Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Babapiskóta

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 22-25 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 22-25 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

60 g búzaliszt
1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
15 g (kb. 1 púpozott evőkanál) Dr. Oetker Étkezési Keményítő
2 darab tojás (M-es)
60 g kristálycukor

Szóráshoz:

némi porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral és a keményítővel egy keverőtálban összekeverjük. A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéket konyhai robotgéppel (habverő) először lágy habbá felverjük, majd hozzáadjuk részleteiben a kristálycukor felét, és kemény, fényes habbá verjük. A tojássárgájákat a többi kristálycukorral és a vaníliás cukorral fehéredésig verjük, majd 2-3 részletben, spatulával hozzáforgatjuk a lisztes keveréket és a tojásfehérjehabot.
A masszát sima csővel (kb. 10-12 mm Ø) ellátott habzsákba tesszük, és az előkészített tepsibe, egymástól kellő távolságra kb. 10 cm hosszú babapiskóta formákat nyomunk belőle, majd a tetejüket megszórjuk porcukorral. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a babapiskótákat megsütjük.

Sütési idő: kb. 16-18 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A babapiskótákat sütőpapírral együtt rácsra helyezzük, és hagyjuk kihűlni.

Tipp:

A babapiskótát fogyaszthatjuk önmagában, vagy felhasználhatjuk tiramisuhoz, pohárkrémekhez vagy keksz alapú desszertekhez.
Babapiskóta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
30 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!