
Aranycsepp torta



Hozzávalók
Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):
Tésztához:
Túrós töltelékhez:
Habhoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet és a sütőport egy keverőtálban keverjük össze. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverőgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton dolgozzuk tésztává, majd gömb alakúra formázzuk. A tészta jó 2/3-át nyújtsuk ki a forma alján, és villával többször szurkáljuk meg. Tegyük rá a kapcsos forma szélét, majd a formát tegyük a sütőben lévő alsó rácsra és süssük elő a tésztát.
Sütési idő: kb. 15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tortaformát tegyük egy süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni a tésztát.
Túrós töltelék:
Keverjük össze a túrót a cukorral és a pudingporral egy konyhai robotgéppel(habverő), amíg sima masszát nem kapunk. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze a legkisebb fokozaton. Megjegyzés: A massza nagyon folyós és fröccsen! Használjunk fröccsenésgátlót.
A maradék tésztából formázzuk egy hosszú rudat, tegyük a forma pereméhez és csináljunk belőle kb. 5 cm magas peremet. Öntsük bele a túrós tölteléket és süssük meg a tortát.
Tegyük a formát a sütő alsó részében lévő rácsára.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Hab:
A sütési idő vége előtt a tojásfehérjét egy keverőtálban a konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton verjük nagyon keményre. A cukrot fokozatosan, a legmagasabb fokozaton keverjük hozzá. A tojásfehérje-masszát a forró tortára kenjük, és többször áthúzzuk egy villával, hogy mintázat keletkezzen. A tortát ismét a sütőbe tesszük, és befejezzük a sütést. Csökkentsük a sütő hőmérsékletét.
Alsó és felső sütés: kb. 140 °C
Légkeveréses sütés: kb. 120 °C
Tegyük a formát a sütő alsó részében lévő rácsára, és folytassuk a sütést.
Sütési idő: kb. 30-32 perc
Hagyjuk a tortát a formában egy süteményrácson kihűlni. Mikor már langyos tegyük a hőtőszekrénybe. Amikor a torta kihűlt, aranycseppek keletkeznek a habcsókon.
Vegyük le a tortaforma peremét és tegyük a tortát egy tortatálra.


Aranycsepp torta
Hozzávalók
kb. 16 szelet elkészítéséhez
Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):
Tésztához:
Túrós töltelékhez:
Habhoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet és a sütőport egy keverőtálban keverjük össze. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverőgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton dolgozzuk tésztává, majd gömb alakúra formázzuk. A tészta jó 2/3-át nyújtsuk ki a forma alján, és villával többször szurkáljuk meg. Tegyük rá a kapcsos forma szélét, majd a formát tegyük a sütőben lévő alsó rácsra és süssük elő a tésztát.
Sütési idő: kb. 15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tortaformát tegyük egy süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni a tésztát.
Túrós töltelék:
Keverjük össze a túrót a cukorral és a pudingporral egy konyhai robotgéppel(habverő), amíg sima masszát nem kapunk. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze a legkisebb fokozaton. Megjegyzés: A massza nagyon folyós és fröccsen! Használjunk fröccsenésgátlót.
A maradék tésztából formázzuk egy hosszú rudat, tegyük a forma pereméhez és csináljunk belőle kb. 5 cm magas peremet. Öntsük bele a túrós tölteléket és süssük meg a tortát.
Tegyük a formát a sütő alsó részében lévő rácsára.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Hab:
A sütési idő vége előtt a tojásfehérjét egy keverőtálban a konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton verjük nagyon keményre. A cukrot fokozatosan, a legmagasabb fokozaton keverjük hozzá. A tojásfehérje-masszát a forró tortára kenjük, és többször áthúzzuk egy villával, hogy mintázat keletkezzen. A tortát ismét a sütőbe tesszük, és befejezzük a sütést. Csökkentsük a sütő hőmérsékletét.
Alsó és felső sütés: kb. 140 °C
Légkeveréses sütés: kb. 120 °C
Tegyük a formát a sütő alsó részében lévő rácsára, és folytassuk a sütést.
Sütési idő: kb. 30-32 perc
Hagyjuk a tortát a formában egy süteményrácson kihűlni. Mikor már langyos tegyük a hőtőszekrénybe. Amikor a torta kihűlt, aranycseppek keletkeznek a habcsókon.
Vegyük le a tortaforma peremét és tegyük a tortát egy tortatálra.

Legújabb cikkek

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.


Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?