Bonbon meggy (alkoholos ital és gyümölcs) +18
Hozzávalók
Bonbon meggy (alkoholos ital és gyümölcs) +18
0,5 kg friss meggy és amit levet enged
1 kg cukor
7 dl rum
ízlés szerint Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
Elkészítés
Előkészítés
A meggyeket kimagozom és lecsöpögtetem, de úgy, hogy a leve megmaradjon.
Elkészítés
A kimagozott meggyet egy jó nagy befőttes üvegbe kezdem rakni, egy sor meggy, egy sor cukor és kevés kakaó, és így tovább, míg a háromnegyedéig nem lesz az üveg, majd ráöntöm a rumot és a meggy megmaradt levét.
Rácsavarozom a befőttes üveg tetejét és kb. 3-4 napra állni hagyom, lehetőleg napon.
Mikor eltelik a 4 nap sűrű szövésű szűrővel (én egy tiszta függöny anyagot használtam) leszűröm.
A leszűrt levet lehetőleg üvegbe és nem műanyag flakonba öntöm, és a hűtőben tárolom. Ha lehűlt már kínálhatom is, nagyon finom és pikáns íze lesz. Igazi kuriózum.
Rácsavarozom a befőttes üveg tetejét és kb. 3-4 napra állni hagyom, lehetőleg napon.
Mikor eltelik a 4 nap sűrű szövésű szűrővel (én egy tiszta függöny anyagot használtam) leszűröm.
A leszűrt levet lehetőleg üvegbe és nem műanyag flakonba öntöm, és a hűtőben tárolom. Ha lehűlt már kínálhatom is, nagyon finom és pikáns íze lesz. Igazi kuriózum.
Tálalás
Mindig hűtve fogyasszuk, mert melegen nem a legjobb. Viszont hidegen mindenki el lesz ájulva olyan finom.
Tárolás
Kis lehűtött vagy jeges poharakba szoktam szervírozni.
Alternatív elkészítés
A meggyet egy kisebb befőttes üvegbe teszem és a hűtőben tárolom, és ha meggyes sütit sütök mindig ebből veszek ki meggyet. Ettől pikánsabb íze lesz a süteménynek.
Bár nem mértük le az alkohol tartalmát szerintem "ütős", de nem csak a likőr maga a meggy is. Szóval ez +18-as élvezet.
Bár nem mértük le az alkohol tartalmát szerintem "ütős", de nem csak a likőr maga a meggy is. Szóval ez +18-as élvezet.
Kedvencnek jelölöm
Bonbon meggy (alkoholos ital és gyümölcs) +18
Hozzávalók
Bonbon meggy (alkoholos ital és gyümölcs) +18
0,5 kg friss meggy és amit levet enged
1 kg cukor
7 dl rum
ízlés szerint Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
A meggyeket kimagozom és lecsöpögtetem, de úgy, hogy a leve megmaradjon.
Elkészítés
A kimagozott meggyet egy jó nagy befőttes üvegbe kezdem rakni, egy sor meggy, egy sor cukor és kevés kakaó, és így tovább, míg a háromnegyedéig nem lesz az üveg, majd ráöntöm a rumot és a meggy megmaradt levét.
Rácsavarozom a befőttes üveg tetejét és kb. 3-4 napra állni hagyom, lehetőleg napon.
Mikor eltelik a 4 nap sűrű szövésű szűrővel (én egy tiszta függöny anyagot használtam) leszűröm.
A leszűrt levet lehetőleg üvegbe és nem műanyag flakonba öntöm, és a hűtőben tárolom. Ha lehűlt már kínálhatom is, nagyon finom és pikáns íze lesz. Igazi kuriózum.
Rácsavarozom a befőttes üveg tetejét és kb. 3-4 napra állni hagyom, lehetőleg napon.
Mikor eltelik a 4 nap sűrű szövésű szűrővel (én egy tiszta függöny anyagot használtam) leszűröm.
A leszűrt levet lehetőleg üvegbe és nem műanyag flakonba öntöm, és a hűtőben tárolom. Ha lehűlt már kínálhatom is, nagyon finom és pikáns íze lesz. Igazi kuriózum.
Tálalás
Mindig hűtve fogyasszuk, mert melegen nem a legjobb. Viszont hidegen mindenki el lesz ájulva olyan finom.
Tárolás
Kis lehűtött vagy jeges poharakba szoktam szervírozni.
Alternatív elkészítés
A meggyet egy kisebb befőttes üvegbe teszem és a hűtőben tárolom, és ha meggyes sütit sütök mindig ebből veszek ki meggyet. Ettől pikánsabb íze lesz a süteménynek.
Bár nem mértük le az alkohol tartalmát szerintem "ütős", de nem csak a likőr maga a meggy is. Szóval ez +18-as élvezet.
Bár nem mértük le az alkohol tartalmát szerintem "ütős", de nem csak a likőr maga a meggy is. Szóval ez +18-as élvezet.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?