Citromos-joghurtos sütemény
Hozzávalók
Sütőformához (25 x 11 cm):
némi zsiradék
némi búzaliszt
Tésztához:
1 darab kezeletlen citrom
125 g lágy vaj vagy margarin
150 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
4 darab tojás (M-es)
225 g natur joghurt
325 g búzaliszt
3 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
Díszítéshez:
1 kezeletlen citrom leve
25 g natur joghurt
200 g porcukor
Elkészítés
Előkészítés:
Mindkét citromot a tésztához és a díszítéshez forró vízben megmossuk, és szárazra töröljük. A tésztához 1 citromhéját finomra reszeljük. A másik citromhéját a citromhéjhámozóval csíkokra vágjuk, és félretesszük a díszítéshez. Mindkét citromot kifacsarjuk. Zsírozzuk és lisztezzük ki a sütőformát, melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
Keverőtálban konyhai robotgéppel(habverő) keverjük simára a vajat vagy margarint. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vanillincukrot és a reszelt citromhéjat, és addig keverjük, amíg a keverék össze nem áll. Keverjük bele a tojásokat kb. ½ percig a legmagasabb fokozaton. Röviden keverjük hozzá a joghurtot. Keverjük össze a lisztet és a sütőport, és közepes fokozaton röviden keverjük a joghurtos masszához. Öntsük a tésztát a formába, és simítsuk el a tetejét. Helyezzük a formát a sütő alsó rácsára.
Kb.15 perc sütési idő után egy éles késsel hosszanti irányban, vágjuk be a süteményt a középen kb. 1 cm mélyen.
Sütési idő: kb. 60-62 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Áztatás:
Közvetlenül a sütés után a citromos joghurtos süteményt fapálcikával többször szurkáljuk meg, és 80 ml citromlével kenjük le. A süteményt kb. 15 percig a formában hagyjuk állni, majd óvatosan vegyük ki és egy süteményrácson hagyjuk kihűlni.
Máz:
Keverjük össze a joghurtot, a porcukrot és 1-2 evőkanál citromlevet kézi habverővel, hogy sűrű mázat kapjunk. Kenjük a kihűlt a süteményre, és azonnal szórjuk meg a citromhéjjal.
Keverőtálban konyhai robotgéppel(habverő) keverjük simára a vajat vagy margarint. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vanillincukrot és a reszelt citromhéjat, és addig keverjük, amíg a keverék össze nem áll. Keverjük bele a tojásokat kb. ½ percig a legmagasabb fokozaton. Röviden keverjük hozzá a joghurtot. Keverjük össze a lisztet és a sütőport, és közepes fokozaton röviden keverjük a joghurtos masszához. Öntsük a tésztát a formába, és simítsuk el a tetejét. Helyezzük a formát a sütő alsó rácsára.
Kb.15 perc sütési idő után egy éles késsel hosszanti irányban, vágjuk be a süteményt a középen kb. 1 cm mélyen.
Sütési idő: kb. 60-62 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Áztatás:
Közvetlenül a sütés után a citromos joghurtos süteményt fapálcikával többször szurkáljuk meg, és 80 ml citromlével kenjük le. A süteményt kb. 15 percig a formában hagyjuk állni, majd óvatosan vegyük ki és egy süteményrácson hagyjuk kihűlni.
Máz:
Keverjük össze a joghurtot, a porcukrot és 1-2 evőkanál citromlevet kézi habverővel, hogy sűrű mázat kapjunk. Kenjük a kihűlt a süteményre, és azonnal szórjuk meg a citromhéjjal.
Kedvencnek jelölöm
Citromos-joghurtos sütemény
Hozzávalók
kb. 15 szelet elkészítéséhez
Sütőformához (25 x 11 cm):
némi zsiradék
némi búzaliszt
Tésztához:
1 darab kezeletlen citrom
125 g lágy vaj vagy margarin
150 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
4 darab tojás (M-es)
225 g natur joghurt
325 g búzaliszt
3 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
Díszítéshez:
1 kezeletlen citrom leve
25 g natur joghurt
200 g porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Mindkét citromot a tésztához és a díszítéshez forró vízben megmossuk, és szárazra töröljük. A tésztához 1 citromhéját finomra reszeljük. A másik citromhéját a citromhéjhámozóval csíkokra vágjuk, és félretesszük a díszítéshez. Mindkét citromot kifacsarjuk. Zsírozzuk és lisztezzük ki a sütőformát, melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
Keverőtálban konyhai robotgéppel(habverő) keverjük simára a vajat vagy margarint. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vanillincukrot és a reszelt citromhéjat, és addig keverjük, amíg a keverék össze nem áll. Keverjük bele a tojásokat kb. ½ percig a legmagasabb fokozaton. Röviden keverjük hozzá a joghurtot. Keverjük össze a lisztet és a sütőport, és közepes fokozaton röviden keverjük a joghurtos masszához. Öntsük a tésztát a formába, és simítsuk el a tetejét. Helyezzük a formát a sütő alsó rácsára.
Kb.15 perc sütési idő után egy éles késsel hosszanti irányban, vágjuk be a süteményt a középen kb. 1 cm mélyen.
Sütési idő: kb. 60-62 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Áztatás:
Közvetlenül a sütés után a citromos joghurtos süteményt fapálcikával többször szurkáljuk meg, és 80 ml citromlével kenjük le. A süteményt kb. 15 percig a formában hagyjuk állni, majd óvatosan vegyük ki és egy süteményrácson hagyjuk kihűlni.
Máz:
Keverjük össze a joghurtot, a porcukrot és 1-2 evőkanál citromlevet kézi habverővel, hogy sűrű mázat kapjunk. Kenjük a kihűlt a süteményre, és azonnal szórjuk meg a citromhéjjal.
Keverőtálban konyhai robotgéppel(habverő) keverjük simára a vajat vagy margarint. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vanillincukrot és a reszelt citromhéjat, és addig keverjük, amíg a keverék össze nem áll. Keverjük bele a tojásokat kb. ½ percig a legmagasabb fokozaton. Röviden keverjük hozzá a joghurtot. Keverjük össze a lisztet és a sütőport, és közepes fokozaton röviden keverjük a joghurtos masszához. Öntsük a tésztát a formába, és simítsuk el a tetejét. Helyezzük a formát a sütő alsó rácsára.
Kb.15 perc sütési idő után egy éles késsel hosszanti irányban, vágjuk be a süteményt a középen kb. 1 cm mélyen.
Sütési idő: kb. 60-62 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Áztatás:
Közvetlenül a sütés után a citromos joghurtos süteményt fapálcikával többször szurkáljuk meg, és 80 ml citromlével kenjük le. A süteményt kb. 15 percig a formában hagyjuk állni, majd óvatosan vegyük ki és egy süteményrácson hagyjuk kihűlni.
Máz:
Keverjük össze a joghurtot, a porcukrot és 1-2 evőkanál citromlevet kézi habverővel, hogy sűrű mázat kapjunk. Kenjük a kihűlt a süteményre, és azonnal szórjuk meg a citromhéjjal.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?