
Desszert-bár



Hozzávalók
Elkészítés
Előkészítés:
Az étcsokoládét összetördeljük, és vízgőz felett megolvasztjuk. Egy kis ecset segítségével vékonyan megkenjük a tölcsérek peremét és felső részét (kívül és belül) az olvasztott csokoládéval. A gyümölcsöket megmossuk, megpucoljuk, ha szükséges, felszeleteljük. A kekszeket, ha szükséges, feldaraboljuk. Az előkészített gyümölcsöket, kekszeket és egyéb édességeket kis tálkákba tesszük.
Elkészítés:
Az Aranka Krémet a csomagoláson található utasítás szerint elkészítjük. A hideg tejet keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a krémport. Konyhai robotgéppel (habverővel) először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, kb. 3 perc alatt krémes állagúra keverjük. A krémet sima csővel ellátott habzsákba töltjük (10 mm Ø). Habzsák helyett fagyasztótasakba is tehetjük, amelynek az egyik sarkát levágjuk. A krémet szétosztjuk a fagylaltos tölcsérekben. Tálalásig hűtőszekrénybe tesszük a pohárkrém desszertet.
Tálalás:
A fagylaltos tölcsérekből és a kis tálkákból kialakítjuk a desszert-bárt. A krémmel megtöltött tölcséreket mindenki ízlés szerint dekorálhatja az előkészített gyümölcsökkel és édességekkel.
Tipp:
A Desszert-bár pohárkrém csokoládé és karamellöntettel is gazdagítható.


Desszert-bár
Hozzávalók
kb. 16 adag elkészítéséhez
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Az étcsokoládét összetördeljük, és vízgőz felett megolvasztjuk. Egy kis ecset segítségével vékonyan megkenjük a tölcsérek peremét és felső részét (kívül és belül) az olvasztott csokoládéval. A gyümölcsöket megmossuk, megpucoljuk, ha szükséges, felszeleteljük. A kekszeket, ha szükséges, feldaraboljuk. Az előkészített gyümölcsöket, kekszeket és egyéb édességeket kis tálkákba tesszük.
Elkészítés:
Az Aranka Krémet a csomagoláson található utasítás szerint elkészítjük. A hideg tejet keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a krémport. Konyhai robotgéppel (habverővel) először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, kb. 3 perc alatt krémes állagúra keverjük. A krémet sima csővel ellátott habzsákba töltjük (10 mm Ø). Habzsák helyett fagyasztótasakba is tehetjük, amelynek az egyik sarkát levágjuk. A krémet szétosztjuk a fagylaltos tölcsérekben. Tálalásig hűtőszekrénybe tesszük a pohárkrém desszertet.
Tálalás:
A fagylaltos tölcsérekből és a kis tálkákból kialakítjuk a desszert-bárt. A krémmel megtöltött tölcséreket mindenki ízlés szerint dekorálhatja az előkészített gyümölcsökkel és édességekkel.
Tipp:
A Desszert-bár pohárkrém csokoládé és karamellöntettel is gazdagítható.

Legújabb cikkek

Régi ízek, elfeledett édességek nyomában
Csapjuk fel a családi szakácskönyvet, és merüljünk el a már-már elfeledett finomságok olvasgatásában! Prósza, málé, lisztes sterc, kinek ismerősek ezek az ételnevek?


Sajttorta, az amerikai kedvenc
A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!


Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban
A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?