Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Bogyós gyümölcsös pohárkrém

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 6-8 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

6-8 adag elkészítéséhez

350 g szeder
250 g málna
1-2 evőkanál porcukor
kb. 2 evőkanál feketeribizli-krémlikőr
300 ml hideg habtejszín
250 g 20%-os tejföl (vagy görög joghurt)
kb. 40 g mini habcsók

Díszítéshez:

némi mentalevél

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A málnát és a szedret megmossuk, megtisztítjuk. Kb. 1/3 részét a porcukorral és a likőrrel pürésítjük, majd szűrőn keresztül egy keverőtálba átpasszírozzuk. A habtejszínt a vaníliás cukorral keményre verjük. A gyümölcspürét a tejföllel vagy a görög joghurttal összekeverjük, és belekeverjük a habfixálót. A tejszínhabot hozzáforgatjuk.

Elkészítés:

A többi gyümölcsöt szétosztjuk desszertes poharakba vagy tálkákba, 6-8 habcsókot félreteszünk a díszítéshez, a többit durvára törjük-aprítjuk, és a gyümölcsökre szórjuk. Eloszlatjuk rajtuk a krémet. A desszerteket 1-1 habcsókkal és mentalevelekkel díszítjük. Tálalásig hűtőbe tesszük.

Tipp:

Ribizlilikőr helyett ribizliszörpöt is használhatunk.
A Bogyós gyümölcsös pohárkrém dekoratívan díszíthető pudingos desszert gyümölcsökkel gazdagítva.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
25 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!