Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Édes grissini

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 20 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 20 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

100 ml tej
50 g vaj vagy margarin
50 g fenyőmag vagy mandula
250 g búzaliszt
40 g porcukor
1 csipet só
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A tejet felmelegítjük, a vajat vagy margarint megolvasztjuk benne, majd hagyjuk kicsit hűlni. A fenyőmagot vagy mandulát mozsárban durvára törjük. A tepsit (30 x 40 cm-es) sütőpapírral kibéleljük.

Elkészítés

A lisztet az Expressz Élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot, a sót és a langyos tej zsiradék keveréket, és konyhai robotgép dagasztó spiráljával először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton 5 percig sima tésztává dagasztjuk. Végül a fenyőmagot vagy a mandulát is hozzákeverjük.

A tésztát enyhén lisztezett munkalapon átgyúrjuk, hengerré formázzuk, és 20 db egyenlő részre osztjuk. A tészta adagokat egyenként vékony hengerré sodorjuk, majd porcukorban megforgatjuk, és a tepsibe fektetjük. A tepsit letakarjuk, 15 percet pihentetjük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsültjük.

Sütési idő: kb. 12-14 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A megsült grissiniket sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.

Tipp:

Az édes rudak még finomabbak málnaszósz vagy lekvár társaságában.
Édes grissini

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!