Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Baileys hengerek

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 21-24 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 21-24 darab elkészítéséhez

Piskótatészta:

3 darab tojássárgája (közepes méretű)
30 g porcukor
1 evőkanál víz
3 darab tojásfehérje (közepes méretű)
30 g cukor
60 g liszt

Krém:

100 g nagyon lágy vaj
200 g olvasztott tejcsokoládé
50 g olvasztott étcsokoládé
60 ml Baileys (csokoládélikőr)

Díszítés:

Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit (30x35 cm) sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

A Baileys hengerek minden hozzávalóját pontosan mérjük ki és készítsük elő.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A tojássárgáját a porcukorral, a vanillincukorral és a vízzel krémesre keverjük. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan a sárgához adjuk. Beleszitáljuk a lisztet, és jól elkeverjük. A masszát egyenletesen a tepsibe öntjük, majd a sütő középső részébe toljuk, és a piskótát megsütjük.

Sütési idő: kb. 8-10 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A piskótát azonnal egy cukorral beszórt lapra borítjuk, a sütőpapírt hideg vízzel megkenjük, és óvatosan lehúzzuk. A tésztát egy nedves ruhával letakarjuk és hagyjuk kihűlni.

A krémhez a hozzávalókat egy keverőtálba tesszük és konyhai robotgéppel habosra keverjük. Ezután a krémet egy nyomózsákba töltjük, és harmadát a hosszabbik oldal szélére nyomjuk, majd a piskótalapot annyira feltekerjük, hogy körbefogja a krémet. Az így kapott hengert levágjuk a piskóta többi részéről, majd szorosan papírba csomagoljuk. Ezt a folyamatot még kétszer megismételjük. Mindhárom hengert 3 órára hideg helyre tesszük. A hengereket feldaraboljuk. Ehhez a kést minden vágás előtt forró vízbe mártjuk és megtöröljük. A darabokat fél órára ismét hideg helyre tesszük. A tortabevonót a tasakon található utasítás szerint megolvasztjuk, és egy tálkába öntjük. Villa segítségével a darabokat a mázba mártjuk. Ezután felolvasztjuk az ét tortabevonót is és feldíszítjük vele a Baileys hengereket.

Tippek

A Baileys hengerek akár egy-két nappal korábban is elkészíthető, ez esetben szobahőmérsékletűnél hűvösebb helyen, de nem feltétlenül a hűtőben tároljuk.
A Baileys hengerek csokibevonatú sütemény, mely jeles napokon családi ünnepeken és karácsonykor, szilveszterkor kerülhet elő a recepttárból.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
71 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!