Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Bogyós gyümölcsös pohárkrém

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 6-8 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

350 g szeder
250 g málna
1-2 evőkanál porcukor
kb. 2 evőkanál feketeribizli-krémlikőr
300 ml hideg habtejszín
250 g 20%-os tejföl (vagy görög joghurt)
kb. 40 g mini habcsók

Díszítéshez:

némi mentalevél

Elkészítés

Előkészítés:

A málnát és a szedret megmossuk, megtisztítjuk. Kb. 1/3 részét a porcukorral és a likőrrel pürésítjük, majd szűrőn keresztül egy keverőtálba átpasszírozzuk. A habtejszínt a vaníliás cukorral keményre verjük. A gyümölcspürét a tejföllel vagy a görög joghurttal összekeverjük, és belekeverjük a habfixálót. A tejszínhabot hozzáforgatjuk.

Elkészítés:

A többi gyümölcsöt szétosztjuk desszertes poharakba vagy tálkákba, 6-8 habcsókot félreteszünk a díszítéshez, a többit durvára törjük-aprítjuk, és a gyümölcsökre szórjuk. Eloszlatjuk rajtuk a krémet. A desszerteket 1-1 habcsókkal és mentalevelekkel díszítjük. Tálalásig hűtőbe tesszük.

Tipp:

Ribizlilikőr helyett ribizliszörpöt is használhatunk.
Bogyós gyümölcsös pohárkrém

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 0-20 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2020-11-27
0 Kedvelés

Süssünk a gyerekekkel karácsonyra!

Sokunk számára a karácsonyi időszak elválaszthatatlanul összefonódik a sütéssel – ezt pedig imádják a gyerekek.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-25
1 Kedvelés

Birsalma, az ősz kedvence

Az őszi piaci kínálat meghatározó gyümölcse a birsalma, amelyről legtöbbünknek elsőre a birsalmasajt ugrik be.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-20
1 Kedvelés

Így használd a zselatint

Sokan félnek a zselatin használatától, pedig ha valaki rendszeresen süt, szinte biztos, hogy előbb-utóbb belefut egy olyan receptbe, amelynek szerepel az összetevői között.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-18
0 Kedvelés

Mentesen is finomat! Íme a cukor és liszt alternatívák

Előző cikkünkben bemutattuk, hogy milyen tökéletes tojás és tej helyettesítők léteznek, most pedig nézzük meg, mire cserélhetjük a cukrot, illetve hogyan süthetünk glutén nélkül.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-13
0 Kedvelés

Mentesen is finomat! Íme a tojás és tej alternatívák

Sütés tojás, tej, cukor vagy glutén (búzaliszt) nélkül? Nem probléma! A süteményreceptekben a hozzávalók könnyen kicserélhetők, jöjjenek a nagyszerű alternatívák.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-04
1 Kedvelés

A süti, ha vegán

Sokan döntenek úgy, hogy nem fogyasztanak állati eredetű élelmiszereket. Az okok változatosak: allergia, ételérzékenység, környezettudatosság vagy etikai szempont is húzódhat a veganizmus mögött.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!