Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Babapiskóta

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 22-25 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 22-25 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

60 g búzaliszt
1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
15 g (kb. 1 púpozott evőkanál) Dr. Oetker Étkezési Keményítő
2 darab tojás (M-es)
60 g kristálycukor

Szóráshoz:

némi porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral és a keményítővel egy keverőtálban összekeverjük. A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéket konyhai robotgéppel (habverő) először lágy habbá felverjük, majd hozzáadjuk részleteiben a kristálycukor felét, és kemény, fényes habbá verjük. A tojássárgájákat a többi kristálycukorral és a vaníliás cukorral fehéredésig verjük, majd 2-3 részletben, spatulával hozzáforgatjuk a lisztes keveréket és a tojásfehérjehabot.
A masszát sima csővel (kb. 10-12 mm Ø) ellátott habzsákba tesszük, és az előkészített tepsibe, egymástól kellő távolságra kb. 10 cm hosszú babapiskóta formákat nyomunk belőle, majd a tetejüket megszórjuk porcukorral. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a babapiskótákat megsütjük.

Sütési idő: kb. 16-18 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A babapiskótákat sütőpapírral együtt rácsra helyezzük, és hagyjuk kihűlni.

Tipp:

A babapiskótát fogyaszthatjuk önmagában, vagy felhasználhatjuk tiramisuhoz, pohárkrémekhez vagy keksz alapú desszertekhez.
Babapiskóta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
24 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!