Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Bögrés piskóta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Bögrés piskóta

2 bögre liszt
1 bögre cukor
30 dkg vaj vagy margarin
2 db tojás
3 ek. lekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Egy tálba (lehetőleg magas falu legyen)
Vegyél elő egy 2,5 dl teás bögrét.
Tepsi a sütéshez.

Elkészítés

Az előkészített edénybe mérd ki a lisztet, cukrot és vajat.
Ezt jól keverd össze, aztán tedd bele a tojást, keverd hozzá. Ezután jön a lekvár, utána addig keverd, míg össze nem áll a massza. Tedd bele a sütőport és a vaníliás cukrot. Ezután a tepsit vajazd ki, és öntsd bele a masszát. Tedd a sütőbe 160 fokra, és 20 percig süsd.
Ha letelt, pálcikával nézd meg. Ha nem ragad, kiveheted, ha igen maximum 2 percre tedd vissza és kész.

Alternatív elkészítés

Ezt a masszát kuglófnak, muffinnak is használhatod. De a muffinhoz érdemes muffin papírt beszerezni, mert beleragadhat a tepsibe.
Bögrés piskóta

Hozzászólások

S
Szilágyi Sándorné
Dátum 2022. April. 05. 16:19
30 deka margarin a piskótába? Isten ments ebből mi sül ki?

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!