Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Forrócsokibomba

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Tapasztalatot kíván
Adag kb. 5-10 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 5-10 darab elkészítéséhez

Félgömb formához:

félgömb forma (kb. 4-5 cm Ø), pl. tojástartó a hűtőszekrényből

Félgömbökhöz:

Töltelékhez:

kb. 25 g kakaó italpor
mini pillecukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A formát forró vízzel átöblítjük, alaposan megtisztítjuk, eltörölgetjük, és hűtőszekrénybe tesszük. A tortabevonót finomra aprítjuk, és a 2/3 részét gőz fölött lassú tűzön megolvasztjuk. Levesszük a gőzről, majd megolvasztjuk benne a maradék aprított tortabevonót. Ha a tortabevonó elkezd megszilárdulni, gőz fölött röviden megmelegítjük.

Elkészítés:

Félgömbök:
A forma mélyedéseit egy kis ecset segítségével a tortabevonóval alaposan kikenjük (1. kép), miközben figyelünk arra, hogy ne keletkezzenek lyukak. Az esetleg a peremre folyt tortabevonót tésztakártyával (ne késsel) eltávolíthatjuk, és a formát kb. 10 percre megint hűtőszekrénybe tesszük, míg a tortabevonó megszilárdul. Ahhoz, hogy a félgömbök elég stabilak legyenek, a formát még kétszer kikenjük tortabevonóval, majd legalább 30 percre hűtőszekrénybe tesszük. A tortabevonó-félgömböket óvatosan leválasztjuk a formáról. Ha nem sikerülne leválasztani, akkor a formát egyszerűen tegyük vissza még egyszer kb. 30 percre a hűtőszekrénybe vagy a fagyasztóba.

Töltelék:
A félgömbök felét először megtöltjük egy-egy teáskanál kakaó italporral, majd kis kupac mini pillecukrot teszünk rá (csak annyit, hogy a felső félgömb majd még pontosan ráilleszkedjen). A felső félgömb peremét tortabevonóval megkenjük, és szorosan az alsó félgömbre helyezzük (2. kép). Amikor a tortabevonó megszilárdult, tálalhatjuk a bombákat.

Ital:
Adagonként 150 ml tejet felforrósítunk (nem forraljuk), és csészébe vagy pohárba töltjük. Beletesszük a forrócsokibombát, és nézzük, ahogy elolvad.

Tippek:

A Forrócsokibomba nagyszerű ajándékötlet, csomagolhatjuk egyesével vagy akár több darabot is egyszerre.
A tortabevonó-félgömböket elkészíthetjük megfelelő szilikon formában (5 cm Ø) is.
Forrócsokibomba Forrócsokibomba Forrócsokibomba

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
26 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
51 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2023-09-15
0 Kedvelés

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc

Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-09-05
0 Kedvelés

Gyors sütemények rohanó hétköznapokra

Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-20
0 Kedvelés

Crème brûlée, a francia desszertcsoda

A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!