Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sárgabarack csatni

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 6 darab 200 ml-es üveg
Recept megosztása

Hozzávalók

750 g sárgabarack (előkészítve mérve)
250 g vöröshagyma (előkészítve mérve)
125 ml narancslé 100%-os
125 ml fehérborecet
120 g cukor
frissen őrölt chilipehely

Elkészítés

Előkészítés:

A sárgabarackot megmossuk, a magját eltávolítjuk. Kimérünk 750 g-ot és pépesítjük.
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és 250 g-ot kimérünk.

Elkészítés:

A hozzávalókat – a fűszerek kivételével – a dzsemfixszel egy nagy főzőedényben jól összekeverjük. Magas fokozaton állandó keverés mellett felforraljuk, majd folyamatos keverés mellett további 10 percig főzzük. A csatnit sóval és chilivel ízlés szerint ízesítjük. Az előkészített üvegeket peremig töltjük, jól lezárjuk és legalább 5 percre fejre állítjuk.

Tippek:

A vöröshagymát helyettesíthetjük lila-, vagy újhagymával.
Ha a csatnit szeretnénk alkohollal feltúrbózni, akkor cseréljük le a narancslevet gin-re.
Rozmaringgal és petrezselyemmel is fokozható az ízélmény. A petrezselymet finomra aprítjuk, majd 2 evőkanállal keverünk a csatniba főzés után. A rozmaringot apróra vágva kell 1 evőkanállal főzés előtt hozzáadni.
25 g apróra vágott gyömbérrel csípőssé varázsolható a csatni.
Ha tüzes-fűszeres csatnit szeretnénk, főzés előtt adjunk hozzá egy finomra aprított pepperonit.
A savanykásabb ízvilág elérése érdekében adjunk a csatnihoz 1 tasak Dr. Oetker Finesse reszelt citromhéjat.
Petrezselyem, illetve rozmaring hozzáadásával az eltarthatósági idő lerövidül.
Sárgabarack csatni

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2021-07-09
1 Kedvelés

Kókuszt a sütibe!

A kókuszreszelék valahogy sosem megy ki a divatból, és ezt nagyon jól is teszi! Ugyanúgy szerepel a „retró” sütemények hozzávalói között, mint a mai, modern desszertekben. Mi lehet a titka?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-06-18
1 Kedvelés

Mit sütsz apák napjára?

A májusi anyák napja és gyereknap után valahogy hajlamosak vagyunk kevesebb figyelmet szentelni a június középen megtartott apák napjának. Pedig az édesapák ugyanúgy megérdemlik az ünneplést!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-06-16
2 Kedvelés

Amerikai palacsinta, édesség (nem csak) reggelire

Ki ne látott volna már olyan filmet vagy rajzfilmet, amiben a főhős épp egy hatalmas torony banánnal, áfonyával megpakolt, juharsziruppal csorgatott amerikai palacsinta tornyot készül reggelizni?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-06-09
1 Kedvelés

Kezdődik a foci EB, mutatunk pár tippet, mivel készülj a meccsekre!

A meccsnézés elmaradhatatlan kiegészítői a sós, vagy akár édes ropogtatnivalók. Mutatjuk, milyen csodákkal lepd meg szeretteidet a labdarúgó Európa-bajnokságra! Inspirálódj receptjeinkből – garantáljuk, hogy minden meccsen tiéd lesz a legfinomabb találat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-06-02
2 Kedvelés

Süssünk sajtos süteményeket!

Sajtból van a Hold! … Vagy ha a Hold nem is, cikkünk süteményei bizony telis-tele vannak ízletes sajtokkal. És ki ne szeretné a sajtokat?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-05-28
1 Kedvelés

Low carb édességek – csökkentsük a szénhidrátot!

Első hallásra talán nehéz küldetésnek tűnik a szénhidrát csökkentése, hiszen a sütemények, desszertek alapvetően igencsak gazdagok szénhidrátokban.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!