
Banános-karamelles cupcake



Hozzávalók
Muffinformához:
Tésztához:
Krémhez:
Elkészítés
Előkészítés:
A muffinpapírokat a muffinforma mélyedéseibe helyezzük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeverés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. A többi hozzávalót a banánok és a karamellkockák kivételével hozzáadjuk. Az egészet konyhai robotgéppel (habverővel) rövid ideig a legalacsonyabb, utána pedig a legmagasabb fokozaton, 2 perc alatt sima tésztává összedolgozzuk.
A banánokat meghámozzuk, hosszában elfelezzük, majd feldaraboljuk. A banándarabokat a tésztába keverjük, majd a tésztát két evőkanál segítségével szétosztjuk a muffinforma mélyedéseiben.
A karamellkockákból 1 evőkanálnyit félreteszünk, a többit elosztjuk a tészta tetején. Kissé belenyomkodjuk. A sütőformát, a sütő középső harmadában sütőrácsra tesszük, betoljuk a sütőbe.
Sütési idő: kb. 25 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész muffinokat kivesszük a muffinformából, és rácson hagyjuk kihűlni.
Krém:
A vajat egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverővel) simára keverjük. A többi hozzávalót hozzáadjuk, az egészet laza krémmé keverjük. A krémet csillagcsöves habzsákba töltjük (kb. 12 mm átmérőjű cső), és gyűrű formában a Banános-karamelles cupcake muffinok tetejére nyomjuk. Tálalásig hűtőbe tesszük a süteményt.
Díszítés:
Tálalás előtt a félretett karamellkockákkal és karamellszósszal díszítjük a Banános-karamelles cupcake sütemény tetejét.
Tipp:


Banános-karamelles cupcake
Hozzávalók
kb. 12 darab elkészítéséhez
Muffinformához:
Tésztához:
Krémhez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A muffinpapírokat a muffinforma mélyedéseibe helyezzük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeverés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. A többi hozzávalót a banánok és a karamellkockák kivételével hozzáadjuk. Az egészet konyhai robotgéppel (habverővel) rövid ideig a legalacsonyabb, utána pedig a legmagasabb fokozaton, 2 perc alatt sima tésztává összedolgozzuk.
A banánokat meghámozzuk, hosszában elfelezzük, majd feldaraboljuk. A banándarabokat a tésztába keverjük, majd a tésztát két evőkanál segítségével szétosztjuk a muffinforma mélyedéseiben.
A karamellkockákból 1 evőkanálnyit félreteszünk, a többit elosztjuk a tészta tetején. Kissé belenyomkodjuk. A sütőformát, a sütő középső harmadában sütőrácsra tesszük, betoljuk a sütőbe.
Sütési idő: kb. 25 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész muffinokat kivesszük a muffinformából, és rácson hagyjuk kihűlni.
Krém:
A vajat egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverővel) simára keverjük. A többi hozzávalót hozzáadjuk, az egészet laza krémmé keverjük. A krémet csillagcsöves habzsákba töltjük (kb. 12 mm átmérőjű cső), és gyűrű formában a Banános-karamelles cupcake muffinok tetejére nyomjuk. Tálalásig hűtőbe tesszük a süteményt.
Díszítés:
Tálalás előtt a félretett karamellkockákkal és karamellszósszal díszítjük a Banános-karamelles cupcake sütemény tetejét.
Tipp:

Legújabb cikkek

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva
Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.


Variációk tiramisura
Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!


Túl a fánkon – édes ötletek farsangra
Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?