
Sárgarépatorta



Hozzávalók
Tortaformához (Ø 26 cm):
Tésztához:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A vajat vagy a margarint egy magas falú keverőtálba tesszük és konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük. Keverés közben fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a citromhéjat és a sót, amíg megkötött masszát nem kapunk. A tojásokat egyesével a legmagasabb fokozaton 1/2 percig a masszához keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a mogyoróval, majd 2 részletben, közepes sebesség mellett röviden hozzákeverjük. Végül adjuk hozzá a sárgarépát és keverőlapát segítségével keverjük hozzá. A tésztát az előkészített formában egyenletesen osszuk el. A tortaformát helyezzük a sütő alsó részében lévő rácsra és süssük meg a süteményt.
Sütési idő: kb. 55- 60 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tortát vegyük ki a formából, és egy sütőpapírral lefedett tortarácsra borítjuk, és hagyjuk kihűlni.
Krém:
A habtejszínt a habfixálóval verjük kemény habbá. A tejfölt cukorral és habfixálóval összekeverjük, majd keverjük hozzá a felvert tejszínt. A tortát tegyük egy tortatálra és a tetején egyenletesen osszuk el a krémet.
Tálalásig helyezzük a hűtőszekrénybe.
Díszítés:
A marcipánt összegyúrjuk a porcukorral. Majdnem 1/4-ét színezzük meg zöld ételfestékkel. A többit narancssárgára színezzük, piros és sárga ételfestékkel. Kb. 16 darab, rövid sárgarépát formázunk (csúcs nélkül) a narancsszínű marcipánból.
A zöldre színezett marcipánt nyomjuk át egy kislyukú szitán és tegyük a sárgarépára, mintha a zöldje lenne. Tálalás előtt a sárgarépákat dekoratívan a krémbe helyezzük. A kész répatortát pisztácia darabokkal díszítjük.
Tippek:
A torta elkészíthető őrölt mandulával is
A marcipánrépákat akár előző nap is elkészíthetjük.


Sárgarépatorta
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Tortaformához (Ø 26 cm):
Tésztához:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A vajat vagy a margarint egy magas falú keverőtálba tesszük és konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük. Keverés közben fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a citromhéjat és a sót, amíg megkötött masszát nem kapunk. A tojásokat egyesével a legmagasabb fokozaton 1/2 percig a masszához keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a mogyoróval, majd 2 részletben, közepes sebesség mellett röviden hozzákeverjük. Végül adjuk hozzá a sárgarépát és keverőlapát segítségével keverjük hozzá. A tésztát az előkészített formában egyenletesen osszuk el. A tortaformát helyezzük a sütő alsó részében lévő rácsra és süssük meg a süteményt.
Sütési idő: kb. 55- 60 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tortát vegyük ki a formából, és egy sütőpapírral lefedett tortarácsra borítjuk, és hagyjuk kihűlni.
Krém:
A habtejszínt a habfixálóval verjük kemény habbá. A tejfölt cukorral és habfixálóval összekeverjük, majd keverjük hozzá a felvert tejszínt. A tortát tegyük egy tortatálra és a tetején egyenletesen osszuk el a krémet.
Tálalásig helyezzük a hűtőszekrénybe.
Díszítés:
A marcipánt összegyúrjuk a porcukorral. Majdnem 1/4-ét színezzük meg zöld ételfestékkel. A többit narancssárgára színezzük, piros és sárga ételfestékkel. Kb. 16 darab, rövid sárgarépát formázunk (csúcs nélkül) a narancsszínű marcipánból.
A zöldre színezett marcipánt nyomjuk át egy kislyukú szitán és tegyük a sárgarépára, mintha a zöldje lenne. Tálalás előtt a sárgarépákat dekoratívan a krémbe helyezzük. A kész répatortát pisztácia darabokkal díszítjük.
Tippek:
A torta elkészíthető őrölt mandulával is
A marcipánrépákat akár előző nap is elkészíthetjük.

Legújabb cikkek

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva
Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.


Variációk tiramisura
Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!


Túl a fánkon – édes ötletek farsangra
Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?