Sárgabarack csatni
Hozzávalók
750 g sárgabarack (előkészítve mérve)
250 g vöröshagyma (előkészítve mérve)
125 ml narancslé 100%-os
125 ml fehérborecet
1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix Sárgabarackhoz
120 g cukor
só
frissen őrölt chilipehely
Elkészítés
Előkészítés:
A sárgabarackot megmossuk, a magját eltávolítjuk. Kimérünk 750 g-ot és pépesítjük.
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és 250 g-ot kimérünk.
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és 250 g-ot kimérünk.
Elkészítés:
A hozzávalókat – a fűszerek kivételével – a dzsemfixszel egy nagy főzőedényben jól összekeverjük. Magas fokozaton állandó keverés mellett felforraljuk, majd folyamatos keverés mellett további 10 percig főzzük. A csatnit sóval és chilivel ízlés szerint ízesítjük. Az előkészített üvegeket peremig töltjük, jól lezárjuk és legalább 5 percre fejre állítjuk.
Tippek:
A vöröshagymát helyettesíthetjük lila-, vagy újhagymával.
Ha a csatnit szeretnénk alkohollal feltúrbózni, akkor cseréljük le a narancslevet gin-re.
Rozmaringgal és petrezselyemmel is fokozható az ízélmény. A petrezselymet finomra aprítjuk, majd 2 evőkanállal keverünk a csatniba főzés után. A rozmaringot apróra vágva kell 1 evőkanállal főzés előtt hozzáadni.
25 g apróra vágott gyömbérrel csípőssé varázsolható a csatni.
Ha tüzes-fűszeres csatnit szeretnénk, főzés előtt adjunk hozzá egy finomra aprított pepperonit.
A savanykásabb ízvilág elérése érdekében adjunk a csatnihoz 1 tasak Dr. Oetker Finesse reszelt citromhéjat.
Petrezselyem, illetve rozmaring hozzáadásával az eltarthatósági idő lerövidül.
Ha a csatnit szeretnénk alkohollal feltúrbózni, akkor cseréljük le a narancslevet gin-re.
Rozmaringgal és petrezselyemmel is fokozható az ízélmény. A petrezselymet finomra aprítjuk, majd 2 evőkanállal keverünk a csatniba főzés után. A rozmaringot apróra vágva kell 1 evőkanállal főzés előtt hozzáadni.
25 g apróra vágott gyömbérrel csípőssé varázsolható a csatni.
Ha tüzes-fűszeres csatnit szeretnénk, főzés előtt adjunk hozzá egy finomra aprított pepperonit.
A savanykásabb ízvilág elérése érdekében adjunk a csatnihoz 1 tasak Dr. Oetker Finesse reszelt citromhéjat.
Petrezselyem, illetve rozmaring hozzáadásával az eltarthatósági idő lerövidül.
Kedvencnek jelölöm
Sárgabarack csatni
Hozzávalók
kb. 6 darab 200 ml-es üveg elkészítéséhez
750 g sárgabarack (előkészítve mérve)
250 g vöröshagyma (előkészítve mérve)
125 ml narancslé 100%-os
125 ml fehérborecet
120 g cukor
só
frissen őrölt chilipehely
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A sárgabarackot megmossuk, a magját eltávolítjuk. Kimérünk 750 g-ot és pépesítjük.
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és 250 g-ot kimérünk.
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és 250 g-ot kimérünk.
Elkészítés:
A hozzávalókat – a fűszerek kivételével – a dzsemfixszel egy nagy főzőedényben jól összekeverjük. Magas fokozaton állandó keverés mellett felforraljuk, majd folyamatos keverés mellett további 10 percig főzzük. A csatnit sóval és chilivel ízlés szerint ízesítjük. Az előkészített üvegeket peremig töltjük, jól lezárjuk és legalább 5 percre fejre állítjuk.
Tippek:
A vöröshagymát helyettesíthetjük lila-, vagy újhagymával.
Ha a csatnit szeretnénk alkohollal feltúrbózni, akkor cseréljük le a narancslevet gin-re.
Rozmaringgal és petrezselyemmel is fokozható az ízélmény. A petrezselymet finomra aprítjuk, majd 2 evőkanállal keverünk a csatniba főzés után. A rozmaringot apróra vágva kell 1 evőkanállal főzés előtt hozzáadni.
25 g apróra vágott gyömbérrel csípőssé varázsolható a csatni.
Ha tüzes-fűszeres csatnit szeretnénk, főzés előtt adjunk hozzá egy finomra aprított pepperonit.
A savanykásabb ízvilág elérése érdekében adjunk a csatnihoz 1 tasak Dr. Oetker Finesse reszelt citromhéjat.
Petrezselyem, illetve rozmaring hozzáadásával az eltarthatósági idő lerövidül.
Ha a csatnit szeretnénk alkohollal feltúrbózni, akkor cseréljük le a narancslevet gin-re.
Rozmaringgal és petrezselyemmel is fokozható az ízélmény. A petrezselymet finomra aprítjuk, majd 2 evőkanállal keverünk a csatniba főzés után. A rozmaringot apróra vágva kell 1 evőkanállal főzés előtt hozzáadni.
25 g apróra vágott gyömbérrel csípőssé varázsolható a csatni.
Ha tüzes-fűszeres csatnit szeretnénk, főzés előtt adjunk hozzá egy finomra aprított pepperonit.
A savanykásabb ízvilág elérése érdekében adjunk a csatnihoz 1 tasak Dr. Oetker Finesse reszelt citromhéjat.
Petrezselyem, illetve rozmaring hozzáadásával az eltarthatósági idő lerövidül.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?