
Mogyorós kiflik



Hozzávalók
Linzertésztához:
Töltelékhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
A tepsit (kb. 30 x 40 cm) sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a süteményt sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk és hagyjuk kihűlni.
A töltelékhez a mogyorókrémet egy fagyasztózacskóba töltjük, jól lezárjuk, majd gőz felett megolvasztjuk. A fagyasztózacskó sarkát picit kivágjuk, és a kiflik hátsó oldalára egy-egy cseppnyi mogyorókrémet nyomunk, majd összeragasztjuk őket.
A Mogyorós kiflik tetejére végül porcukrot hintünk.
Tippek:
Jól záródó dobozban a Mogyorós kiflik akár 2 hétig is eltarthatók.
A töltetlen kiflik tetejére csurgassunk ízlés szerint mogyorókrémet.


Mogyorós kiflik
Hozzávalók
kb. 40 darab elkészítéséhez
Linzertésztához:
Töltelékhez:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tepsit (kb. 30 x 40 cm) sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a süteményt sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk és hagyjuk kihűlni.
A töltelékhez a mogyorókrémet egy fagyasztózacskóba töltjük, jól lezárjuk, majd gőz felett megolvasztjuk. A fagyasztózacskó sarkát picit kivágjuk, és a kiflik hátsó oldalára egy-egy cseppnyi mogyorókrémet nyomunk, majd összeragasztjuk őket.
A Mogyorós kiflik tetejére végül porcukrot hintünk.
Tippek:
Jól záródó dobozban a Mogyorós kiflik akár 2 hétig is eltarthatók.
A töltetlen kiflik tetejére csurgassunk ízlés szerint mogyorókrémet.

Legújabb cikkek

Régi ízek, elfeledett édességek nyomában
Csapjuk fel a családi szakácskönyvet, és merüljünk el a már-már elfeledett finomságok olvasgatásában! Prósza, málé, lisztes sterc, kinek ismerősek ezek az ételnevek?


Sajttorta, az amerikai kedvenc
A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!


Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban
A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?