Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Karácsonyi cantuccini

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 64 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 64 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

300 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
175 g cukor
1 csipet só
50 g lágy vaj
2 darab tojás (M-es)
1 kávéskanál őrölt fahéj
fél kávéskanál őrölt szegfűszeg
2 evőkanál sárgabarack lekvár
40 g omlós vajkaramella
30 g aprított mogyoró vagy mandula
30 g tejcsokoládé pasztilla vagy aprított tejcsokoládé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A vajkaramellát apró darabokra kockázzuk. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral kibéleljük.

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet keverőtálban a sütőporral összekeverjük. A karamella, mogyoró és csokoládé kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) összedolgozzuk. A végén kézzel beledolgozzuk az aprított karamellát, mogyorót és csokoládét is a tésztába. A tésztát 4 egyforma adagra osztjuk. Minden darabot enyhén lisztezett munkafelületen kb. 30 cm hosszú hengerré formázunk. A hengereket kb. 30 percre hűtőszekrénybe tesszük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A hengereket, köztük távolságot hagyva, a tepsibe tesszük, és a sütő középső részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 18-20 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A még nem átsült rudakat sütőpapírral együtt a munkafelületre vagy deszkára húzzuk, és kb. 15 percet hagyjuk hűlni. A rudakat éles késsel ferdén kb. 1,5 cm széles szeletekre vágjuk. A szeleteket a vágott oldalukkal felfelé sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és a sütő középső részében további kb. 10-12 perc alatt készre sütjük. A süteményt sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.

Tipp:

A cantuccini jól zárható dobozban kb. 3 hétig tárolható.
Karácsonyi cantuccini

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!