
Karácsonyi cantuccini



Hozzávalók
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
300 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
175 g cukor
1 csipet só
50 g lágy vaj
2 darab tojás (M-es)
1 kávéskanál őrölt fahéj
fél kávéskanál őrölt szegfűszeg
2 evőkanál sárgabarack lekvár
40 g omlós vajkaramella
30 g aprított mogyoró vagy mandula
30 g tejcsokoládé pasztilla vagy aprított tejcsokoládé
Elkészítés
Előkészítés:
A vajkaramellát apró darabokra kockázzuk. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral kibéleljük.
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet keverőtálban a sütőporral összekeverjük. A karamella, mogyoró és csokoládé kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) összedolgozzuk. A végén kézzel beledolgozzuk az aprított karamellát, mogyorót és csokoládét is a tésztába. A tésztát 4 egyforma adagra osztjuk. Minden darabot enyhén lisztezett munkafelületen kb. 30 cm hosszú hengerré formázunk. A hengereket kb. 30 percre hűtőszekrénybe tesszük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A hengereket, köztük távolságot hagyva, a tepsibe tesszük, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A még nem átsült rudakat sütőpapírral együtt a munkafelületre vagy deszkára húzzuk, és kb. 15 percet hagyjuk hűlni. A rudakat éles késsel ferdén kb. 1,5 cm széles szeletekre vágjuk. A szeleteket a vágott oldalukkal felfelé sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és a sütő középső részében további kb. 10-12 perc alatt készre sütjük. A süteményt sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
A lisztet keverőtálban a sütőporral összekeverjük. A karamella, mogyoró és csokoládé kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) összedolgozzuk. A végén kézzel beledolgozzuk az aprított karamellát, mogyorót és csokoládét is a tésztába. A tésztát 4 egyforma adagra osztjuk. Minden darabot enyhén lisztezett munkafelületen kb. 30 cm hosszú hengerré formázunk. A hengereket kb. 30 percre hűtőszekrénybe tesszük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A hengereket, köztük távolságot hagyva, a tepsibe tesszük, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A még nem átsült rudakat sütőpapírral együtt a munkafelületre vagy deszkára húzzuk, és kb. 15 percet hagyjuk hűlni. A rudakat éles késsel ferdén kb. 1,5 cm széles szeletekre vágjuk. A szeleteket a vágott oldalukkal felfelé sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és a sütő középső részében további kb. 10-12 perc alatt készre sütjük. A süteményt sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Tipp:
A cantuccini jól zárható dobozban kb. 3 hétig tárolható.

Kedvencnek jelölöm

Karácsonyi cantuccini
Hozzávalók
kb. 64 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
300 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
175 g cukor
1 csipet só
50 g lágy vaj
2 darab tojás (M-es)
1 kávéskanál őrölt fahéj
fél kávéskanál őrölt szegfűszeg
2 evőkanál sárgabarack lekvár
40 g omlós vajkaramella
30 g aprított mogyoró vagy mandula
30 g tejcsokoládé pasztilla vagy aprított tejcsokoládé
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A vajkaramellát apró darabokra kockázzuk. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral kibéleljük.
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet keverőtálban a sütőporral összekeverjük. A karamella, mogyoró és csokoládé kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) összedolgozzuk. A végén kézzel beledolgozzuk az aprított karamellát, mogyorót és csokoládét is a tésztába. A tésztát 4 egyforma adagra osztjuk. Minden darabot enyhén lisztezett munkafelületen kb. 30 cm hosszú hengerré formázunk. A hengereket kb. 30 percre hűtőszekrénybe tesszük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A hengereket, köztük távolságot hagyva, a tepsibe tesszük, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A még nem átsült rudakat sütőpapírral együtt a munkafelületre vagy deszkára húzzuk, és kb. 15 percet hagyjuk hűlni. A rudakat éles késsel ferdén kb. 1,5 cm széles szeletekre vágjuk. A szeleteket a vágott oldalukkal felfelé sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és a sütő középső részében további kb. 10-12 perc alatt készre sütjük. A süteményt sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
A lisztet keverőtálban a sütőporral összekeverjük. A karamella, mogyoró és csokoládé kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) összedolgozzuk. A végén kézzel beledolgozzuk az aprított karamellát, mogyorót és csokoládét is a tésztába. A tésztát 4 egyforma adagra osztjuk. Minden darabot enyhén lisztezett munkafelületen kb. 30 cm hosszú hengerré formázunk. A hengereket kb. 30 percre hűtőszekrénybe tesszük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A hengereket, köztük távolságot hagyva, a tepsibe tesszük, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A még nem átsült rudakat sütőpapírral együtt a munkafelületre vagy deszkára húzzuk, és kb. 15 percet hagyjuk hűlni. A rudakat éles késsel ferdén kb. 1,5 cm széles szeletekre vágjuk. A szeleteket a vágott oldalukkal felfelé sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és a sütő középső részében további kb. 10-12 perc alatt készre sütjük. A süteményt sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Tipp:
A cantuccini jól zárható dobozban kb. 3 hétig tárolható.

Legújabb cikkek
1

Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

1

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

2

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?