Holland meggytorta
Hozzávalók
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
sütőpapír
tortaforma 28 cm Ø
Tésztához:
2 csomag Dr. Oetker Leveles tészta
Meggyes töltelékhez:
350 g magozott meggybefőtt (lecsöpögtetett súly)
1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
35 g cukor
Krémhez:
600 ml hideg habtejszín
2 tasak Dr. Oetker Expressz zselatin fix
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
Mázhoz:
kb. 3 evőkanál piros ribizli zselé
50 g porcukor
kb. 1 teáskanál forró víz
Díszítéshez:
kb. 12 db Amarena meggy (lecsöpögtetett súly)
Elkészítés
Előkészítés:
A leveles tésztát a csomagoláson található utasítás szerint felhasználás előtt 10-15 percig szobahőmérsékleten hagyjuk pihenni. Béleljük ki a tepsit sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Meggyes töltelék:
A meggyet szűrőben jól lecsepegtetjük, a folyadékot felfogjuk, és 250 ml-t kimérünk. A pudingport keverjük össze a cukorral, és keverjük el kb. 3 evőkanálnyi folyadékkal. A maradék folyadékot forraljuk fel a meggylével. Keverjük bele a pudingport, és forraljuk fel rövid ideig. Adjuk hozzá a lecsöpögtetett meggyet és főzzük sűrűre, majd hagyjuk kihűlni.
Tészta:
A tésztákat tekerjük ki, majd a két tésztadarabot a tortakarika segítségével vágjuk ki úgy, hogy 2 kerek (Ø 28 cm) tányért kapjunk. Helyezzük a tepsire a tésztalapot, szúrkáljuk meg többször villával és tegyük a tepsit a sütő középső részébe.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük le a leveles tésztaalapot a sütőpapírról, és egy süteményrácson hagyjuk kihűlni. Ugyanígy süssük meg a második lapot is.
Összeállítás:
Helyezzünk egy tortakarikát az egyik alap köré. A tetejére kenjük rá a meggy tölteléket, kb. 1-2 cm-es peremet hagyva.
Krém töltelék:
A habtejszínt a zselatin fixszel kemény habbá verjük, majd belekeverjük a vaníliás cukrot. Töltsünk kb. 3 evőkanálnyi krémtölteléket 8 mm Ø díszítőfejjel ellátott habzsákba, és tegyük félre. A meggyes tölteléken egyenletesen osszuk el a maradék krémet, és simítsuk el a felületét. Legalább 1 órára tegyük hűtőbe.
Máz:
Forraljuk fel a ribizlizselét, és hagyjuk, hogy kissé kihűljön. Kenjük meg a második lapot a forró zselével és hagyjuk megdermedni.
A porcukrot keverjük össze forró vízzel, hogy mázat kapjunk, majd egy vékony réteget kenjünk rá ecsettel a zselére és hagyjuk megdermedni.
Díszítés:
Lazítsuk meg és távolítsuk el a tortakarikát. A mázas alapot éles késsel vágjuk kb. 12 tortaszeletre, és helyezzük a krémtöltelék tetejére. Díszítsük a tortát a habzsákból kinyomott krémmel, és az Amarena meggy-el.
A meggyet szűrőben jól lecsepegtetjük, a folyadékot felfogjuk, és 250 ml-t kimérünk. A pudingport keverjük össze a cukorral, és keverjük el kb. 3 evőkanálnyi folyadékkal. A maradék folyadékot forraljuk fel a meggylével. Keverjük bele a pudingport, és forraljuk fel rövid ideig. Adjuk hozzá a lecsöpögtetett meggyet és főzzük sűrűre, majd hagyjuk kihűlni.
Tészta:
A tésztákat tekerjük ki, majd a két tésztadarabot a tortakarika segítségével vágjuk ki úgy, hogy 2 kerek (Ø 28 cm) tányért kapjunk. Helyezzük a tepsire a tésztalapot, szúrkáljuk meg többször villával és tegyük a tepsit a sütő középső részébe.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük le a leveles tésztaalapot a sütőpapírról, és egy süteményrácson hagyjuk kihűlni. Ugyanígy süssük meg a második lapot is.
Összeállítás:
Helyezzünk egy tortakarikát az egyik alap köré. A tetejére kenjük rá a meggy tölteléket, kb. 1-2 cm-es peremet hagyva.
Krém töltelék:
A habtejszínt a zselatin fixszel kemény habbá verjük, majd belekeverjük a vaníliás cukrot. Töltsünk kb. 3 evőkanálnyi krémtölteléket 8 mm Ø díszítőfejjel ellátott habzsákba, és tegyük félre. A meggyes tölteléken egyenletesen osszuk el a maradék krémet, és simítsuk el a felületét. Legalább 1 órára tegyük hűtőbe.
Máz:
Forraljuk fel a ribizlizselét, és hagyjuk, hogy kissé kihűljön. Kenjük meg a második lapot a forró zselével és hagyjuk megdermedni.
A porcukrot keverjük össze forró vízzel, hogy mázat kapjunk, majd egy vékony réteget kenjünk rá ecsettel a zselére és hagyjuk megdermedni.
Díszítés:
Lazítsuk meg és távolítsuk el a tortakarikát. A mázas alapot éles késsel vágjuk kb. 12 tortaszeletre, és helyezzük a krémtöltelék tetejére. Díszítsük a tortát a habzsákból kinyomott krémmel, és az Amarena meggy-el.
Tipp:
A gyorsabb elkészítés érdekében a tésztalapokat már előző nap is elkészíthetjük.
Kedvencnek jelölöm
Holland meggytorta
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
sütőpapír
tortaforma 28 cm Ø
Tésztához:
2 csomag Dr. Oetker Leveles tészta
Meggyes töltelékhez:
350 g magozott meggybefőtt (lecsöpögtetett súly)
35 g cukor
Krémhez:
600 ml hideg habtejszín
2 tasak Dr. Oetker Expressz Zselatin fix
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
Mázhoz:
kb. 3 evőkanál piros ribizli zselé
50 g porcukor
kb. 1 teáskanál forró víz
Díszítéshez:
kb. 12 db Amarena meggy (lecsöpögtetett súly)
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A leveles tésztát a csomagoláson található utasítás szerint felhasználás előtt 10-15 percig szobahőmérsékleten hagyjuk pihenni. Béleljük ki a tepsit sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Meggyes töltelék:
A meggyet szűrőben jól lecsepegtetjük, a folyadékot felfogjuk, és 250 ml-t kimérünk. A pudingport keverjük össze a cukorral, és keverjük el kb. 3 evőkanálnyi folyadékkal. A maradék folyadékot forraljuk fel a meggylével. Keverjük bele a pudingport, és forraljuk fel rövid ideig. Adjuk hozzá a lecsöpögtetett meggyet és főzzük sűrűre, majd hagyjuk kihűlni.
Tészta:
A tésztákat tekerjük ki, majd a két tésztadarabot a tortakarika segítségével vágjuk ki úgy, hogy 2 kerek (Ø 28 cm) tányért kapjunk. Helyezzük a tepsire a tésztalapot, szúrkáljuk meg többször villával és tegyük a tepsit a sütő középső részébe.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük le a leveles tésztaalapot a sütőpapírról, és egy süteményrácson hagyjuk kihűlni. Ugyanígy süssük meg a második lapot is.
Összeállítás:
Helyezzünk egy tortakarikát az egyik alap köré. A tetejére kenjük rá a meggy tölteléket, kb. 1-2 cm-es peremet hagyva.
Krém töltelék:
A habtejszínt a zselatin fixszel kemény habbá verjük, majd belekeverjük a vaníliás cukrot. Töltsünk kb. 3 evőkanálnyi krémtölteléket 8 mm Ø díszítőfejjel ellátott habzsákba, és tegyük félre. A meggyes tölteléken egyenletesen osszuk el a maradék krémet, és simítsuk el a felületét. Legalább 1 órára tegyük hűtőbe.
Máz:
Forraljuk fel a ribizlizselét, és hagyjuk, hogy kissé kihűljön. Kenjük meg a második lapot a forró zselével és hagyjuk megdermedni.
A porcukrot keverjük össze forró vízzel, hogy mázat kapjunk, majd egy vékony réteget kenjünk rá ecsettel a zselére és hagyjuk megdermedni.
Díszítés:
Lazítsuk meg és távolítsuk el a tortakarikát. A mázas alapot éles késsel vágjuk kb. 12 tortaszeletre, és helyezzük a krémtöltelék tetejére. Díszítsük a tortát a habzsákból kinyomott krémmel, és az Amarena meggy-el.
A meggyet szűrőben jól lecsepegtetjük, a folyadékot felfogjuk, és 250 ml-t kimérünk. A pudingport keverjük össze a cukorral, és keverjük el kb. 3 evőkanálnyi folyadékkal. A maradék folyadékot forraljuk fel a meggylével. Keverjük bele a pudingport, és forraljuk fel rövid ideig. Adjuk hozzá a lecsöpögtetett meggyet és főzzük sűrűre, majd hagyjuk kihűlni.
Tészta:
A tésztákat tekerjük ki, majd a két tésztadarabot a tortakarika segítségével vágjuk ki úgy, hogy 2 kerek (Ø 28 cm) tányért kapjunk. Helyezzük a tepsire a tésztalapot, szúrkáljuk meg többször villával és tegyük a tepsit a sütő középső részébe.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük le a leveles tésztaalapot a sütőpapírról, és egy süteményrácson hagyjuk kihűlni. Ugyanígy süssük meg a második lapot is.
Összeállítás:
Helyezzünk egy tortakarikát az egyik alap köré. A tetejére kenjük rá a meggy tölteléket, kb. 1-2 cm-es peremet hagyva.
Krém töltelék:
A habtejszínt a zselatin fixszel kemény habbá verjük, majd belekeverjük a vaníliás cukrot. Töltsünk kb. 3 evőkanálnyi krémtölteléket 8 mm Ø díszítőfejjel ellátott habzsákba, és tegyük félre. A meggyes tölteléken egyenletesen osszuk el a maradék krémet, és simítsuk el a felületét. Legalább 1 órára tegyük hűtőbe.
Máz:
Forraljuk fel a ribizlizselét, és hagyjuk, hogy kissé kihűljön. Kenjük meg a második lapot a forró zselével és hagyjuk megdermedni.
A porcukrot keverjük össze forró vízzel, hogy mázat kapjunk, majd egy vékony réteget kenjünk rá ecsettel a zselére és hagyjuk megdermedni.
Díszítés:
Lazítsuk meg és távolítsuk el a tortakarikát. A mázas alapot éles késsel vágjuk kb. 12 tortaszeletre, és helyezzük a krémtöltelék tetejére. Díszítsük a tortát a habzsákból kinyomott krémmel, és az Amarena meggy-el.
Tipp:
A gyorsabb elkészítés érdekében a tésztalapokat már előző nap is elkészíthetjük.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?