipp:


Szív alakú pizza
Hozzávalók
kb. 3-4 adag elkészítéséhez
Tepsihez:
Feltéthez:
Tésztához:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tepsit ( kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük. A Gouda sajtból szív alakú kiszúróval tetszőleges szíveket szúrunk ki, a maradék sajtot kicsi darabokra vágjuk. A tésztához való tejet és a margarint egy főzőedénybe tesszük és meglangyosítjuk.
Alsó- és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet egy keverőtálba tesszük és az expressz élesztővel alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a langyos tej-margarin keverékét, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 3 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen ugyancsak szív alakúra (fent kb. 30 cm, lent kb, 5 cm széles és kb. 40 cm hosszú) nyújtjuk (tepsimérettől függően). A tésztát betesszük a tepsibe, és a 30 cm széles részén hosszában kb. 15 cm-t bevágunk úgy, hogy a szív 2 ívét meg tudjuk formázni. A szívet egy kicsit még formáljuk, és egyenletesre nyomkodjuk.
A darabolt paradicsomot sóval, borssal és cukorral ízesítjük, majd belekeverjük a félrerakott sajtdarabokat.
A paradicsomszószt egyenletesen elkenjük a tésztán, és rátesszük a sajtszíveket. A tepsit a sütő középső részébe tesszük és a pizzát megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A Szív alakú pizza tetejét bazsalikomlevélkékkel megszórva tálaljuk.
Tipp:

Legújabb cikkek

Sajttorta, az amerikai kedvenc
A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!


Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban
A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!


Készítsünk látványos süteményeket egyszerű praktikákkal!
Kreatív, mutatós sütiket készíteni egyáltalán nem ördöngösség! Az alábbi trükkök segítenek, hogy te is elkápráztathasd vendégeidet a legújabb desszertcsodáddal.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?