Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Focaccia

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

400 g búzaliszt
1 teáskanál cukor
½ teáskanál só
250 ml langyos víz
2 evőkanál olívaolaj

Tetejére:

2 gerezd fokhagyma
kb. 4 evőkanál olívaolaj
kb. 20 fekete olajbogyó
kb. 1 teáskanál morzsolt oregánó
kb. 1 teáskanál durva tengeri só
kb. 2 ág rozmaring
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát letakarva meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc). Közben a tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük.

A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer röviden átgyúrjuk. A tésztát a tepsiben belisztezett kézzel ellapítjuk, ez lesz a focaccia alja.

Tetejére:
A fokhagyma héját lehúzzuk, és összezúzzuk. Az olívaolajat és a fokhagymát összekeverjük, és a tésztára kenjük. Az olajbogyókat egyenletesen elosztva lazán belenyomjuk a tésztába. Egyenletesen rászórjuk az oregánót és a tengeri sót, majd rozmaringágakat fektetünk rá. A tésztát még egyszer kb. 40-45 percig kelesztjük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a focaccia-t megsütjük.

Sütési idő: kb. 22-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A focacciát sütőrácson hagyjuk kicsit kihűlni, és melegen tálaljuk.

Tipp:

A focacciát lefagyaszthatjuk. A kiolvasztott focaccia-t kb. 5 perc alatt újra megsütjük.
Focaccia

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!