Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Habcsók csodák

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 8-10 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8-10 darab Habcsók csodák

Habcsókhoz:

2 darab tojásfehérje (közepes méretű)
100 g porcukor
1 kávéskanál citromlé

Ezenkívül:

némi piros ételszínezék
némi zöld ételszínezék

Díszítéshez:

Dr Oetker Dekorcukrok

Elkészítés

A Habcsók csodák elkészítése lépésről lépésre:

Előkészítés:

A tepsit kikenjük margarinnal és sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sűtés: kb. 100 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 80 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A tojásfehérjét egy keverőedényben konyhai robotgéppel (habverővel) legmagasabb fokozaton 2 percig kemény habbá verjük, majd a cukrot és a citromlevet is fokozatosan a masszához keverjük és további 3 percig verjük. Kb. egy púpos evőkanálnyi habot félreteszünk és pici piros ételszínezék hozzáadásával rózsaszínűre színezzük. A maradék habot elfelezzük, az egyik felét zöld ételszínezővel megfestjük és (8-10 mm Ø) nyomózsákba töltjük. A másik felét színezés nélkül nyomózsákba (8-10 mm Ø) töltjük. A sütőtepsibe kb. 4 cm széles, 5 cm magas hóembereket, a színezett habból ugyanilyen nagyságú fenyőket nyomunk. A rózsaszínű habot egy kisebb átmérőjű nyomózsákba töltjük és a hóember fejére apró sapkát formázunk. A hóembereket és a fenyőket ízlés szerint díszítjük, majd a tepsit a sütő alsó részbe toljuk, és a habcsókokat megsütjük.

Sütési idő: kb. 60 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után a sütőbe hagyjuk és további 60 percig a meleg sütőbe hagyjuk száradni. Az idő letelte után sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd ízlés szerint vagy a fotó alapján dekorálhatjuk.
Habcsók csodák

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2021-09-24
1 Kedvelés

Sütési eszközök – készítsd házilag!

Van úgy, hogy csak sütés közben derül ki: a következő lépéshez szükséges eszköz éppen tönkrement vagy sosem volt, most pedig villámgyorsan kellene, hogy az asztalra varázsolhassuk a süteményünket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-09-23
1 Kedvelés

Ne félj az égetett tésztától!

Nem véletlen a cím: sokan nem mernek belevágni az égetett (más elnevezéssel: forrázott) tészta házi elkészítésébe, mondván, biztosan nem fog szépen megemelkedni és üreges sem lesz a belseje.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-09-15
1 Kedvelés

Desszertekben utazunk – világhírű édességek a Föld minden tájáról 2. rész – Amerika

Kétrészes cikkünkben képzeletbeli, ízekben gazdag kalandozásra invitálunk benneteket. Először Európa tájait barangoltuk be, most pedig még messzebbre utazunk, és megnézzük, mely sütik, desszertek a legnépszerűbbek az Egyesült Államokban.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!