
Sárgarépatorta



Hozzávalók
Tortaformához (Ø 26 cm):
sütőpapír
Tésztához:
400 g sárgarépa
250 g lágy vaj vagy margarin
200 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt citromhéj
1 csipet só
6 darab tojás (M-es)
300 g búzaliszt
3 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
200 g őrölt, pörkölt mogyoró
Krémhez:
200 ml hideg habtejszín
2 tasak Dr. Oetker Habfixáló
200 g tejföl 20 %-os
30 g cukor
Díszítéshez:
1 csomag Dr. Oetker Marcipán
kb. 1 evőkanál porcukor
ételfesték piros, sárga és zöld
néhány apróra vágott pisztácia
Elkészítés
Előkészítés:
A sárgarépát hámozzuk meg és reszeljük finomra. A tortaformát béleljük ki sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A vajat vagy a margarint egy magas falú keverőtálba tesszük és konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük. Keverés közben fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a citromhéjat és a sót, amíg megkötött masszát nem kapunk. A tojásokat egyesével a legmagasabb fokozaton 1/2 percig a masszához keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a mogyoróval, majd 2 részletben, közepes sebesség mellett röviden hozzákeverjük. Végül adjuk hozzá a sárgarépát és keverőlapát segítségével keverjük hozzá. A tésztát az előkészített formában egyenletesen osszuk el. A tortaformát helyezzük a sütő alsó részében lévő rácsra és süssük meg a süteményt.
Sütési idő: kb. 55- 60 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tortát vegyük ki a formából, és egy sütőpapírral lefedett tortarácsra borítjuk, és hagyjuk kihűlni.
Krém:
A habtejszínt a habfixálóval verjük kemény habbá. A tejfölt cukorral és habfixálóval összekeverjük, majd keverjük hozzá a felvert tejszínt. A tortát tegyük egy tortatálra és a tetején egyenletesen osszuk el a krémet.
Tálalásig helyezzük a hűtőszekrénybe.
Díszítés:
A marcipánt összegyúrjuk a porcukorral. Majdnem 1/4-ét színezzük meg zöld ételfestékkel. A többit narancssárgára színezzük, piros és sárga ételfestékkel. Kb. 16 darab, rövid sárgarépát formázunk (csúcs nélkül) a narancsszínű marcipánból.
A zöldre színezett marcipánt nyomjuk át egy kislyukú szitán és tegyük a sárgarépára, mintha a zöldje lenne. Tálalás előtt a sárgarépákat dekoratívan a krémbe helyezzük. A kész répatortát pisztácia darabokkal díszítjük.
A vajat vagy a margarint egy magas falú keverőtálba tesszük és konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük. Keverés közben fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a citromhéjat és a sót, amíg megkötött masszát nem kapunk. A tojásokat egyesével a legmagasabb fokozaton 1/2 percig a masszához keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a mogyoróval, majd 2 részletben, közepes sebesség mellett röviden hozzákeverjük. Végül adjuk hozzá a sárgarépát és keverőlapát segítségével keverjük hozzá. A tésztát az előkészített formában egyenletesen osszuk el. A tortaformát helyezzük a sütő alsó részében lévő rácsra és süssük meg a süteményt.
Sütési idő: kb. 55- 60 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tortát vegyük ki a formából, és egy sütőpapírral lefedett tortarácsra borítjuk, és hagyjuk kihűlni.
Krém:
A habtejszínt a habfixálóval verjük kemény habbá. A tejfölt cukorral és habfixálóval összekeverjük, majd keverjük hozzá a felvert tejszínt. A tortát tegyük egy tortatálra és a tetején egyenletesen osszuk el a krémet.
Tálalásig helyezzük a hűtőszekrénybe.
Díszítés:
A marcipánt összegyúrjuk a porcukorral. Majdnem 1/4-ét színezzük meg zöld ételfestékkel. A többit narancssárgára színezzük, piros és sárga ételfestékkel. Kb. 16 darab, rövid sárgarépát formázunk (csúcs nélkül) a narancsszínű marcipánból.
A zöldre színezett marcipánt nyomjuk át egy kislyukú szitán és tegyük a sárgarépára, mintha a zöldje lenne. Tálalás előtt a sárgarépákat dekoratívan a krémbe helyezzük. A kész répatortát pisztácia darabokkal díszítjük.
Tippek:
Krém nélkül a tészta fagyasztható.
A torta elkészíthető őrölt mandulával is
A marcipánrépákat akár előző nap is elkészíthetjük.
A torta elkészíthető őrölt mandulával is
A marcipánrépákat akár előző nap is elkészíthetjük.

Kedvencnek jelölöm

Sárgarépatorta
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Tortaformához (Ø 26 cm):
sütőpapír
Tésztához:
400 g sárgarépa
250 g lágy vaj vagy margarin
200 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csipet só
6 darab tojás (M-es)
300 g búzaliszt
3 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
200 g őrölt, pörkölt mogyoró
Díszítéshez:
1 csomag Dr. Oetker Marcipán
kb. 1 evőkanál porcukor
ételfesték piros, sárga és zöld
néhány apróra vágott pisztácia
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A sárgarépát hámozzuk meg és reszeljük finomra. A tortaformát béleljük ki sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A vajat vagy a margarint egy magas falú keverőtálba tesszük és konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük. Keverés közben fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a citromhéjat és a sót, amíg megkötött masszát nem kapunk. A tojásokat egyesével a legmagasabb fokozaton 1/2 percig a masszához keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a mogyoróval, majd 2 részletben, közepes sebesség mellett röviden hozzákeverjük. Végül adjuk hozzá a sárgarépát és keverőlapát segítségével keverjük hozzá. A tésztát az előkészített formában egyenletesen osszuk el. A tortaformát helyezzük a sütő alsó részében lévő rácsra és süssük meg a süteményt.
Sütési idő: kb. 55- 60 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tortát vegyük ki a formából, és egy sütőpapírral lefedett tortarácsra borítjuk, és hagyjuk kihűlni.
Krém:
A habtejszínt a habfixálóval verjük kemény habbá. A tejfölt cukorral és habfixálóval összekeverjük, majd keverjük hozzá a felvert tejszínt. A tortát tegyük egy tortatálra és a tetején egyenletesen osszuk el a krémet.
Tálalásig helyezzük a hűtőszekrénybe.
Díszítés:
A marcipánt összegyúrjuk a porcukorral. Majdnem 1/4-ét színezzük meg zöld ételfestékkel. A többit narancssárgára színezzük, piros és sárga ételfestékkel. Kb. 16 darab, rövid sárgarépát formázunk (csúcs nélkül) a narancsszínű marcipánból.
A zöldre színezett marcipánt nyomjuk át egy kislyukú szitán és tegyük a sárgarépára, mintha a zöldje lenne. Tálalás előtt a sárgarépákat dekoratívan a krémbe helyezzük. A kész répatortát pisztácia darabokkal díszítjük.
A vajat vagy a margarint egy magas falú keverőtálba tesszük és konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük. Keverés közben fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a citromhéjat és a sót, amíg megkötött masszát nem kapunk. A tojásokat egyesével a legmagasabb fokozaton 1/2 percig a masszához keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a mogyoróval, majd 2 részletben, közepes sebesség mellett röviden hozzákeverjük. Végül adjuk hozzá a sárgarépát és keverőlapát segítségével keverjük hozzá. A tésztát az előkészített formában egyenletesen osszuk el. A tortaformát helyezzük a sütő alsó részében lévő rácsra és süssük meg a süteményt.
Sütési idő: kb. 55- 60 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tortát vegyük ki a formából, és egy sütőpapírral lefedett tortarácsra borítjuk, és hagyjuk kihűlni.
Krém:
A habtejszínt a habfixálóval verjük kemény habbá. A tejfölt cukorral és habfixálóval összekeverjük, majd keverjük hozzá a felvert tejszínt. A tortát tegyük egy tortatálra és a tetején egyenletesen osszuk el a krémet.
Tálalásig helyezzük a hűtőszekrénybe.
Díszítés:
A marcipánt összegyúrjuk a porcukorral. Majdnem 1/4-ét színezzük meg zöld ételfestékkel. A többit narancssárgára színezzük, piros és sárga ételfestékkel. Kb. 16 darab, rövid sárgarépát formázunk (csúcs nélkül) a narancsszínű marcipánból.
A zöldre színezett marcipánt nyomjuk át egy kislyukú szitán és tegyük a sárgarépára, mintha a zöldje lenne. Tálalás előtt a sárgarépákat dekoratívan a krémbe helyezzük. A kész répatortát pisztácia darabokkal díszítjük.
Tippek:
Krém nélkül a tészta fagyasztható.
A torta elkészíthető őrölt mandulával is
A marcipánrépákat akár előző nap is elkészíthetjük.
A torta elkészíthető őrölt mandulával is
A marcipánrépákat akár előző nap is elkészíthetjük.

Legújabb cikkek
0

Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

0

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

2

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?