
Bársonyos áfonya-ribizli dzsem



Hozzávalók
500 g passzírozott áfonya (fekete áfonya) (kb. 900 g friss vagy fagyasztott áfonyából)
500 g passzírozott piros ribizli (kb. 1100 g friss vagy fagyasztott ribizliből)
1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix 4:1
250 g cukor
Elkészítés
Előkészítés:
Az áfonyát megmossuk és pépesítjük vagy a fagyasztott áfonyát kiolvasztjuk. A ribizlit megmossuk, a szemeket lehúzzuk a szárról, és pépesítjük vagy a fagyasztott ribizlit kiolvasztjuk. A gyümölcsöket szűrőn átpasszírozzuk, és 500-500 g-t kimérünk belőle.
Az üvegeket és a tetőket kifőzzük vagy nagyon forró vízzel kiöblítjük.
Az üvegeket és a tetőket kifőzzük vagy nagyon forró vízzel kiöblítjük.
Elkészítés:
A gyümölcspéphez hozzáadjuk a cukorral elkevert dzsemfixet és állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után a lekvárt folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről.
Az elkészített üvegeket azonnal peremig töltjük, jól lezárjuk és kb. 5 percre fejre állítjuk.
Az elkészített üvegeket azonnal peremig töltjük, jól lezárjuk és kb. 5 percre fejre állítjuk.
Tipp:
A dzsemet ízesíthetjük vaníliával: egy darab Dr. Oetker Bourbon vaníliarúd belsejét kikaparjuk, és az üres rúddal együtt még főzés előtt hozzáadjuk a gyümölcsökhöz, majd üvegbetöltés előtt a rudat kivesszük.

Kedvencnek jelölöm

Bársonyos áfonya-ribizli dzsem
Hozzávalók
kb. 7 darab 200 ml-es üveg elkészítéséhez
500 g passzírozott áfonya (fekete áfonya) (kb. 900 g friss vagy fagyasztott áfonyából)
500 g passzírozott piros ribizli (kb. 1100 g friss vagy fagyasztott ribizliből)
1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix 4:1
250 g cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Az áfonyát megmossuk és pépesítjük vagy a fagyasztott áfonyát kiolvasztjuk. A ribizlit megmossuk, a szemeket lehúzzuk a szárról, és pépesítjük vagy a fagyasztott ribizlit kiolvasztjuk. A gyümölcsöket szűrőn átpasszírozzuk, és 500-500 g-t kimérünk belőle.
Az üvegeket és a tetőket kifőzzük vagy nagyon forró vízzel kiöblítjük.
Az üvegeket és a tetőket kifőzzük vagy nagyon forró vízzel kiöblítjük.
Elkészítés:
A gyümölcspéphez hozzáadjuk a cukorral elkevert dzsemfixet és állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után a lekvárt folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről.
Az elkészített üvegeket azonnal peremig töltjük, jól lezárjuk és kb. 5 percre fejre állítjuk.
Az elkészített üvegeket azonnal peremig töltjük, jól lezárjuk és kb. 5 percre fejre állítjuk.
Tipp:
A dzsemet ízesíthetjük vaníliával: egy darab Dr. Oetker Bourbon vaníliarúd belsejét kikaparjuk, és az üres rúddal együtt még főzés előtt hozzáadjuk a gyümölcsökhöz, majd üvegbetöltés előtt a rudat kivesszük.

Legújabb cikkek
1

Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

2

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

3

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?