Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Banános joghurt torta

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Tésztához:

150 g háztartási vagy mézes keksz
125 g vaj vagy margarin

Krémhez:

2 banán
500 ml natúr krémsajt
350 ml joghurt
100 ml tej
50 g porcukor
3 evőkanál cseresznye- vagy meggylekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A banánt meghámozzuk, vékonyra karikázzuk. Egy tortatálra sütőpapírt fektetünk, majd a kapcsos sütőforma (kb. 26 cm átmérőjű) keretét a tálra helyezzük.

Elkészítés:

A kekszet egy nejlon tasakba tesszük, végét jól lezárjuk, és egy nyújtófa segítségével jól összemorzsoljuk. A vajat egy főzőedényben felolvasztjuk. Hozzákeverjük a kekszmorzsát, majd az így kapott masszát a forma alján egy kanál segítségével egyenletesen szétnyomkodjuk, és kb. 20 percre a hűtőszekrénybe helyezzük.

A krémsajtot a joghurttal, a tejjel, a vanillincukorral és a porcukorral simára keverjük, majd hozzákeverjük a zselatin fixet.

4 evőkanál krémet a tésztán elsimítunk. A banánkarikákat a krémen egyenletesen elosztjuk úgy, hogy a torta szélén kb. 1 cm-es részt szabadon hagyunk. A maradék krémet a tortán egyenletesen elsimítjuk.

A krém tetejét a lekvárral óvatosan megkenjük. (Ha igazán dekoratív mintát szeretnénk készíteni, tegyünk néhány pacányi lekvárt a krém tetejére, és a lekvárból egy pálcika segítségével húzzunk ki különböző motívumokat, pl. csillagot vagy spirálokat.)

A tortát kb. 2-3 órára helyezzük hűtőszekrénybe.
A Banános joghurt torta sütés nélkül, joghurt és gyümölcs felhasználásával készíthető, látványos desszert.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-11-29
0 Kedvelés

Habkönnyű desszertcsoda, ez a mousse

A franciák tudnak valamit, ha desszertről van szó! A mousse az egyik leghíresebb édes-ségük, a könnyű, habos csoda a XVIII. századtól töretlenül gyűjti lelkes rajongóit.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-21
0 Kedvelés

Fókuszban az energiatakarékosság – melegítsük elő a sütőt?

Hogyan tudnánk még spórolni? – tesszük fel a kérdést. Lássuk, mi a helyzet a sütéssel, kötelező az előmelegítés?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-08
0 Kedvelés

Jön a tél, készítsünk testet-lelket melengető italokat!

Nyáron minél jobban behűtött limonádékra, koktélokra vágyunk. Télen pedig pont az ellenkezőjükre: kerüljön a poharunkba valami igazán forró, finom, melengető ital!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!