Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Bögrés piskóta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Bögrés piskóta

2 bögre liszt
1 bögre cukor
30 dkg vaj vagy margarin
2 db tojás
3 ek. lekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Egy tálba (lehetőleg magas falu legyen)
Vegyél elő egy 2,5 dl teás bögrét.
Tepsi a sütéshez.

Elkészítés

Az előkészített edénybe mérd ki a lisztet, cukrot és vajat.
Ezt jól keverd össze, aztán tedd bele a tojást, keverd hozzá. Ezután jön a lekvár, utána addig keverd, míg össze nem áll a massza. Tedd bele a sütőport és a vaníliás cukrot. Ezután a tepsit vajazd ki, és öntsd bele a masszát. Tedd a sütőbe 160 fokra, és 20 percig süsd.
Ha letelt, pálcikával nézd meg. Ha nem ragad, kiveheted, ha igen maximum 2 percre tedd vissza és kész.

Alternatív elkészítés

Ezt a masszát kuglófnak, muffinnak is használhatod. De a muffinhoz érdemes muffin papírt beszerezni, mert beleragadhat a tepsibe.
Bögrés piskóta

Hozzászólások

S
Szilágyi Sándorné
Dátum 2022. April. 05. 16:19
30 deka margarin a piskótába? Isten ments ebből mi sül ki?

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
109 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!