Hímes tojás linzer
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Díszítéshez:
Elkészítés
Elkészítés:
Tészta:
A tésztához a hozzávalókat keverőtálban konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) sima tésztává dagasztjuk. Kézzel kissé átgyúrjuk, majd frissentartó fóliába csomagolva legalább 40 percre hideg helyre tesszük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen 0,3 cm vastagra nyújtjuk, és kekszeket szúrunk ki belőle. A kekszeket két, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A tepsit a sütő középső részébe tesszük és a kekszeket megsütjük.
Sütési idő: kb. 13-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült kekszeket sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A kihűlt kekszeket dekor tollal díszítjük.
Tipp:
A Vegán hímes tojás linzer nemcsak cukormázzal vagy cukrászati dekortermékekkel díszíthető sütemény, a dekorációhoz igénybe vehetjük a természet ajándékait is, pl. bogyós gyümölcsöket, apróra vágott aszalt gyümölcsöket.
Hímes tojás linzer
Hozzávalók
kb. 45-48 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Tészta:
A tésztához a hozzávalókat keverőtálban konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) sima tésztává dagasztjuk. Kézzel kissé átgyúrjuk, majd frissentartó fóliába csomagolva legalább 40 percre hideg helyre tesszük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen 0,3 cm vastagra nyújtjuk, és kekszeket szúrunk ki belőle. A kekszeket két, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A tepsit a sütő középső részébe tesszük és a kekszeket megsütjük.
Sütési idő: kb. 13-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült kekszeket sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A kihűlt kekszeket dekor tollal díszítjük.
Tipp:
A Vegán hímes tojás linzer nemcsak cukormázzal vagy cukrászati dekortermékekkel díszíthető sütemény, a dekorációhoz igénybe vehetjük a természet ajándékait is, pl. bogyós gyümölcsöket, apróra vágott aszalt gyümölcsöket.
Legújabb cikkek
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?