Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Babapiskóta

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 22-25 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 22-25 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

60 g búzaliszt
1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
15 g (kb. 1 púpozott evőkanál) Dr. Oetker Étkezési Keményítő
2 darab tojás (M-es)
60 g kristálycukor

Szóráshoz:

némi porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral és a keményítővel egy keverőtálban összekeverjük. A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéket konyhai robotgéppel (habverő) először lágy habbá felverjük, majd hozzáadjuk részleteiben a kristálycukor felét, és kemény, fényes habbá verjük. A tojássárgájákat a többi kristálycukorral és a vaníliás cukorral fehéredésig verjük, majd 2-3 részletben, spatulával hozzáforgatjuk a lisztes keveréket és a tojásfehérjehabot.
A masszát sima csővel (kb. 10-12 mm Ø) ellátott habzsákba tesszük, és az előkészített tepsibe, egymástól kellő távolságra kb. 10 cm hosszú babapiskóta formákat nyomunk belőle, majd a tetejüket megszórjuk porcukorral. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a babapiskótákat megsütjük.

Sütési idő: kb. 16-18 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A babapiskótákat sütőpapírral együtt rácsra helyezzük, és hagyjuk kihűlni.

Tipp:

A babapiskótát fogyaszthatjuk önmagában, vagy felhasználhatjuk tiramisuhoz, pohárkrémekhez vagy keksz alapú desszertekhez.
Babapiskóta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2023-09-15
0 Kedvelés

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc

Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-09-05
0 Kedvelés

Gyors sütemények rohanó hétköznapokra

Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-20
0 Kedvelés

Crème brûlée, a francia desszertcsoda

A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!