Csillag 5
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Bársonyos áfonya-ribizli dzsem

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 7 üveg (200 ml)
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 7 üveg (200 ml) elkészítéséhez

500 g passzírozott áfonya (fekete áfonya) (kb. 900 g friss vagy fagyasztott áfonyából)
500 g passzírozott piros ribizli (kb. 1100 g friss vagy fagyasztott ribizliből)
250 g cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Az áfonyát megmossuk és pépesítjük vagy a fagyasztott áfonyát kiolvasztjuk. A ribizlit megmossuk, a szemeket lehúzzuk a szárról, és pépesítjük vagy a fagyasztott ribizlit kiolvasztjuk. A gyümölcsöket szűrőn átpasszírozzuk, és 500-500 g-t kimérünk belőle.
Az üvegeket és a tetőket kifőzzük vagy nagyon forró vízzel kiöblítjük.

Elkészítés:

A gyümölcspéphez hozzáadjuk a cukorral elkevert dzsemfixet és állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után a lekvárt folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről.
Az elkészített üvegeket azonnal peremig töltjük, jól lezárjuk és kb. 5 percre fejre állítjuk.

Tipp:

A dzsemet ízesíthetjük vaníliával: egy darab Dr. Oetker Bourbon vaníliarúd belsejét kikaparjuk, és az üres rúddal együtt még főzés előtt hozzáadjuk a gyümölcsökhöz, majd üvegbetöltés előtt a rudat kivesszük.
A Bársonyos áfonya-ribizli dzsem a vanília és fahéj mellett ízesíthető citrusfélékkel is.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2023-09-15
0 Kedvelés

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc

Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-09-05
0 Kedvelés

Gyors sütemények rohanó hétköznapokra

Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-20
0 Kedvelés

Crème brûlée, a francia desszertcsoda

A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!