Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szívecskés sütemény

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12-15 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12-15 szelet elkészítéséhez

Téglalap alakú sütőformához (kb. 25x11 cm):

zsiradék

Rózsaszín (belső) tésztához:

200 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
2 darab tojás (M-es)
100 g cukor
100 g lágy vaj vagy margarin
némi piros ételszínezék
2 evőkanál tej

Sárga (külső) tésztához:

300 g búzaliszt
3 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
3 darab tojás (M-es)
150 g cukor
200 g lágy vaj vagy margarin
3 evőkanál tej

Díszítéshez:

porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Szívecskés süteményhozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A sütőformát kikenjük zsiradékkal, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Rózsaszín (belső) tészta:
A lisztben elkeverjük a sütőport. A többi hozzávalót egy magas falú keverőtálba tesszük, majd hozzáadjuk a lisztet is. Konyhai robotgéppel (habverő) előszőr alacsony, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2-3 percig habosra, simára keverjük. A tésztát a sütőformában egyenletesen elosztjuk és tetejét elsimítjuk. A formát a sütő alsó harmadába toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 35-40 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kész süteményt a formával együtt sütőrácson hagyjuk kb. 10 percet hűlni, majd kiborítjuk a formából és hagyjuk teljesen kihűlni. A kihűlt süteményt kb. 1,5 cm-es szeletekre vágjuk, majd szív alakú kiszűróval (kb. 5 cm) szívecskéket szaggatunk belőle.
A sütőformát elmossuk, szárazra töröljük és kikenjük zsiradékkal, majd a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés kb. 160 °C (előmelegítve)

Sárga (külső tészta):
A lisztben elkeverjük a sütőport. A többi hozzávalót egy magas falú keverőtálba tesszük, majd hozzáadjuk a lisztet is. Konyhai robotgéppel (habverő) előszőr alacsony, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2-3 percig habosra, simára keverjük. A tésztát habzsákba töltjük.

A tésztából a sütőforma hosszanti oldalához egy-egy „csík” tésztát nyomunk a sütőformába aljára, majd a rövid oldalakhoz szintén. A kiszúrt szíveket középre beleállítjuk (a kinyomott tészta megtartja a szíveket), majd a szívek mentén oldalt feltöltjük a formát a tésztával, és végül felül is befedjük vele a szíveket. A tetejét egyenletesen elsimítjuk, majd a sütőformát a sütő alsó harmadába toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 55-60 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kész Szívecskés süteményt a formával együtt sütőrácson hagyjuk kb. 10 percet hűlni, majd kiborítjuk a formából és hagyjuk teljesen kihűlni. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Tipp:

A Szívecskés sütemény sárga tésztájához egy tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Narancshéjat is keverhetünk.
A Szívecskés sütemény elkészítésével kedves meglepetést szerezhetünk családunknak.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
52 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
27 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!