Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Banános-karamelles cupcake

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 darab elkészítéséhez

Muffinformához:

12 darab muffinpapír

Tésztához:

150 g búzaliszt
100 g lágy vaj vagy margarin
75 g cukor
170 g cukrozott, sűrített tej
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
2 darab tojás (M-es)
2 darab banán (kb. 200 g, hámozott súly)
100 g apróra kockázott tejkaramell
csipet só

Krémhez:

150 g lágy vaj
100 g porcukor
200 g mascarpone vagy zsírosabb krémsajt (natúr, tejszínes)
kb. 1 evőkanál karamellszósz
csipet só
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Banános-karamelles cupcake sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A muffinpapírokat a muffinforma mélyedéseibe helyezzük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeverés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. A többi hozzávalót a banánok és a karamellkockák kivételével hozzáadjuk. Az egészet konyhai robotgéppel (habverővel) rövid ideig a legalacsonyabb, utána pedig a legmagasabb fokozaton, 2 perc alatt sima tésztává összedolgozzuk.
A banánokat meghámozzuk, hosszában elfelezzük, majd feldaraboljuk. A banándarabokat a tésztába keverjük, majd a tésztát két evőkanál segítségével szétosztjuk a muffinforma mélyedéseiben.
A karamellkockákból 1 evőkanálnyit félreteszünk, a többit elosztjuk a tészta tetején. Kissé belenyomkodjuk. A sütőformát, a sütő középső harmadában sütőrácsra tesszük, betoljuk a sütőbe.

Sütési idő: kb. 25 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kész muffinokat kivesszük a muffinformából, és rácson hagyjuk kihűlni.

Krém:
A vajat egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverővel) simára keverjük. A többi hozzávalót hozzáadjuk, az egészet laza krémmé keverjük. A krémet csillagcsöves habzsákba töltjük (kb. 12 mm átmérőjű cső), és gyűrű formában a Banános-karamelles cupcake muffinok tetejére nyomjuk. Tálalásig hűtőbe tesszük a süteményt.

Díszítés:
Tálalás előtt a félretett karamellkockákkal és karamellszósszal díszítjük a Banános-karamelles cupcake sütemény tetejét.

Tipp:

A Banános-karamelles cupcake sütemény karamell dekorációjához 75 g cukrot 3 evőkanál vízzel egy kis fazékban összekeverünk, majd felfőzzük. Addig főzzük, amíg világosbarna árnyalatú lesz, és sűrűn folyó állagúvá válik (kb. 4 perc). A fazekat azonnal levesszük a tűzről, és hagyjuk 1 percet hűlni. Ezután a karamellből egy teáskanállal, körkörös mozdulatokkal csigákat rajzolunk egy sütőpapírra, és hagyjuk megszilárdulni. A dekorációt csak felszolgálás előtt közvetlenül helyezzük rá a cupcake-ekre.
A Banános-karamelles cupcake ízletes és látványos édes sütemény ünnepi alkalmakra.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
29 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!