Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kókuszos sütemény

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 20 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 20 szelet elkészítéséhez

Tepsihez kb. 35x40 cm:

némi zsiradék

Tésztához:

4 darab tojás (M-es)
450 g cukor
450 g búzaliszt
300 ml natúr joghurt
100 g kókuszreszelék

Mázhoz:

200-300 ml habtejszín
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit némi zsiradékkal kenjük ki és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tojásokat, a cukrot és a vaníliás cukrot konyhai robotgéppel (habverővel) a legmagasabb fokozaton 1 percig habosra verjük. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és a legalacsonyabb fokozaton 2 adagban, a joghurttal felváltva keverjük bele röviden. A tésztát oszlassuk el egyenletesen a tepsiben, majd szórjuk meg a kókuszreszelékkel. A tepsit tegyük a sütő alsó részébe és süssük meg a süteményt.

Sütési idő: kb. 20-22 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Máz:
A kókuszos süteményt helyezzük egy sütőrácsra, és közvetlenül sütés után egyenletesen öntsük rá a folyékony habtejszínt. Hagyjuk a kókuszos süteményt kihűlni.

Tipp:

A süteményt akár 2 nappal előre is el lehet készíteni.
Kókuszos sütemény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!