Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sárgarépatorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Tortaformához (Ø 26 cm):

sütőpapír

Tésztához:

400 g sárgarépa
250 g lágy vaj vagy margarin
200 g cukor
1 csipet só
6 darab tojás (M-es)
300 g búzaliszt
3 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
200 g őrölt, pörkölt mogyoró

Krémhez:

200 ml hideg habtejszín
200 g tejföl 20 %-os
30 g cukor

Díszítéshez:

kb. 1 evőkanál porcukor
ételfesték piros, sárga és zöld
néhány apróra vágott pisztácia
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A sárgarépát hámozzuk meg és reszeljük finomra. A tortaformát béleljük ki sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A vajat vagy a margarint egy magas falú keverőtálba tesszük és konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük. Keverés közben fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a citromhéjat és a sót, amíg megkötött masszát nem kapunk. A tojásokat egyesével a legmagasabb fokozaton 1/2 percig a masszához keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a mogyoróval, majd 2 részletben, közepes sebesség mellett röviden hozzákeverjük. Végül adjuk hozzá a sárgarépát és keverőlapát segítségével keverjük hozzá. A tésztát az előkészített formában egyenletesen osszuk el. A tortaformát helyezzük a sütő alsó részében lévő rácsra és süssük meg a süteményt.

Sütési idő: kb. 55- 60 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A tortát vegyük ki a formából, és egy sütőpapírral lefedett tortarácsra borítjuk, és hagyjuk kihűlni.

Krém:
A habtejszínt a habfixálóval verjük kemény habbá. A tejfölt cukorral és habfixálóval összekeverjük, majd keverjük hozzá a felvert tejszínt. A tortát tegyük egy tortatálra és a tetején egyenletesen osszuk el a krémet.

Tálalásig helyezzük a hűtőszekrénybe.

Díszítés:
A marcipánt összegyúrjuk a porcukorral. Majdnem 1/4-ét színezzük meg zöld ételfestékkel. A többit narancssárgára színezzük, piros és sárga ételfestékkel. Kb. 16 darab, rövid sárgarépát formázunk (csúcs nélkül) a narancsszínű marcipánból.

A zöldre színezett marcipánt nyomjuk át egy kislyukú szitán és tegyük a sárgarépára, mintha a zöldje lenne. Tálalás előtt a sárgarépákat dekoratívan a krémbe helyezzük. A kész répatortát pisztácia darabokkal díszítjük.

Tippek:

Krém nélkül a tészta fagyasztható.
A torta elkészíthető őrölt mandulával is
A marcipánrépákat akár előző nap is elkészíthetjük.
Sárgarépatorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2023-09-15
0 Kedvelés

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc

Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-09-05
0 Kedvelés

Gyors sütemények rohanó hétköznapokra

Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-20
0 Kedvelés

Crème brûlée, a francia desszertcsoda

A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!