Hímes tojás linzer
Hozzávalók
Tepsihez:
tojás formájú kiszúró (7 cm magas)
sütőpapír
Tésztához:
300 g búzaliszt
200 g vegán margarin
100 g porcukor
40 g Dr. Oetker Creme VEGA
Díszítéshez:
Dr. Oetker Dekor Toll
Elkészítés
Elkészítés:
A Vegán hímes tojás linzer hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
Tészta:
A tésztához a hozzávalókat keverőtálban konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) sima tésztává dagasztjuk. Kézzel kissé átgyúrjuk, majd frissentartó fóliába csomagolva legalább 40 percre hideg helyre tesszük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen 0,3 cm vastagra nyújtjuk, és kekszeket szúrunk ki belőle. A kekszeket két, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A tepsit a sütő középső részébe tesszük és a kekszeket megsütjük.
Sütési idő: kb. 13-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült kekszeket sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A kihűlt kekszeket dekor tollal díszítjük.
Tészta:
A tésztához a hozzávalókat keverőtálban konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) sima tésztává dagasztjuk. Kézzel kissé átgyúrjuk, majd frissentartó fóliába csomagolva legalább 40 percre hideg helyre tesszük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen 0,3 cm vastagra nyújtjuk, és kekszeket szúrunk ki belőle. A kekszeket két, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A tepsit a sütő középső részébe tesszük és a kekszeket megsütjük.
Sütési idő: kb. 13-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült kekszeket sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A kihűlt kekszeket dekor tollal díszítjük.
Tipp:
Ha nincs tojás alakú kiszúróformánk, rajzoljunk tojás formát egy vastagabb kartonpapírra. Az így kapott sablont vonjuk be frissentartó fóliával, helyezzük a kinyújtott tésztára, és vékony pengéjű késsel vágjuk körül.
A Vegán hímes tojás linzer nemcsak cukormázzal vagy cukrászati dekortermékekkel díszíthető sütemény, a dekorációhoz igénybe vehetjük a természet ajándékait is, pl. bogyós gyümölcsöket, apróra vágott aszalt gyümölcsöket.
A Vegán hímes tojás linzer nemcsak cukormázzal vagy cukrászati dekortermékekkel díszíthető sütemény, a dekorációhoz igénybe vehetjük a természet ajándékait is, pl. bogyós gyümölcsöket, apróra vágott aszalt gyümölcsöket.
Kedvencnek jelölöm
Hímes tojás linzer
Hozzávalók
kb. 45-48 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
tojás formájú kiszúró (7 cm magas)
sütőpapír
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A Vegán hímes tojás linzer hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
Tészta:
A tésztához a hozzávalókat keverőtálban konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) sima tésztává dagasztjuk. Kézzel kissé átgyúrjuk, majd frissentartó fóliába csomagolva legalább 40 percre hideg helyre tesszük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen 0,3 cm vastagra nyújtjuk, és kekszeket szúrunk ki belőle. A kekszeket két, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A tepsit a sütő középső részébe tesszük és a kekszeket megsütjük.
Sütési idő: kb. 13-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült kekszeket sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A kihűlt kekszeket dekor tollal díszítjük.
Tészta:
A tésztához a hozzávalókat keverőtálban konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) sima tésztává dagasztjuk. Kézzel kissé átgyúrjuk, majd frissentartó fóliába csomagolva legalább 40 percre hideg helyre tesszük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen 0,3 cm vastagra nyújtjuk, és kekszeket szúrunk ki belőle. A kekszeket két, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A tepsit a sütő középső részébe tesszük és a kekszeket megsütjük.
Sütési idő: kb. 13-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült kekszeket sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A kihűlt kekszeket dekor tollal díszítjük.
Tipp:
Ha nincs tojás alakú kiszúróformánk, rajzoljunk tojás formát egy vastagabb kartonpapírra. Az így kapott sablont vonjuk be frissentartó fóliával, helyezzük a kinyújtott tésztára, és vékony pengéjű késsel vágjuk körül.
A Vegán hímes tojás linzer nemcsak cukormázzal vagy cukrászati dekortermékekkel díszíthető sütemény, a dekorációhoz igénybe vehetjük a természet ajándékait is, pl. bogyós gyümölcsöket, apróra vágott aszalt gyümölcsöket.
A Vegán hímes tojás linzer nemcsak cukormázzal vagy cukrászati dekortermékekkel díszíthető sütemény, a dekorációhoz igénybe vehetjük a természet ajándékait is, pl. bogyós gyümölcsöket, apróra vágott aszalt gyümölcsöket.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?