Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Bogyós gyümölcsös pohárkrém

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 6-8 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

6-8 adag elkészítéséhez

350 g szeder
250 g málna
1-2 evőkanál porcukor
kb. 2 evőkanál feketeribizli-krémlikőr
300 ml hideg habtejszín
250 g 20%-os tejföl (vagy görög joghurt)
kb. 40 g mini habcsók

Díszítéshez:

némi mentalevél

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A málnát és a szedret megmossuk, megtisztítjuk. Kb. 1/3 részét a porcukorral és a likőrrel pürésítjük, majd szűrőn keresztül egy keverőtálba átpasszírozzuk. A habtejszínt a vaníliás cukorral keményre verjük. A gyümölcspürét a tejföllel vagy a görög joghurttal összekeverjük, és belekeverjük a habfixálót. A tejszínhabot hozzáforgatjuk.

Elkészítés:

A többi gyümölcsöt szétosztjuk desszertes poharakba vagy tálkákba, 6-8 habcsókot félreteszünk a díszítéshez, a többit durvára törjük-aprítjuk, és a gyümölcsökre szórjuk. Eloszlatjuk rajtuk a krémet. A desszerteket 1-1 habcsókkal és mentalevelekkel díszítjük. Tálalásig hűtőbe tesszük.

Tipp:

Ribizlilikőr helyett ribizliszörpöt is használhatunk.
A Bogyós gyümölcsös pohárkrém dekoratívan díszíthető pudingos desszert gyümölcsökkel gazdagítva.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
24 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!