Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Banánkenyér

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Banánkenyér

2 tojás
10 dkg liszt
2 dkg kókuszreszelék
10 dkg vaj
10 dkg cukor (nádcukor)
1 kk. örölt fahéj
12 dkg banán (tisztítva)
1 kk. szódabikarbóna
2-3 ek tej

tetejére:

étcsoki
dió vagy mogyoró
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A recept 10x23 cm szilikonos püspökkenyér formához van. Ha nem szilikonos, akkor ki kell bélelni sütőpapírral.
A sütőt előmelegíteni 170 'C-ra.

Elkészítés

A lágy vajat habverővel elkeverjük a cukorral, vaníliás cukorral és a fahéjjal majd hozzádolgozzuk egyesével a tojásokat és a villával összetört banánt. Hozzászórjuk a kókuszreszeléket, ezt is jól belekeverjük, majd hozzászitáljuk a szódabikarbónás - sütőporos lisztet is. Ezzel is elkeverjük, 2-3 evőkanál tejjel lazítjuk. Belekanalazzuk az előkészített formába. 2-3 kocka csokit és diót durvára vágunk és a tészta tetejére szórjuk. Előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük. (tűpróbáig) Majd a formában hagyjuk kihűlni.

Tálalás

10-12 szelet
Banánkenyér Banánkenyér

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!