Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Barackos sütemény

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 20 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 20 szelet elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 35x40 cm):

némi zsiradék

Tésztához:

150 g lágy vaj vagy margarin
125 g cukor
1 csipet só
3 darab tojás (M-es)
300 g búzaliszt
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
2 evőkanál tej

Feltéthez:

480 g őszibarackbefőtt félbevágva (lecsepegtetve)
50 g szeletelt mandula

Kenéshez:

kb. 50 g sárgabaracklekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Szűrjük le az őszibarackbefőttet. A tepsit kenjük ki zsiradékkal és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A vajat vagy a margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverővel) simára keverjük. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vanillincukort és a sót, és addig keverjük, amíg a keverék össze nem áll. Keverjük bele a tojásokat kb. 1/2 percig a legmagasabb fokozaton. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és 2 részletben, közepes sebességen, a tejjel felváltva keverjük bele röviden. A tésztát egyenletesen kenjük el a tepsiben.

Feltét:
Az őszibarackot tegyük a tészta tetejére úgy, hogy az ívek felfelé nézzenek. Szórjuk a tésztára a mandulát, tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük meg a süteményt.

Sütési idő: kb. 30-35 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Kenés:
A sárgabaracklekvárt passzírozzuk át egy szitán, forraljuk fel rövid ideig, és azonnal kenjük meg vele a barackok tetejét. A barackos süteményt hagyjuk kihűlni a tepsiben egy süteményrácson.

Tippek:

Tálalás előtt szórjuk meg a barackos süteményt porcukorral.
Az őszibarack helyett sárgabarackot is használhatunk.
Barackos sütemény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
42 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!