Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kókuszos sütemény

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 20 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 20 szelet elkészítéséhez

Tepsihez kb. 35x40 cm:

némi zsiradék

Tésztához:

4 darab tojás (M-es)
450 g cukor
450 g búzaliszt
300 ml natúr joghurt
100 g kókuszreszelék

Mázhoz:

200-300 ml habtejszín
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit némi zsiradékkal kenjük ki és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tojásokat, a cukrot és a vaníliás cukrot konyhai robotgéppel (habverővel) a legmagasabb fokozaton 1 percig habosra verjük. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és a legalacsonyabb fokozaton 2 adagban, a joghurttal felváltva keverjük bele röviden. A tésztát oszlassuk el egyenletesen a tepsiben, majd szórjuk meg a kókuszreszelékkel. A tepsit tegyük a sütő alsó részébe és süssük meg a süteményt.

Sütési idő: kb. 20-22 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Máz:
A kókuszos süteményt helyezzük egy sütőrácsra, és közvetlenül sütés után egyenletesen öntsük rá a folyékony habtejszínt. Hagyjuk a kókuszos süteményt kihűlni.

Tipp:

A süteményt akár 2 nappal előre is el lehet készíteni.
Kókuszos sütemény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
89 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!