
Kókuszos sütemény



Hozzávalók
Tepsihez kb. 35x40 cm:
Tésztához:
Mázhoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat, a cukrot és a vaníliás cukrot konyhai robotgéppel (habverővel) a legmagasabb fokozaton 1 percig habosra verjük. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és a legalacsonyabb fokozaton 2 adagban, a joghurttal felváltva keverjük bele röviden. A tésztát oszlassuk el egyenletesen a tepsiben, majd szórjuk meg a kókuszreszelékkel. A tepsit tegyük a sütő alsó részébe és süssük meg a süteményt.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Máz:
A kókuszos süteményt helyezzük egy sütőrácsra, és közvetlenül sütés után egyenletesen öntsük rá a folyékony habtejszínt. Hagyjuk a kókuszos süteményt kihűlni.
Tipp:


Kókuszos sütemény
Hozzávalók
kb. 20 szelet elkészítéséhez
Tepsihez kb. 35x40 cm:
Tésztához:
Mázhoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat, a cukrot és a vaníliás cukrot konyhai robotgéppel (habverővel) a legmagasabb fokozaton 1 percig habosra verjük. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és a legalacsonyabb fokozaton 2 adagban, a joghurttal felváltva keverjük bele röviden. A tésztát oszlassuk el egyenletesen a tepsiben, majd szórjuk meg a kókuszreszelékkel. A tepsit tegyük a sütő alsó részébe és süssük meg a süteményt.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Máz:
A kókuszos süteményt helyezzük egy sütőrácsra, és közvetlenül sütés után egyenletesen öntsük rá a folyékony habtejszínt. Hagyjuk a kókuszos süteményt kihűlni.
Tipp:

Legújabb cikkek

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.


Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?