Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Apró töltött kuglóf

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

5 tojás
30 dkg cukor
20 dkg olvasztott margarin
35 dkg liszt
2,5 dl tej
csipetnyi só

Szirup:

1 citrom leve
3 dl víz
ízlés szerint cukor

Töltelék és díszítés:

apróra vágott gyümölcsök
2 dl tejszínhab
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tésztához a tojásokat mixerrel habosra kavarjuk, hozzáadjuk a cukrot, tejet, olvasztott margarint, csipetnyi sót, majd végül a sütőporos lisztet. Szilikonos mini kuglófformába öntjük és forró lerben készre sütjük.
Elkészítjük a szirupot. A kis kuglófokat belerakjuk a szirupba kb. fél percig, hogy jól átitatódjanak. A kuglófok úsznak a szirup tetején, ezért kézzel vagy kanállal le kell nyomni. Papírkosárba rakjuk, megtöltjük apróra vágott gyümölccsel majd tejszínhabbal díszítjük.
Ebből az adagból nekem 30 kuglóf jött ki.

Személyes megjegyzés

Akármilyen gyükülccsel lehet tölteni. Én most banán és őszibarack keverékkel töltöttem.
Apró töltött kuglóf Apró töltött kuglóf Apró töltött kuglóf Apró töltött kuglóf

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!