Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sárgarépatorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 szelet

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Tortaformához (Ø 26 cm):

sütőpapír

Tésztához:

400 g sárgarépa
250 g lágy vaj vagy margarin
200 g cukor
1 csipet só
6 darab tojás (M-es)
300 g búzaliszt
3 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
200 g őrölt, pörkölt mogyoró

Krémhez:

200 ml hideg habtejszín
200 g tejföl 20 %-os
30 g cukor

Díszítéshez:

kb. 1 evőkanál porcukor
ételfesték piros, sárga és zöld
néhány apróra vágott pisztácia
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A sárgarépát hámozzuk meg és reszeljük finomra. A tortaformát béleljük ki sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A vajat vagy a margarint egy magas falú keverőtálba tesszük és konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük. Keverés közben fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a citromhéjat és a sót, amíg megkötött masszát nem kapunk. A tojásokat egyesével a legmagasabb fokozaton 1/2 percig a masszához keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a mogyoróval, majd 2 részletben, közepes sebesség mellett röviden hozzákeverjük. Végül adjuk hozzá a sárgarépát és keverőlapát segítségével keverjük hozzá. A tésztát az előkészített formában egyenletesen osszuk el. A tortaformát helyezzük a sütő alsó részében lévő rácsra és süssük meg a süteményt.

Sütési idő: kb. 55- 60 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A tortát vegyük ki a formából, és egy sütőpapírral lefedett tortarácsra borítjuk, és hagyjuk kihűlni.

Krém:
A habtejszínt a habfixálóval verjük kemény habbá. A tejfölt cukorral és habfixálóval összekeverjük, majd keverjük hozzá a felvert tejszínt. A tortát tegyük egy tortatálra és a tetején egyenletesen osszuk el a krémet.

Tálalásig helyezzük a hűtőszekrénybe.

Díszítés:
A marcipánt összegyúrjuk a porcukorral. Majdnem 1/4-ét színezzük meg zöld ételfestékkel. A többit narancssárgára színezzük, piros és sárga ételfestékkel. Kb. 16 darab, rövid sárgarépát formázunk (csúcs nélkül) a narancsszínű marcipánból.

A zöldre színezett marcipánt nyomjuk át egy kislyukú szitán és tegyük a sárgarépára, mintha a zöldje lenne. Tálalás előtt a sárgarépákat dekoratívan a krémbe helyezzük. A kész répatortát pisztácia darabokkal díszítjük.

Tippek:

Krém nélkül a tészta fagyasztható.
A torta elkészíthető őrölt mandulával is
A marcipánrépákat akár előző nap is elkészíthetjük.
Sárgarépatorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!