Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Barackos Citrom Torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskóta:

6 db tojás
6 evőkanál cukor
1 citrom leve és héja
1 teáskanál szódabikarbóna
6 evőkanál liszt

Citromos krém:

3 dl tej
1 teáskanál vanília aroma
6 evőkanál cukor
1 citrom leve
15 dkg vaj

Barackos krém:

560 g barack, ami magozva 420g
100 g cukor

Tortát befedő krém:

3 dl tej
3 evőkanál cukor
3 dl tejszín
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Piskótához

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük robotgéppel. Hozzáadjuk a citrom héját és levét majd a liszttel elkevert szódabikarbónát. Beleforgatjuk a tojásfehérje habot. Sütőpapírral bélelt tepsibe 180 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük.

Citromos krémhez

A krémhez a tejből a pudingporból, cukorból sűrű krémet főzünk. Vanília aromával és a citrom levével ízesítjük. Ha kihűlt kikeverjük a vajjal.

Barackos krém

A barackos réteghez a barackot kockákra vágjuk és cukorral forrástól számítva 10 percig forraljuk. Majd levesszük a tűzről és összeturmixoljuk majd hozzáadjuk a zselatint. Ha szükséges újra turmixoljuk nehogy zselatin darabok maradjanak benne.

Összeállítás

A piskótánkat 3 részre vágjuk, a középső lapból egy kört kivágunk a szélén 7-8 cm-t elhagyva. Az alsó lapot megkenjük a barackos krémmel majd a citromos krém felét is rákenjük. Ráhelyezzük a köralakba kivágott piskótánkat és a szélén elosztjuk a maradék citromos krém 2/3-át, majd a közepébe öntsük bele a barackos krémet. Zárjuk le ezt is a maradék citromos krémmel és helyezzük rá a 3. piskóta lapot.

A tortát befedő krémhez a tejből, cukorból és pudingból krémet főzünk, majd ha kihűlt simára keverjük a vajjal. Habzsákba töltve diszítjük vele a tortát. Helyezzünk pár szelet citromot és barackot.

Személyes megjegyzés

A barack és a citrom találkozása finomabb, mint hinnétek!
Ebben a nyári melegben igazán frissítő édesség! :)
Barackos Citrom Torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
44 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!