Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Baileys hengerek

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 21-24 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 21-24 darab elkészítéséhez

Piskótatészta:

3 darab tojássárgája (közepes méretű)
30 g porcukor
1 evőkanál víz
3 darab tojásfehérje (közepes méretű)
30 g cukor
60 g liszt

Krém:

100 g nagyon lágy vaj
200 g olvasztott tejcsokoládé
50 g olvasztott étcsokoládé
60 ml Baileys (csokoládélikőr)

Díszítés:

Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítése lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit (30x35 cm) sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

A Baileys hengerek minden hozzávalóját pontosan mérjük ki és készítsük elő.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A tojássárgáját a porcukorral, a vanillincukorral és a vízzel krémesre keverjük. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan a sárgához adjuk. Beleszitáljuk a lisztet, és jól elkeverjük. A masszát egyenletesen a tepsibe öntjük, majd a sütő középső részébe toljuk, és a piskótát megsütjük.

Sütési idő: kb. 8-10 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A piskótát azonnal egy cukorral beszórt lapra borítjuk, a sütőpapírt hideg vízzel megkenjük, és óvatosan lehúzzuk. A tésztát egy nedves ruhával letakarjuk és hagyjuk kihűlni.

A krémhez a hozzávalókat egy keverőtálba tesszük és konyhai robotgéppel habosra keverjük. Ezután a krémet egy nyomózsákba töltjük, és harmadát a hosszabbik oldal szélére nyomjuk, majd a piskótalapot annyira feltekerjük, hogy körbefogja a krémet. Az így kapott hengert levágjuk a piskóta többi részéről, majd szorosan papírba csomagoljuk. Ezt a folyamatot még kétszer megismételjük. Mindhárom hengert 3 órára hideg helyre tesszük. A hengereket feldaraboljuk. Ehhez a kést minden vágás előtt forró vízbe mártjuk és megtöröljük. A darabokat fél órára ismét hideg helyre tesszük. A tortabevonót a tasakon található utasítás szerint megolvasztjuk, és egy tálkába öntjük. Villa segítségével a darabokat a mázba mártjuk. Ezután felolvasztjuk az ét tortabevonót is és feldíszítjük vele a Baileys hengereket.

Tippek

A Baileys hengerek akár egy-két nappal korábban is elkészíthető, ez esetben szobahőmérsékletűnél hűvösebb helyen, de nem feltétlenül a hűtőben tároljuk.
A Baileys hengerek csokibevonatú sütemény, mely jeles napokon családi ünnepeken és karácsonykor, szilveszterkor kerülhet elő a recepttárból.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2022-05-12
1 Kedvelés

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!

Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-05-09
1 Kedvelés

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!

A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-05-09
1 Kedvelés

Mentes desszertcsodák pudingból

Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!