Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sárgabarack csatni

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 6 darab 200 ml-es üveg
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6 darab 200 ml-es üveg elkészítéséhez

750 g sárgabarack (előkészítve mérve)
250 g vöröshagyma (előkészítve mérve)
125 ml narancslé 100%-os
125 ml fehérborecet
120 g cukor
frissen őrölt chilipehely
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A sárgabarackot megmossuk, a magját eltávolítjuk. Kimérünk 750 g-ot és pépesítjük.
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és 250 g-ot kimérünk.

Elkészítés:

A hozzávalókat – a fűszerek kivételével – a dzsemfixszel egy nagy főzőedényben jól összekeverjük. Magas fokozaton állandó keverés mellett felforraljuk, majd folyamatos keverés mellett további 10 percig főzzük. A csatnit sóval és chilivel ízlés szerint ízesítjük. Az előkészített üvegeket peremig töltjük, jól lezárjuk és legalább 5 percre fejre állítjuk.

Tippek:

A vöröshagymát helyettesíthetjük lila-, vagy újhagymával.
Ha a csatnit szeretnénk alkohollal feltúrbózni, akkor cseréljük le a narancslevet gin-re.
Rozmaringgal és petrezselyemmel is fokozható az ízélmény. A petrezselymet finomra aprítjuk, majd 2 evőkanállal keverünk a csatniba főzés után. A rozmaringot apróra vágva kell 1 evőkanállal főzés előtt hozzáadni.
25 g apróra vágott gyömbérrel csípőssé varázsolható a csatni.
Ha tüzes-fűszeres csatnit szeretnénk, főzés előtt adjunk hozzá egy finomra aprított pepperonit.
A savanykásabb ízvilág elérése érdekében adjunk a csatnihoz 1 tasak Dr. Oetker Finesse reszelt citromhéjat.
Petrezselyem, illetve rozmaring hozzáadásával az eltarthatósági idő lerövidül.
Az erős és édes ízek kiváló kombinációját kínálja a Sárgabarack csatni.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
24 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2023-09-15
0 Kedvelés

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc

Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-09-05
0 Kedvelés

Gyors sütemények rohanó hétköznapokra

Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-20
0 Kedvelés

Crème brûlée, a francia desszertcsoda

A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!