![Holland meggytorta](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31948/holland-meggytorta-15722.webp)
Holland meggytorta
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
Tésztához:
Meggyes töltelékhez:
Krémhez:
Mázhoz:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A meggyet szűrőben jól lecsepegtetjük, a folyadékot felfogjuk, és 250 ml-t kimérünk. A pudingport keverjük össze a cukorral, és keverjük el kb. 3 evőkanálnyi folyadékkal. A maradék folyadékot forraljuk fel a meggylével. Keverjük bele a pudingport, és forraljuk fel rövid ideig. Adjuk hozzá a lecsöpögtetett meggyet és főzzük sűrűre, majd hagyjuk kihűlni.
Tészta:
A tésztákat tekerjük ki, majd a két tésztadarabot a tortakarika segítségével vágjuk ki úgy, hogy 2 kerek (Ø 28 cm) tányért kapjunk. Helyezzük a tepsire a tésztalapot, szúrkáljuk meg többször villával és tegyük a tepsit a sütő középső részébe.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük le a leveles tésztaalapot a sütőpapírról, és egy süteményrácson hagyjuk kihűlni. Ugyanígy süssük meg a második lapot is.
Összeállítás:
Helyezzünk egy tortakarikát az egyik alap köré. A tetejére kenjük rá a meggy tölteléket, kb. 1-2 cm-es peremet hagyva.
Krém töltelék:
A habtejszínt a zselatin fixszel kemény habbá verjük, majd belekeverjük a vaníliás cukrot. Töltsünk kb. 3 evőkanálnyi krémtölteléket 8 mm Ø díszítőfejjel ellátott habzsákba, és tegyük félre. A meggyes tölteléken egyenletesen osszuk el a maradék krémet, és simítsuk el a felületét. Legalább 1 órára tegyük hűtőbe.
Máz:
Forraljuk fel a ribizlizselét, és hagyjuk, hogy kissé kihűljön. Kenjük meg a második lapot a forró zselével és hagyjuk megdermedni.
A porcukrot keverjük össze forró vízzel, hogy mázat kapjunk, majd egy vékony réteget kenjünk rá ecsettel a zselére és hagyjuk megdermedni.
Díszítés:
Lazítsuk meg és távolítsuk el a tortakarikát. A mázas alapot éles késsel vágjuk kb. 12 tortaszeletre, és helyezzük a krémtöltelék tetejére. Díszítsük a tortát a habzsákból kinyomott krémmel, és az Amarena meggy-el.
Tipp:
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Holland meggytorta
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
Tésztához:
Meggyes töltelékhez:
Krémhez:
Mázhoz:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A meggyet szűrőben jól lecsepegtetjük, a folyadékot felfogjuk, és 250 ml-t kimérünk. A pudingport keverjük össze a cukorral, és keverjük el kb. 3 evőkanálnyi folyadékkal. A maradék folyadékot forraljuk fel a meggylével. Keverjük bele a pudingport, és forraljuk fel rövid ideig. Adjuk hozzá a lecsöpögtetett meggyet és főzzük sűrűre, majd hagyjuk kihűlni.
Tészta:
A tésztákat tekerjük ki, majd a két tésztadarabot a tortakarika segítségével vágjuk ki úgy, hogy 2 kerek (Ø 28 cm) tányért kapjunk. Helyezzük a tepsire a tésztalapot, szúrkáljuk meg többször villával és tegyük a tepsit a sütő középső részébe.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük le a leveles tésztaalapot a sütőpapírról, és egy süteményrácson hagyjuk kihűlni. Ugyanígy süssük meg a második lapot is.
Összeállítás:
Helyezzünk egy tortakarikát az egyik alap köré. A tetejére kenjük rá a meggy tölteléket, kb. 1-2 cm-es peremet hagyva.
Krém töltelék:
A habtejszínt a zselatin fixszel kemény habbá verjük, majd belekeverjük a vaníliás cukrot. Töltsünk kb. 3 evőkanálnyi krémtölteléket 8 mm Ø díszítőfejjel ellátott habzsákba, és tegyük félre. A meggyes tölteléken egyenletesen osszuk el a maradék krémet, és simítsuk el a felületét. Legalább 1 órára tegyük hűtőbe.
Máz:
Forraljuk fel a ribizlizselét, és hagyjuk, hogy kissé kihűljön. Kenjük meg a második lapot a forró zselével és hagyjuk megdermedni.
A porcukrot keverjük össze forró vízzel, hogy mázat kapjunk, majd egy vékony réteget kenjünk rá ecsettel a zselére és hagyjuk megdermedni.
Díszítés:
Lazítsuk meg és távolítsuk el a tortakarikát. A mázas alapot éles késsel vágjuk kb. 12 tortaszeletre, és helyezzük a krémtöltelék tetejére. Díszítsük a tortát a habzsákból kinyomott krémmel, és az Amarena meggy-el.
Tipp:
![Holland meggytorta](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31948/holland-meggytorta-15722.webp)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?