Forrócsokibomba
Hozzávalók
Félgömb formához:
félgömb forma (kb. 4-5 cm Ø), pl. tojástartó a hűtőszekrényből
Félgömbökhöz:
1 tasak Dr. Oetker Tortabevonó Ét prémium
Töltelékhez:
kb. 25 g kakaó italpor
mini pillecukor
Elkészítés
Előkészítés:
A formát forró vízzel átöblítjük, alaposan megtisztítjuk, eltörölgetjük, és hűtőszekrénybe tesszük. A tortabevonót finomra aprítjuk, és a 2/3 részét gőz fölött lassú tűzön megolvasztjuk. Levesszük a gőzről, majd megolvasztjuk benne a maradék aprított tortabevonót. Ha a tortabevonó elkezd megszilárdulni, gőz fölött röviden megmelegítjük.
Elkészítés:
Félgömbök:
A forma mélyedéseit egy kis ecset segítségével a tortabevonóval alaposan kikenjük (1. kép), miközben figyelünk arra, hogy ne keletkezzenek lyukak. Az esetleg a peremre folyt tortabevonót tésztakártyával (ne késsel) eltávolíthatjuk, és a formát kb. 10 percre megint hűtőszekrénybe tesszük, míg a tortabevonó megszilárdul. Ahhoz, hogy a félgömbök elég stabilak legyenek, a formát még kétszer kikenjük tortabevonóval, majd legalább 30 percre hűtőszekrénybe tesszük. A tortabevonó-félgömböket óvatosan leválasztjuk a formáról. Ha nem sikerülne leválasztani, akkor a formát egyszerűen tegyük vissza még egyszer kb. 30 percre a hűtőszekrénybe vagy a fagyasztóba.
Töltelék:
A félgömbök felét először megtöltjük egy-egy teáskanál kakaó italporral, majd kis kupac mini pillecukrot teszünk rá (csak annyit, hogy a felső félgömb majd még pontosan ráilleszkedjen). A felső félgömb peremét tortabevonóval megkenjük, és szorosan az alsó félgömbre helyezzük (2. kép). Amikor a tortabevonó megszilárdult, tálalhatjuk a bombákat.
Ital:
Adagonként 150 ml tejet felforrósítunk (nem forraljuk), és csészébe vagy pohárba töltjük. Beletesszük a forrócsokibombát, és nézzük, ahogy elolvad.
A forma mélyedéseit egy kis ecset segítségével a tortabevonóval alaposan kikenjük (1. kép), miközben figyelünk arra, hogy ne keletkezzenek lyukak. Az esetleg a peremre folyt tortabevonót tésztakártyával (ne késsel) eltávolíthatjuk, és a formát kb. 10 percre megint hűtőszekrénybe tesszük, míg a tortabevonó megszilárdul. Ahhoz, hogy a félgömbök elég stabilak legyenek, a formát még kétszer kikenjük tortabevonóval, majd legalább 30 percre hűtőszekrénybe tesszük. A tortabevonó-félgömböket óvatosan leválasztjuk a formáról. Ha nem sikerülne leválasztani, akkor a formát egyszerűen tegyük vissza még egyszer kb. 30 percre a hűtőszekrénybe vagy a fagyasztóba.
Töltelék:
A félgömbök felét először megtöltjük egy-egy teáskanál kakaó italporral, majd kis kupac mini pillecukrot teszünk rá (csak annyit, hogy a felső félgömb majd még pontosan ráilleszkedjen). A felső félgömb peremét tortabevonóval megkenjük, és szorosan az alsó félgömbre helyezzük (2. kép). Amikor a tortabevonó megszilárdult, tálalhatjuk a bombákat.
Ital:
Adagonként 150 ml tejet felforrósítunk (nem forraljuk), és csészébe vagy pohárba töltjük. Beletesszük a forrócsokibombát, és nézzük, ahogy elolvad.
Tippek:
A Forrócsokibomba nagyszerű ajándékötlet, csomagolhatjuk egyesével vagy akár több darabot is egyszerre.
A tortabevonó-félgömböket elkészíthetjük megfelelő szilikon formában (5 cm Ø) is.
A tortabevonó-félgömböket elkészíthetjük megfelelő szilikon formában (5 cm Ø) is.
Kedvencnek jelölöm
Forrócsokibomba
Hozzávalók
kb. 5-10 darab elkészítéséhez
Félgömb formához:
félgömb forma (kb. 4-5 cm Ø), pl. tojástartó a hűtőszekrényből
Félgömbökhöz:
Töltelékhez:
kb. 25 g kakaó italpor
mini pillecukor
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A formát forró vízzel átöblítjük, alaposan megtisztítjuk, eltörölgetjük, és hűtőszekrénybe tesszük. A tortabevonót finomra aprítjuk, és a 2/3 részét gőz fölött lassú tűzön megolvasztjuk. Levesszük a gőzről, majd megolvasztjuk benne a maradék aprított tortabevonót. Ha a tortabevonó elkezd megszilárdulni, gőz fölött röviden megmelegítjük.
Elkészítés:
Félgömbök:
A forma mélyedéseit egy kis ecset segítségével a tortabevonóval alaposan kikenjük (1. kép), miközben figyelünk arra, hogy ne keletkezzenek lyukak. Az esetleg a peremre folyt tortabevonót tésztakártyával (ne késsel) eltávolíthatjuk, és a formát kb. 10 percre megint hűtőszekrénybe tesszük, míg a tortabevonó megszilárdul. Ahhoz, hogy a félgömbök elég stabilak legyenek, a formát még kétszer kikenjük tortabevonóval, majd legalább 30 percre hűtőszekrénybe tesszük. A tortabevonó-félgömböket óvatosan leválasztjuk a formáról. Ha nem sikerülne leválasztani, akkor a formát egyszerűen tegyük vissza még egyszer kb. 30 percre a hűtőszekrénybe vagy a fagyasztóba.
Töltelék:
A félgömbök felét először megtöltjük egy-egy teáskanál kakaó italporral, majd kis kupac mini pillecukrot teszünk rá (csak annyit, hogy a felső félgömb majd még pontosan ráilleszkedjen). A felső félgömb peremét tortabevonóval megkenjük, és szorosan az alsó félgömbre helyezzük (2. kép). Amikor a tortabevonó megszilárdult, tálalhatjuk a bombákat.
Ital:
Adagonként 150 ml tejet felforrósítunk (nem forraljuk), és csészébe vagy pohárba töltjük. Beletesszük a forrócsokibombát, és nézzük, ahogy elolvad.
A forma mélyedéseit egy kis ecset segítségével a tortabevonóval alaposan kikenjük (1. kép), miközben figyelünk arra, hogy ne keletkezzenek lyukak. Az esetleg a peremre folyt tortabevonót tésztakártyával (ne késsel) eltávolíthatjuk, és a formát kb. 10 percre megint hűtőszekrénybe tesszük, míg a tortabevonó megszilárdul. Ahhoz, hogy a félgömbök elég stabilak legyenek, a formát még kétszer kikenjük tortabevonóval, majd legalább 30 percre hűtőszekrénybe tesszük. A tortabevonó-félgömböket óvatosan leválasztjuk a formáról. Ha nem sikerülne leválasztani, akkor a formát egyszerűen tegyük vissza még egyszer kb. 30 percre a hűtőszekrénybe vagy a fagyasztóba.
Töltelék:
A félgömbök felét először megtöltjük egy-egy teáskanál kakaó italporral, majd kis kupac mini pillecukrot teszünk rá (csak annyit, hogy a felső félgömb majd még pontosan ráilleszkedjen). A felső félgömb peremét tortabevonóval megkenjük, és szorosan az alsó félgömbre helyezzük (2. kép). Amikor a tortabevonó megszilárdult, tálalhatjuk a bombákat.
Ital:
Adagonként 150 ml tejet felforrósítunk (nem forraljuk), és csészébe vagy pohárba töltjük. Beletesszük a forrócsokibombát, és nézzük, ahogy elolvad.
Tippek:
A Forrócsokibomba nagyszerű ajándékötlet, csomagolhatjuk egyesével vagy akár több darabot is egyszerre.
A tortabevonó-félgömböket elkészíthetjük megfelelő szilikon formában (5 cm Ø) is.
A tortabevonó-félgömböket elkészíthetjük megfelelő szilikon formában (5 cm Ø) is.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?