Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Cukorcsökkentett étcsokoládés-banános zabkása

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 1 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

1 adag elkészítéséhez

125 ml tej vagy víz
1 darab banán
1 evőkanál agávészirup
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tejet vagy a vizet felforraljuk. A zabkását tálkába öntjük, a felforralt folyadékkal összekeverjük, és legalább 3 percig állni hagyjuk. A banánt megpucoljuk, szeletekre vágjuk.

Elkészítés:

Az agávészirupot felmelegítjük egy kis lábasban, majd lehúzzuk a tűzről, és belekeverjük a banánkarikákat. A banánkarikákból 5-6 darabot félreteszünk a díszítéshez, a többit óvatosan a zabkásához forgatjuk. A zabkása tetejét a félretett gyümölccsel díszítjük. Az étcsokis zabkását melegen fogyasztjuk.

Tipp:

A zabkása tetejét megszórhatjuk egy kevés őrölt fahéjjal vagy durvára aprított mogyoróval, mandulával.
Cukorcsökkentett étcsokoládés-banános zabkása

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

0 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!