
Banános joghurt torta



Hozzávalók
Tésztához:
150 g háztartási vagy mézes keksz
125 g vaj vagy margarin
Krémhez:
2 tasak Dr. Oetker Expressz Zselatin fix
2 banán
500 ml natúr krémsajt
350 ml joghurt
100 ml tej
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
50 g porcukor
3 evőkanál cseresznye- vagy meggylekvár
Elkészítés
Előkészítés:
A banánt meghámozzuk, vékonyra karikázzuk. Egy tortatálra sütőpapírt fektetünk, majd a kapcsos sütőforma (kb. 26 cm átmérőjű) keretét a tálra helyezzük.
Elkészítés:
A kekszet egy nejlon tasakba tesszük, végét jól lezárjuk, és egy nyújtófa segítségével jól összemorzsoljuk. A vajat egy főzőedényben felolvasztjuk. Hozzákeverjük a kekszmorzsát, majd az így kapott masszát a forma alján egy kanál segítségével egyenletesen szétnyomkodjuk, és kb. 20 percre a hűtőszekrénybe helyezzük.
A krémsajtot a joghurttal, a tejjel, a vanillincukorral és a porcukorral simára keverjük, majd hozzákeverjük a zselatin fixet.
4 evőkanál krémet a tésztán elsimítunk. A banánkarikákat a krémen egyenletesen elosztjuk úgy, hogy a torta szélén kb. 1 cm-es részt szabadon hagyunk. A maradék krémet a tortán egyenletesen elsimítjuk.
A krém tetejét a lekvárral óvatosan megkenjük. (Ha igazán dekoratív mintát szeretnénk készíteni, tegyünk néhány pacányi lekvárt a krém tetejére, és a lekvárból egy pálcika segítségével húzzunk ki különböző motívumokat, pl. csillagot vagy spirálokat.)
A tortát kb. 2-3 órára helyezzük hűtőszekrénybe.
A krémsajtot a joghurttal, a tejjel, a vanillincukorral és a porcukorral simára keverjük, majd hozzákeverjük a zselatin fixet.
4 evőkanál krémet a tésztán elsimítunk. A banánkarikákat a krémen egyenletesen elosztjuk úgy, hogy a torta szélén kb. 1 cm-es részt szabadon hagyunk. A maradék krémet a tortán egyenletesen elsimítjuk.
A krém tetejét a lekvárral óvatosan megkenjük. (Ha igazán dekoratív mintát szeretnénk készíteni, tegyünk néhány pacányi lekvárt a krém tetejére, és a lekvárból egy pálcika segítségével húzzunk ki különböző motívumokat, pl. csillagot vagy spirálokat.)
A tortát kb. 2-3 órára helyezzük hűtőszekrénybe.

Kedvencnek jelölöm

Banános joghurt torta
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Tésztához:
150 g háztartási vagy mézes keksz
125 g vaj vagy margarin
Krémhez:
2 tasak Dr. Oetker Expressz Zselatin fix
2 banán
500 ml natúr krémsajt
350 ml joghurt
100 ml tej
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
50 g porcukor
3 evőkanál cseresznye- vagy meggylekvár
Elkészítése lépésről lépésre
Előkészítés:
A banánt meghámozzuk, vékonyra karikázzuk. Egy tortatálra sütőpapírt fektetünk, majd a kapcsos sütőforma (kb. 26 cm átmérőjű) keretét a tálra helyezzük.
Elkészítés:
A kekszet egy nejlon tasakba tesszük, végét jól lezárjuk, és egy nyújtófa segítségével jól összemorzsoljuk. A vajat egy főzőedényben felolvasztjuk. Hozzákeverjük a kekszmorzsát, majd az így kapott masszát a forma alján egy kanál segítségével egyenletesen szétnyomkodjuk, és kb. 20 percre a hűtőszekrénybe helyezzük.
A krémsajtot a joghurttal, a tejjel, a vanillincukorral és a porcukorral simára keverjük, majd hozzákeverjük a zselatin fixet.
4 evőkanál krémet a tésztán elsimítunk. A banánkarikákat a krémen egyenletesen elosztjuk úgy, hogy a torta szélén kb. 1 cm-es részt szabadon hagyunk. A maradék krémet a tortán egyenletesen elsimítjuk.
A krém tetejét a lekvárral óvatosan megkenjük. (Ha igazán dekoratív mintát szeretnénk készíteni, tegyünk néhány pacányi lekvárt a krém tetejére, és a lekvárból egy pálcika segítségével húzzunk ki különböző motívumokat, pl. csillagot vagy spirálokat.)
A tortát kb. 2-3 órára helyezzük hűtőszekrénybe.
A krémsajtot a joghurttal, a tejjel, a vanillincukorral és a porcukorral simára keverjük, majd hozzákeverjük a zselatin fixet.
4 evőkanál krémet a tésztán elsimítunk. A banánkarikákat a krémen egyenletesen elosztjuk úgy, hogy a torta szélén kb. 1 cm-es részt szabadon hagyunk. A maradék krémet a tortán egyenletesen elsimítjuk.
A krém tetejét a lekvárral óvatosan megkenjük. (Ha igazán dekoratív mintát szeretnénk készíteni, tegyünk néhány pacányi lekvárt a krém tetejére, és a lekvárból egy pálcika segítségével húzzunk ki különböző motívumokat, pl. csillagot vagy spirálokat.)
A tortát kb. 2-3 órára helyezzük hűtőszekrénybe.

Legújabb cikkek
1

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!
Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

1

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!
A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

1

Mentes desszertcsodák pudingból
Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?