Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Focaccia

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

400 g búzaliszt
1 teáskanál cukor
½ teáskanál só
250 ml langyos víz
2 evőkanál olívaolaj

Tetejére:

2 gerezd fokhagyma
kb. 4 evőkanál olívaolaj
kb. 20 fekete olajbogyó
kb. 1 teáskanál morzsolt oregánó
kb. 1 teáskanál durva tengeri só
kb. 2 ág rozmaring
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát letakarva meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc). Közben a tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük.

A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer röviden átgyúrjuk. A tésztát a tepsiben belisztezett kézzel ellapítjuk, ez lesz a focaccia alja.

Tetejére:
A fokhagyma héját lehúzzuk, és összezúzzuk. Az olívaolajat és a fokhagymát összekeverjük, és a tésztára kenjük. Az olajbogyókat egyenletesen elosztva lazán belenyomjuk a tésztába. Egyenletesen rászórjuk az oregánót és a tengeri sót, majd rozmaringágakat fektetünk rá. A tésztát még egyszer kb. 40-45 percig kelesztjük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a focaccia-t megsütjük.

Sütési idő: kb. 22-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A focacciát sütőrácson hagyjuk kicsit kihűlni, és melegen tálaljuk.

Tipp:

A focacciát lefagyaszthatjuk. A kiolvasztott focaccia-t kb. 5 perc alatt újra megsütjük.
Focaccia

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!