Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Banános-karamelles cupcake

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 darab Banános-karamelles cupcake

Muffinformához:

12 darab muffinpapír

Tésztához:

150 g búzaliszt
100 g lágy vaj vagy margarin
75 g cukor
170 g cukrozott, sűrített tej
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
2 darab tojás (M-es)
2 darab banán (kb. 200 g, hámozott súly)
100 g apróra kockázott tejkaramell
csipet só

Krémhez:

150 g lágy vaj
100 g porcukor
200 g mascarpone vagy zsírosabb krémsajt (natúr, tejszínes)
kb. 1 evőkanál karamellszósz
csipet só

Elkészítés

A Banános-karamelles cupcake elkészítése lépésről lépésre:

Előkészítés:

A muffinpapírokat a muffinforma mélyedéseibe helyezzük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeverés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. A többi hozzávalót a banánok és a karamellkockák kivételével hozzáadjuk. Az egészet konyhai robotgéppel (habverővel) rövid ideig a legalacsonyabb, utána pedig a legmagasabb fokozaton, 2 perc alatt sima tésztává összedolgozzuk.
A banánokat meghámozzuk, hosszában elfelezzük, majd feldaraboljuk. A banándarabokat a tésztába keverjük, majd a tésztát két evőkanál segítségével szétosztjuk a muffinforma mélyedéseiben.
A karamellkockákból 1 evőkanálnyit félreteszünk, a többit elosztjuk a tészta tetején. Kissé belenyomkodjuk. A sütőformát, a sütő középső harmadában sütőrácsra tesszük, betoljuk a sütőbe.

Sütési idő: kb. 25 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kész muffinokat kivesszük a muffinformából, és rácson hagyjuk kihűlni.

Krém:
A vajat egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverővel) simára keverjük. A többi hozzávalót hozzáadjuk, az egészet laza krémmé keverjük. A krémet csillagcsöves habzsákba töltjük (kb. 12 mm átmérőjű cső), és gyűrű formában a muffinok tetejére nyomjuk. Tálalásig hűtőbe tesszük.

Díszítés:
Tálalás előtt a félretett karamellkockákkal és karamellszósszal díszítjük.

Tipp:

A karamell dekorációhoz 75 g cukrot 3 evőkanál vízzel egy kis fazékban összekeverünk, majd felfőzzük. Addig főzzük, amíg világosbarna árnyalatú lesz, és sűrűn folyó állagúvá válik (kb. 4 perc). A fazekat azonnal levesszük a tűzről, és hagyjuk 1 percet hűlni. Ezután a karamellből egy teáskanállal, körkörös mozdulatokkal csigákat rajzolunk egy sütőpapírra, és hagyjuk megszilárdulni. A dekorációt csak felszolgálás előtt közvetlenül helyezzük rá a cupcake-ekre.
Banános-karamelles cupcake

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2021-09-24
1 Kedvelés

Sütési eszközök – készítsd házilag!

Van úgy, hogy csak sütés közben derül ki: a következő lépéshez szükséges eszköz éppen tönkrement vagy sosem volt, most pedig villámgyorsan kellene, hogy az asztalra varázsolhassuk a süteményünket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-09-23
1 Kedvelés

Ne félj az égetett tésztától!

Nem véletlen a cím: sokan nem mernek belevágni az égetett (más elnevezéssel: forrázott) tészta házi elkészítésébe, mondván, biztosan nem fog szépen megemelkedni és üreges sem lesz a belseje.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-09-15
1 Kedvelés

Desszertekben utazunk – világhírű édességek a Föld minden tájáról 2. rész – Amerika

Kétrészes cikkünkben képzeletbeli, ízekben gazdag kalandozásra invitálunk benneteket. Először Európa tájait barangoltuk be, most pedig még messzebbre utazunk, és megnézzük, mely sütik, desszertek a legnépszerűbbek az Egyesült Államokban.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!