Aranycsepp torta
Hozzávalók
Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):
némi zsiradék
Tésztához:
200 g búzaliszt
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
75 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csipet só
75 g lágy vaj vagy margarin
1 darab tojás (M-es)
Túrós töltelékhez:
750 g félzsíros túró
150 g cukor
2 tasak Dr. Oetker Eredeti puding tejszínízű
3 darab tojássárgája (M-es)
1 citrom leve
500 ml tej
250 ml étolaj, pl. napraforgóolaj
Habhoz:
3 darab tojásfehérje (M-es)
100 g cukor
Elkészítés
Előkészítés:
A tortaforma alját kenjük ki zsiradékkal és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet és a sütőport egy keverőtálban keverjük össze. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverőgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton dolgozzuk tésztává, majd gömb alakúra formázzuk. A tészta jó 2/3-át nyújtsuk ki a forma alján, és villával többször szurkáljuk meg. Tegyük rá a kapcsos forma szélét, majd a formát tegyük a sütőben lévő alsó rácsra és süssük elő a tésztát.
Sütési idő: kb. 15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tortaformát tegyük egy süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni a tésztát.
Túrós töltelék:
Keverjük össze a túrót a cukorral és a pudingporral egy konyhai robotgéppel(habverő), amíg sima masszát nem kapunk. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze a legkisebb fokozaton. Megjegyzés: A massza nagyon folyós és fröccsen! Használjunk fröccsenésgátlót.
A maradék tésztából formázzuk egy hosszú rudat, tegyük a forma pereméhez és csináljunk belőle kb. 5 cm magas peremet. Öntsük bele a túrós tölteléket és süssük meg a tortát.
Tegyük a formát a sütő alsó részében lévő rácsára.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Hab:
A sütési idő vége előtt a tojásfehérjét egy keverőtálban a konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton verjük nagyon keményre. A cukrot fokozatosan, a legmagasabb fokozaton keverjük hozzá. A tojásfehérje-masszát a forró tortára kenjük, és többször áthúzzuk egy villával, hogy mintázat keletkezzen. A tortát ismét a sütőbe tesszük, és befejezzük a sütést. Csökkentsük a sütő hőmérsékletét.
Alsó és felső sütés: kb. 140 °C
Légkeveréses sütés: kb. 120 °C
Tegyük a formát a sütő alsó részében lévő rácsára, és folytassuk a sütést.
Sütési idő: kb. 30-32 perc
Hagyjuk a tortát a formában egy süteményrácson kihűlni. Mikor már langyos tegyük a hőtőszekrénybe. Amikor a torta kihűlt, aranycseppek keletkeznek a habcsókon.
Vegyük le a tortaforma peremét és tegyük a tortát egy tortatálra.
A lisztet és a sütőport egy keverőtálban keverjük össze. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverőgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton dolgozzuk tésztává, majd gömb alakúra formázzuk. A tészta jó 2/3-át nyújtsuk ki a forma alján, és villával többször szurkáljuk meg. Tegyük rá a kapcsos forma szélét, majd a formát tegyük a sütőben lévő alsó rácsra és süssük elő a tésztát.
Sütési idő: kb. 15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tortaformát tegyük egy süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni a tésztát.
Túrós töltelék:
Keverjük össze a túrót a cukorral és a pudingporral egy konyhai robotgéppel(habverő), amíg sima masszát nem kapunk. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze a legkisebb fokozaton. Megjegyzés: A massza nagyon folyós és fröccsen! Használjunk fröccsenésgátlót.
A maradék tésztából formázzuk egy hosszú rudat, tegyük a forma pereméhez és csináljunk belőle kb. 5 cm magas peremet. Öntsük bele a túrós tölteléket és süssük meg a tortát.
Tegyük a formát a sütő alsó részében lévő rácsára.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Hab:
A sütési idő vége előtt a tojásfehérjét egy keverőtálban a konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton verjük nagyon keményre. A cukrot fokozatosan, a legmagasabb fokozaton keverjük hozzá. A tojásfehérje-masszát a forró tortára kenjük, és többször áthúzzuk egy villával, hogy mintázat keletkezzen. A tortát ismét a sütőbe tesszük, és befejezzük a sütést. Csökkentsük a sütő hőmérsékletét.
Alsó és felső sütés: kb. 140 °C
Légkeveréses sütés: kb. 120 °C
Tegyük a formát a sütő alsó részében lévő rácsára, és folytassuk a sütést.
Sütési idő: kb. 30-32 perc
Hagyjuk a tortát a formában egy süteményrácson kihűlni. Mikor már langyos tegyük a hőtőszekrénybe. Amikor a torta kihűlt, aranycseppek keletkeznek a habcsókon.
Vegyük le a tortaforma peremét és tegyük a tortát egy tortatálra.
Kedvencnek jelölöm
Aranycsepp torta
Hozzávalók
kb. 16 szelet elkészítéséhez
Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):
némi zsiradék
Tésztához:
200 g búzaliszt
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
75 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csipet só
75 g lágy vaj vagy margarin
1 darab tojás (M-es)
Túrós töltelékhez:
750 g félzsíros túró
150 g cukor
3 darab tojássárgája (M-es)
1 citrom leve
500 ml tej
250 ml étolaj, pl. napraforgóolaj
Habhoz:
3 darab tojásfehérje (M-es)
100 g cukor
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tortaforma alját kenjük ki zsiradékkal és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet és a sütőport egy keverőtálban keverjük össze. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverőgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton dolgozzuk tésztává, majd gömb alakúra formázzuk. A tészta jó 2/3-át nyújtsuk ki a forma alján, és villával többször szurkáljuk meg. Tegyük rá a kapcsos forma szélét, majd a formát tegyük a sütőben lévő alsó rácsra és süssük elő a tésztát.
Sütési idő: kb. 15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tortaformát tegyük egy süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni a tésztát.
Túrós töltelék:
Keverjük össze a túrót a cukorral és a pudingporral egy konyhai robotgéppel(habverő), amíg sima masszát nem kapunk. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze a legkisebb fokozaton. Megjegyzés: A massza nagyon folyós és fröccsen! Használjunk fröccsenésgátlót.
A maradék tésztából formázzuk egy hosszú rudat, tegyük a forma pereméhez és csináljunk belőle kb. 5 cm magas peremet. Öntsük bele a túrós tölteléket és süssük meg a tortát.
Tegyük a formát a sütő alsó részében lévő rácsára.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Hab:
A sütési idő vége előtt a tojásfehérjét egy keverőtálban a konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton verjük nagyon keményre. A cukrot fokozatosan, a legmagasabb fokozaton keverjük hozzá. A tojásfehérje-masszát a forró tortára kenjük, és többször áthúzzuk egy villával, hogy mintázat keletkezzen. A tortát ismét a sütőbe tesszük, és befejezzük a sütést. Csökkentsük a sütő hőmérsékletét.
Alsó és felső sütés: kb. 140 °C
Légkeveréses sütés: kb. 120 °C
Tegyük a formát a sütő alsó részében lévő rácsára, és folytassuk a sütést.
Sütési idő: kb. 30-32 perc
Hagyjuk a tortát a formában egy süteményrácson kihűlni. Mikor már langyos tegyük a hőtőszekrénybe. Amikor a torta kihűlt, aranycseppek keletkeznek a habcsókon.
Vegyük le a tortaforma peremét és tegyük a tortát egy tortatálra.
A lisztet és a sütőport egy keverőtálban keverjük össze. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverőgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton dolgozzuk tésztává, majd gömb alakúra formázzuk. A tészta jó 2/3-át nyújtsuk ki a forma alján, és villával többször szurkáljuk meg. Tegyük rá a kapcsos forma szélét, majd a formát tegyük a sütőben lévő alsó rácsra és süssük elő a tésztát.
Sütési idő: kb. 15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tortaformát tegyük egy süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni a tésztát.
Túrós töltelék:
Keverjük össze a túrót a cukorral és a pudingporral egy konyhai robotgéppel(habverő), amíg sima masszát nem kapunk. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze a legkisebb fokozaton. Megjegyzés: A massza nagyon folyós és fröccsen! Használjunk fröccsenésgátlót.
A maradék tésztából formázzuk egy hosszú rudat, tegyük a forma pereméhez és csináljunk belőle kb. 5 cm magas peremet. Öntsük bele a túrós tölteléket és süssük meg a tortát.
Tegyük a formát a sütő alsó részében lévő rácsára.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Hab:
A sütési idő vége előtt a tojásfehérjét egy keverőtálban a konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton verjük nagyon keményre. A cukrot fokozatosan, a legmagasabb fokozaton keverjük hozzá. A tojásfehérje-masszát a forró tortára kenjük, és többször áthúzzuk egy villával, hogy mintázat keletkezzen. A tortát ismét a sütőbe tesszük, és befejezzük a sütést. Csökkentsük a sütő hőmérsékletét.
Alsó és felső sütés: kb. 140 °C
Légkeveréses sütés: kb. 120 °C
Tegyük a formát a sütő alsó részében lévő rácsára, és folytassuk a sütést.
Sütési idő: kb. 30-32 perc
Hagyjuk a tortát a formában egy süteményrácson kihűlni. Mikor már langyos tegyük a hőtőszekrénybe. Amikor a torta kihűlt, aranycseppek keletkeznek a habcsókon.
Vegyük le a tortaforma peremét és tegyük a tortát egy tortatálra.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?