
Gyömbéres focaccia



Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Feltéthez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tejfölt, az agavészirupot és a keményítőt keverjük össze egy habverővel, majd rozmaringgal, sóval és borssal fűszerezzük. A szárított paradicsomot szükség esetén csöpögtessük le és csíkozzuk fel. A gombákat tisztítsuk meg és csíkozzuk fel. A gyömbért hámozzuk meg és reszeljük finomra.
Tészta:
A lisztet egy keverőtálba tesszük és az expressz élesztővel alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a langyos tej-margarin keverékét, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 3 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát lisztezett felületen tetszés szerint téglalap vagy ovális alakúra nyújtjuk, formázzuk. Az előkészített tepsibe tesszük, majd kenjük meg a krémmel és tegyük rá a zöldségeket. A tepsit a sütő alsó harmadába tesszük és a focaccia-t süssük aranybarnára.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A focaccia-t melegen vagy hidegen is tálalhatjuk.


Gyömbéres focaccia
Hozzávalók
kb. 4-6 adag elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Feltéthez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tejfölt, az agavészirupot és a keményítőt keverjük össze egy habverővel, majd rozmaringgal, sóval és borssal fűszerezzük. A szárított paradicsomot szükség esetén csöpögtessük le és csíkozzuk fel. A gombákat tisztítsuk meg és csíkozzuk fel. A gyömbért hámozzuk meg és reszeljük finomra.
Tészta:
A lisztet egy keverőtálba tesszük és az expressz élesztővel alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a langyos tej-margarin keverékét, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 3 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát lisztezett felületen tetszés szerint téglalap vagy ovális alakúra nyújtjuk, formázzuk. Az előkészített tepsibe tesszük, majd kenjük meg a krémmel és tegyük rá a zöldségeket. A tepsit a sütő alsó harmadába tesszük és a focaccia-t süssük aranybarnára.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A focaccia-t melegen vagy hidegen is tálalhatjuk.

Legújabb cikkek

Befőzés indul! Tartósítási kisokos
Ki ne szeretné a tavasz és a nyár kincseit eltenni a téli időszakra? Készülhet lekvár, dzsem, savanyúság vagy szörp, tippjeink segítségével a befőzés gyerekjáték lesz.


Süssünk hatékonyan, kevesebb mosogatással!
Bárcsak az a fránya mosogatás elmaradhatna sütés után! Szerencsére létezik pár praktika az elmosogatásra váró eszközök számának csökkentésére, mutatjuk!


5 kedvelt alaptészta, számtalan lehetőség
Egy sokoldalúan felhasználható alaprecept ismerete kincs a konyhában, hiszen a variációk száma szinte végtelen. Cikkünkben 5 méltán népszerű tésztafajtát szedtünk csokorba.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?