Kókuszos sütemény
Hozzávalók
Tepsihez kb. 35x40 cm:
Tésztához:
Mázhoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat, a cukrot és a vaníliás cukrot konyhai robotgéppel (habverővel) a legmagasabb fokozaton 1 percig habosra verjük. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és a legalacsonyabb fokozaton 2 adagban, a joghurttal felváltva keverjük bele röviden. A tésztát oszlassuk el egyenletesen a tepsiben, majd szórjuk meg a kókuszreszelékkel. A tepsit tegyük a sütő alsó részébe és süssük meg a süteményt.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Máz:
A kókuszos süteményt helyezzük egy sütőrácsra, és közvetlenül sütés után egyenletesen öntsük rá a folyékony habtejszínt. Hagyjuk a kókuszos süteményt kihűlni.
Tipp:
Kókuszos sütemény
Hozzávalók
kb. 20 szelet elkészítéséhez
Tepsihez kb. 35x40 cm:
Tésztához:
Mázhoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat, a cukrot és a vaníliás cukrot konyhai robotgéppel (habverővel) a legmagasabb fokozaton 1 percig habosra verjük. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és a legalacsonyabb fokozaton 2 adagban, a joghurttal felváltva keverjük bele röviden. A tésztát oszlassuk el egyenletesen a tepsiben, majd szórjuk meg a kókuszreszelékkel. A tepsit tegyük a sütő alsó részébe és süssük meg a süteményt.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Máz:
A kókuszos süteményt helyezzük egy sütőrácsra, és közvetlenül sütés után egyenletesen öntsük rá a folyékony habtejszínt. Hagyjuk a kókuszos süteményt kihűlni.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?