Szívecskés sütemény
Hozzávalók
Téglalap alakú sütőformához (kb. 25x11 cm):
zsiradék
Rózsaszín (belső) tésztához:
200 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
2 darab tojás (M-es)
100 g cukor
100 g lágy vaj vagy margarin
némi piros ételszínezék
2 evőkanál tej
Sárga (külső) tésztához:
300 g búzaliszt
3 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
3 darab tojás (M-es)
150 g cukor
200 g lágy vaj vagy margarin
1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj
3 evőkanál tej
Díszítéshez:
porcukor
Elkészítés
Előkészítés:
A Szívecskés süteményhozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A sütőformát kikenjük zsiradékkal, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés kb. 160 °C (előmelegítve)
A sütőformát kikenjük zsiradékkal, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Rózsaszín (belső) tészta:
A lisztben elkeverjük a sütőport. A többi hozzávalót egy magas falú keverőtálba tesszük, majd hozzáadjuk a lisztet is. Konyhai robotgéppel (habverő) előszőr alacsony, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2-3 percig habosra, simára keverjük. A tésztát a sütőformában egyenletesen elosztjuk és tetejét elsimítjuk. A formát a sütő alsó harmadába toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész süteményt a formával együtt sütőrácson hagyjuk kb. 10 percet hűlni, majd kiborítjuk a formából és hagyjuk teljesen kihűlni. A kihűlt süteményt kb. 1,5 cm-es szeletekre vágjuk, majd szív alakú kiszűróval (kb. 5 cm) szívecskéket szaggatunk belőle.
A sütőformát elmossuk, szárazra töröljük és kikenjük zsiradékkal, majd a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés kb. 160 °C (előmelegítve)
Sárga (külső tészta):
A lisztben elkeverjük a sütőport. A többi hozzávalót egy magas falú keverőtálba tesszük, majd hozzáadjuk a lisztet is. Konyhai robotgéppel (habverő) előszőr alacsony, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2-3 percig habosra, simára keverjük. A tésztát habzsákba töltjük.
A tésztából a sütőforma hosszanti oldalához egy-egy „csík” tésztát nyomunk a sütőformába aljára, majd a rövid oldalakhoz szintén. A kiszúrt szíveket középre beleállítjuk (a kinyomott tészta megtartja a szíveket), majd a szívek mentén oldalt feltöltjük a formát a tésztával, és végül felül is befedjük vele a szíveket. A tetejét egyenletesen elsimítjuk, majd a sütőformát a sütő alsó harmadába toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 55-60 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész Szívecskés süteményt a formával együtt sütőrácson hagyjuk kb. 10 percet hűlni, majd kiborítjuk a formából és hagyjuk teljesen kihűlni. Porcukorral meghintve tálaljuk.
A lisztben elkeverjük a sütőport. A többi hozzávalót egy magas falú keverőtálba tesszük, majd hozzáadjuk a lisztet is. Konyhai robotgéppel (habverő) előszőr alacsony, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2-3 percig habosra, simára keverjük. A tésztát a sütőformában egyenletesen elosztjuk és tetejét elsimítjuk. A formát a sütő alsó harmadába toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész süteményt a formával együtt sütőrácson hagyjuk kb. 10 percet hűlni, majd kiborítjuk a formából és hagyjuk teljesen kihűlni. A kihűlt süteményt kb. 1,5 cm-es szeletekre vágjuk, majd szív alakú kiszűróval (kb. 5 cm) szívecskéket szaggatunk belőle.
A sütőformát elmossuk, szárazra töröljük és kikenjük zsiradékkal, majd a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés kb. 160 °C (előmelegítve)
Sárga (külső tészta):
A lisztben elkeverjük a sütőport. A többi hozzávalót egy magas falú keverőtálba tesszük, majd hozzáadjuk a lisztet is. Konyhai robotgéppel (habverő) előszőr alacsony, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2-3 percig habosra, simára keverjük. A tésztát habzsákba töltjük.
A tésztából a sütőforma hosszanti oldalához egy-egy „csík” tésztát nyomunk a sütőformába aljára, majd a rövid oldalakhoz szintén. A kiszúrt szíveket középre beleállítjuk (a kinyomott tészta megtartja a szíveket), majd a szívek mentén oldalt feltöltjük a formát a tésztával, és végül felül is befedjük vele a szíveket. A tetejét egyenletesen elsimítjuk, majd a sütőformát a sütő alsó harmadába toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 55-60 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész Szívecskés süteményt a formával együtt sütőrácson hagyjuk kb. 10 percet hűlni, majd kiborítjuk a formából és hagyjuk teljesen kihűlni. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Tipp:
A Szívecskés sütemény sárga tésztájához egy tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Narancshéjat is keverhetünk.
Kedvencnek jelölöm
Szívecskés sütemény
Hozzávalók
kb. 12-15 szelet elkészítéséhez
Téglalap alakú sütőformához (kb. 25x11 cm):
zsiradék
Rózsaszín (belső) tésztához:
200 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
2 darab tojás (M-es)
100 g cukor
100 g lágy vaj vagy margarin
némi piros ételszínezék
2 evőkanál tej
Sárga (külső) tésztához:
300 g búzaliszt
3 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
3 darab tojás (M-es)
150 g cukor
200 g lágy vaj vagy margarin
3 evőkanál tej
Díszítéshez:
porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A Szívecskés süteményhozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A sütőformát kikenjük zsiradékkal, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés kb. 160 °C (előmelegítve)
A sütőformát kikenjük zsiradékkal, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Rózsaszín (belső) tészta:
A lisztben elkeverjük a sütőport. A többi hozzávalót egy magas falú keverőtálba tesszük, majd hozzáadjuk a lisztet is. Konyhai robotgéppel (habverő) előszőr alacsony, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2-3 percig habosra, simára keverjük. A tésztát a sütőformában egyenletesen elosztjuk és tetejét elsimítjuk. A formát a sütő alsó harmadába toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész süteményt a formával együtt sütőrácson hagyjuk kb. 10 percet hűlni, majd kiborítjuk a formából és hagyjuk teljesen kihűlni. A kihűlt süteményt kb. 1,5 cm-es szeletekre vágjuk, majd szív alakú kiszűróval (kb. 5 cm) szívecskéket szaggatunk belőle.
A sütőformát elmossuk, szárazra töröljük és kikenjük zsiradékkal, majd a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés kb. 160 °C (előmelegítve)
Sárga (külső tészta):
A lisztben elkeverjük a sütőport. A többi hozzávalót egy magas falú keverőtálba tesszük, majd hozzáadjuk a lisztet is. Konyhai robotgéppel (habverő) előszőr alacsony, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2-3 percig habosra, simára keverjük. A tésztát habzsákba töltjük.
A tésztából a sütőforma hosszanti oldalához egy-egy „csík” tésztát nyomunk a sütőformába aljára, majd a rövid oldalakhoz szintén. A kiszúrt szíveket középre beleállítjuk (a kinyomott tészta megtartja a szíveket), majd a szívek mentén oldalt feltöltjük a formát a tésztával, és végül felül is befedjük vele a szíveket. A tetejét egyenletesen elsimítjuk, majd a sütőformát a sütő alsó harmadába toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 55-60 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész Szívecskés süteményt a formával együtt sütőrácson hagyjuk kb. 10 percet hűlni, majd kiborítjuk a formából és hagyjuk teljesen kihűlni. Porcukorral meghintve tálaljuk.
A lisztben elkeverjük a sütőport. A többi hozzávalót egy magas falú keverőtálba tesszük, majd hozzáadjuk a lisztet is. Konyhai robotgéppel (habverő) előszőr alacsony, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2-3 percig habosra, simára keverjük. A tésztát a sütőformában egyenletesen elosztjuk és tetejét elsimítjuk. A formát a sütő alsó harmadába toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész süteményt a formával együtt sütőrácson hagyjuk kb. 10 percet hűlni, majd kiborítjuk a formából és hagyjuk teljesen kihűlni. A kihűlt süteményt kb. 1,5 cm-es szeletekre vágjuk, majd szív alakú kiszűróval (kb. 5 cm) szívecskéket szaggatunk belőle.
A sütőformát elmossuk, szárazra töröljük és kikenjük zsiradékkal, majd a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés kb. 160 °C (előmelegítve)
Sárga (külső tészta):
A lisztben elkeverjük a sütőport. A többi hozzávalót egy magas falú keverőtálba tesszük, majd hozzáadjuk a lisztet is. Konyhai robotgéppel (habverő) előszőr alacsony, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2-3 percig habosra, simára keverjük. A tésztát habzsákba töltjük.
A tésztából a sütőforma hosszanti oldalához egy-egy „csík” tésztát nyomunk a sütőformába aljára, majd a rövid oldalakhoz szintén. A kiszúrt szíveket középre beleállítjuk (a kinyomott tészta megtartja a szíveket), majd a szívek mentén oldalt feltöltjük a formát a tésztával, és végül felül is befedjük vele a szíveket. A tetejét egyenletesen elsimítjuk, majd a sütőformát a sütő alsó harmadába toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 55-60 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész Szívecskés süteményt a formával együtt sütőrácson hagyjuk kb. 10 percet hűlni, majd kiborítjuk a formából és hagyjuk teljesen kihűlni. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Tipp:
A Szívecskés sütemény sárga tésztájához egy tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Narancshéjat is keverhetünk.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?