Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Habcsók csodák

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 8-10 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8-10 darab elkészítéséhez

Habcsókhoz:

2 darab tojásfehérje (közepes méretű)
100 g porcukor
1 kávéskanál citromlé

Ezenkívül:

némi piros ételszínezék
némi zöld ételszínezék

Díszítéshez:

Dr Oetker Dekorcukrok
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Habcsók csodák hozzávakóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tepsit kikenjük margarinnal és sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sűtés: kb. 100 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 80 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A tojásfehérjét egy keverőedényben konyhai robotgéppel (habverővel) legmagasabb fokozaton 2 percig kemény habbá verjük, majd a cukrot és a citromlevet is fokozatosan a masszához keverjük és további 3 percig verjük. Kb. egy púpos evőkanálnyi habot félreteszünk és pici piros ételszínezék hozzáadásával rózsaszínűre színezzük. A maradék habot elfelezzük, az egyik felét zöld ételszínezővel megfestjük és (8-10 mm Ø) nyomózsákba töltjük. A másik felét színezés nélkül nyomózsákba (8-10 mm Ø) töltjük. A sütőtepsibe kb. 4 cm széles, 5 cm magas hóembereket, a színezett habból ugyanilyen nagyságú fenyőket nyomunk. A rózsaszínű habot egy kisebb átmérőjű nyomózsákba töltjük és a hóember fejére apró sapkát formázunk. A hóembereket és a fenyőket ízlés szerint díszítjük, majd a tepsit a sütő alsó részbe toljuk, és a habcsókokat megsütjük.

Sütési idő: kb. 60 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után a Habcsók csodák süteményt további 60 percig a meleg sütőben hagyjuk száradni. Az idő letelte után sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd ízlés szerint vagy a fotó alapján dekorálhatjuk.
A Habcsók csodák kis gyakorlatot igénylő karácsonyi sütik, melyeket a ünnepi asztal díszítéséhez is felhasználhatunk.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2023-09-15
0 Kedvelés

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc

Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-09-05
0 Kedvelés

Gyors sütemények rohanó hétköznapokra

Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-20
0 Kedvelés

Crème brûlée, a francia desszertcsoda

A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!