Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Hímes tojás linzer

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 45-48 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 45-48 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

tojás formájú kiszúró (7 cm magas)
sütőpapír

Tésztához:

300 g búzaliszt
200 g vegán margarin
100 g porcukor

Díszítéshez:

Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A Vegán hímes tojás linzer hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
Tészta:
A tésztához a hozzávalókat keverőtálban konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) sima tésztává dagasztjuk. Kézzel kissé átgyúrjuk, majd frissentartó fóliába csomagolva legalább 40 percre hideg helyre tesszük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen 0,3 cm vastagra nyújtjuk, és kekszeket szúrunk ki belőle. A kekszeket két, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A tepsit a sütő középső részébe tesszük és a kekszeket megsütjük.

Sütési idő: kb. 13-15 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A megsült kekszeket sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.

Díszítés:
A kihűlt kekszeket dekor tollal díszítjük.

Tipp:

Ha nincs tojás alakú kiszúróformánk, rajzoljunk tojás formát egy vastagabb kartonpapírra. Az így kapott sablont vonjuk be frissentartó fóliával, helyezzük a kinyújtott tésztára, és vékony pengéjű késsel vágjuk körül.
A Vegán hímes tojás linzer nemcsak cukormázzal vagy cukrászati dekortermékekkel díszíthető sütemény, a dekorációhoz igénybe vehetjük a természet ajándékait is, pl. bogyós gyümölcsöket, apróra vágott aszalt gyümölcsöket.
A Hímes tojás linzer kreatívan, a gyerekek bevonásával díszíthető sütemény.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!