Ribizli-duó
Hozzávalók
500 g piros ribizli (előkészítve mérve)
500 g fekete ribizli (előkészítve mérve)
1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix 4:1
250 g cukor
Elkészítés
Előkészítés:
A ribizliket megmossuk, szárukat eltávolítjuk. Kimérünk kétszer 500 g-ot, majd pépesítjük.
Elkészítés:
A ribizli masszát, a dzsemfixet és a cukrot egy nagy főzőedényben jól összekeverjük. Állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után a dzsemet folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot eltávolítjuk a tetejéről. Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük és csavaros tetővel (twist-off befőttesüveg tető) lezárjuk. Az üvegeket rögtön megfordítjuk és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.
Tippek:
A megmaradt ribizlipépből likőr készíthető. A masszát egy tálban összekeverjük 500 g barna cukorral és 700 ml vodkával. Egy hétig állni hagyjuk, alkalmanként megkeverjük. Majd egy szűrőn keresztül az elkészült likőrt üvegbe töltjük.
A feketeribizlit helyettesíthetjük áfonyával.
A feketeribizlit helyettesíthetjük áfonyával.
Kedvencnek jelölöm
Ribizli-duó
Hozzávalók
kb. 6 darab 200 ml-es üveg elkészítéséhez
500 g piros ribizli (előkészítve mérve)
500 g fekete ribizli (előkészítve mérve)
1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix 4:1
250 g cukor
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A ribizliket megmossuk, szárukat eltávolítjuk. Kimérünk kétszer 500 g-ot, majd pépesítjük.
Elkészítés:
A ribizli masszát, a dzsemfixet és a cukrot egy nagy főzőedényben jól összekeverjük. Állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után a dzsemet folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot eltávolítjuk a tetejéről. Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük és csavaros tetővel (twist-off befőttesüveg tető) lezárjuk. Az üvegeket rögtön megfordítjuk és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.
Tippek:
A megmaradt ribizlipépből likőr készíthető. A masszát egy tálban összekeverjük 500 g barna cukorral és 700 ml vodkával. Egy hétig állni hagyjuk, alkalmanként megkeverjük. Majd egy szűrőn keresztül az elkészült likőrt üvegbe töltjük.
A feketeribizlit helyettesíthetjük áfonyával.
A feketeribizlit helyettesíthetjük áfonyával.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?