Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mogyorós kiflik

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 40 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 40 darab elkészítéséhez

Linzertésztához:

300 g búzaliszt
150 g lágy Rama vaj ízű margarin
100 g porcukor
1darab tojás (közepes méretű)
50 g zúzott mogyoró
1 csipet só

Töltelékhez:

50 g mogyorókrém

Díszítéshez:

porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Mogyorós kiflik hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tepsit (kb. 30 x 40 cm) sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A tésztához a lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először alacsony, majd legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer átgyúrjuk, majd fél cm vastagságúra elnyújtjuk. A tésztából kb. 5 cm átmérőjű kiszúróformával először egy korongot, majd kb. 1,5 cm széles kifliket szúrunk ki. (A szaggatáshoz előbb fagyasztózacskóval is letakarhatjuk a tésztát). A kifliket az előkészített tepsibe helyezzük.
A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 12 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után a süteményt sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk és hagyjuk kihűlni.

A töltelékhez a mogyorókrémet egy fagyasztózacskóba töltjük, jól lezárjuk, majd gőz felett megolvasztjuk. A fagyasztózacskó sarkát picit kivágjuk, és a kiflik hátsó oldalára egy-egy cseppnyi mogyorókrémet nyomunk, majd összeragasztjuk őket.

A Mogyorós kiflik tetejére végül porcukrot hintünk.

Tippek:

A kifliket még sütés előtt megkenhetjük tejjel és őrölt mogyoróval megszórhatjuk.
Jól záródó dobozban a Mogyorós kiflik akár 2 hétig is eltarthatók.
A töltetlen kiflik tetejére csurgassunk ízlés szerint mogyorókrémet.
A Mogyorós kiflik klasszikus karácsonyi vendégváró sütemény.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2022-06-10
0 Kedvelés

Főzzünk be kevesebb cukorral!

Szívesen eltennéd a nyár ízeit, de törekszel arra, hogy kevesebb cukrot fogyassz? Jó hír, hogy nem kell kompromisszumot kötnöd, indulhat a befőzés kisebb mennyiségű cukorral!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-06-09
0 Kedvelés

Szószok, csatnik, mártogatósok – velük teljes az étel

Bár kiegészítőként tartjuk számon, egy mártogatós vagy szósz szerepe közel sem elhanyagolható, hiszen még finomabbá varázsolják a feltálalt ételt, desszertet.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-06-03
1 Kedvelés

Süssünk sósat leveles tésztából!

Lassan itt a szünidő, jön a nyári programok sora: kirándulás, strand vagy egy jó grillezés a kertben. Mi a közös bennük? Egyértelmű! Sós snackek után kiáltanak!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!