
Bogyós gyümölcsös pohárkrém



Hozzávalók
350 g szeder
250 g málna
1-2 evőkanál porcukor
kb. 2 evőkanál feketeribizli-krémlikőr
300 ml hideg habtejszín
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
250 g 20%-os tejföl (vagy görög joghurt)
2 tasak Dr. Oetker Habfixáló
kb. 40 g mini habcsók
Díszítéshez:
némi mentalevél
Elkészítés
Előkészítés:
A málnát és a szedret megmossuk, megtisztítjuk. Kb. 1/3 részét a porcukorral és a likőrrel pürésítjük, majd szűrőn keresztül egy keverőtálba átpasszírozzuk. A habtejszínt a vaníliás cukorral keményre verjük. A gyümölcspürét a tejföllel vagy a görög joghurttal összekeverjük, és belekeverjük a habfixálót. A tejszínhabot hozzáforgatjuk.
Elkészítés:
A többi gyümölcsöt szétosztjuk desszertes poharakba vagy tálkákba, 6-8 habcsókot félreteszünk a díszítéshez, a többit durvára törjük-aprítjuk, és a gyümölcsökre szórjuk. Eloszlatjuk rajtuk a krémet. A desszerteket 1-1 habcsókkal és mentalevelekkel díszítjük. Tálalásig hűtőbe tesszük.
Tipp:
Ribizlilikőr helyett ribizliszörpöt is használhatunk.

Kedvencnek jelölöm

Bogyós gyümölcsös pohárkrém
Hozzávalók
6-8 adag elkészítéséhez
350 g szeder
250 g málna
1-2 evőkanál porcukor
kb. 2 evőkanál feketeribizli-krémlikőr
300 ml hideg habtejszín
250 g 20%-os tejföl (vagy görög joghurt)
2 tasak Dr. Oetker Habfixáló
kb. 40 g mini habcsók
Díszítéshez:
némi mentalevél
Elkészítése lépésről lépésre
Előkészítés:
A málnát és a szedret megmossuk, megtisztítjuk. Kb. 1/3 részét a porcukorral és a likőrrel pürésítjük, majd szűrőn keresztül egy keverőtálba átpasszírozzuk. A habtejszínt a vaníliás cukorral keményre verjük. A gyümölcspürét a tejföllel vagy a görög joghurttal összekeverjük, és belekeverjük a habfixálót. A tejszínhabot hozzáforgatjuk.
Elkészítés:
A többi gyümölcsöt szétosztjuk desszertes poharakba vagy tálkákba, 6-8 habcsókot félreteszünk a díszítéshez, a többit durvára törjük-aprítjuk, és a gyümölcsökre szórjuk. Eloszlatjuk rajtuk a krémet. A desszerteket 1-1 habcsókkal és mentalevelekkel díszítjük. Tálalásig hűtőbe tesszük.
Tipp:
Ribizlilikőr helyett ribizliszörpöt is használhatunk.

Legújabb cikkek
0

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!
Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

0

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!
A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

1

Mentes desszertcsodák pudingból
Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?