Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Holland meggytorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 35x40 cm):

sütőpapír
tortaforma 28 cm Ø

Tésztához:

Meggyes töltelékhez:

350 g magozott meggybefőtt (lecsöpögtetett súly)
35 g cukor

Krémhez:

600 ml hideg habtejszín

Mázhoz:

kb. 3 evőkanál piros ribizli zselé
50 g porcukor
kb. 1 teáskanál forró víz

Díszítéshez:

kb. 12 db Amarena meggy (lecsöpögtetett súly)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A leveles tésztát a csomagoláson található utasítás szerint felhasználás előtt 10-15 percig szobahőmérsékleten hagyjuk pihenni. Béleljük ki a tepsit sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Meggyes töltelék:
A meggyet szűrőben jól lecsepegtetjük, a folyadékot felfogjuk, és 250 ml-t kimérünk. A pudingport keverjük össze a cukorral, és keverjük el kb. 3 evőkanálnyi folyadékkal. A maradék folyadékot forraljuk fel a meggylével. Keverjük bele a pudingport, és forraljuk fel rövid ideig. Adjuk hozzá a lecsöpögtetett meggyet és főzzük sűrűre, majd hagyjuk kihűlni.

Tészta:
A tésztákat tekerjük ki, majd a két tésztadarabot a tortakarika segítségével vágjuk ki úgy, hogy 2 kerek (Ø 28 cm) tányért kapjunk. Helyezzük a tepsire a tésztalapot, szúrkáljuk meg többször villával és tegyük a tepsit a sütő középső részébe.

Sütési idő: kb. 15-20 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Vegyük le a leveles tésztaalapot a sütőpapírról, és egy süteményrácson hagyjuk kihűlni. Ugyanígy süssük meg a második lapot is.

Összeállítás:
Helyezzünk egy tortakarikát az egyik alap köré. A tetejére kenjük rá a meggy tölteléket, kb. 1-2 cm-es peremet hagyva.

Krém töltelék:
A habtejszínt a zselatin fixszel kemény habbá verjük, majd belekeverjük a vaníliás cukrot. Töltsünk kb. 3 evőkanálnyi krémtölteléket 8 mm Ø díszítőfejjel ellátott habzsákba, és tegyük félre. A meggyes tölteléken egyenletesen osszuk el a maradék krémet, és simítsuk el a felületét. Legalább 1 órára tegyük hűtőbe.

Máz:
Forraljuk fel a ribizlizselét, és hagyjuk, hogy kissé kihűljön. Kenjük meg a második lapot a forró zselével és hagyjuk megdermedni.

A porcukrot keverjük össze forró vízzel, hogy mázat kapjunk, majd egy vékony réteget kenjünk rá ecsettel a zselére és hagyjuk megdermedni.

Díszítés:
Lazítsuk meg és távolítsuk el a tortakarikát. A mázas alapot éles késsel vágjuk kb. 12 tortaszeletre, és helyezzük a krémtöltelék tetejére. Díszítsük a tortát a habzsákból kinyomott krémmel, és az Amarena meggy-el.

Tipp:

A gyorsabb elkészítés érdekében a tésztalapokat már előző nap is elkészíthetjük.
Holland meggytorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
31 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő 40-60 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2023-06-01
0 Kedvelés

Befőzés indul! Tartósítási kisokos

Ki ne szeretné a tavasz és a nyár kincseit eltenni a téli időszakra? Készülhet lekvár, dzsem, savanyúság vagy szörp, tippjeink segítségével a befőzés gyerekjáték lesz.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-05-15
0 Kedvelés

Süssünk hatékonyan, kevesebb mosogatással!

Bárcsak az a fránya mosogatás elmaradhatna sütés után! Szerencsére létezik pár praktika az elmosogatásra váró eszközök számának csökkentésére, mutatjuk!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-04-26
1 Kedvelés

5 kedvelt alaptészta, számtalan lehetőség

Egy sokoldalúan felhasználható alaprecept ismerete kincs a konyhában, hiszen a variációk száma szinte végtelen. Cikkünkben 5 méltán népszerű tésztafajtát szedtünk csokorba.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!