Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Linzer torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 szelet elkészítéséhez

Csatos tortaformához(Ø 28 cm):

kevés zsiradék

A tésztához:

225 g búzaliszt
1 csapott tk. Dr. Oetker Sütőpor
125 g porcukor
1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
1 késhegynyi őrölt fahéj
1 darab tojás (M-es)
1 darab tojásfehérje (M-es)
125 g lágy vaj vagy margarin
100 g szeletelt mandula

A tetejére:

kb. 200-250 g málnadzsem

A kenéshez:

1 darab tojássárgája (M-es)
1 teáskanál tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. A szeletelt mandulát megőröljük, hozzáadjuk a lisztes keverékhez, majd a többi hozzávalóval együtt az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk, végül golyóvá formázzuk. A tésztát frissentartó fóliába csavarva kb. 30 percre hideg helyre tesszük. Közben a tortaforma alját kivajazzuk, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A tészta kb. 1/3-át a tortaforma méretének megfelelő lappá nyújtjuk, és derelyevágóval kb. 2 cm széles csíkokra vágjuk (1. ábra). A maradék tésztát kinyújtjuk a formában, és rácsatoljuk a forma szélét.

Tetejére:
A tortalapot megkenjük a dzsemmel, közben a szélén kb. 1 cm tésztát szabadon hagyunk. A tésztacsíkokat rács formában rátesszük (2. ábra). A tojássárgáját tejjel felverjük, a tésztacsíkokat megkenjük. A formát rácson a sütő alsó felébe toljuk.

Sütési idő: kb. 30-32 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Lecsatoljuk a forma szélét, a tortát leválasztjuk a forma aljáról, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Tippek:

Ha nincs tésztavágónk, a tésztacsíkokat késsel is levághatjuk.
Őrölt mandula helyett használhatunk őrölt mogyorót is.
Ízlés szerinti, bármilyen ízű lekvárral elkészíthető.
Linzer torta Linzer torta Linzer torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
32 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2022-06-10
0 Kedvelés

Főzzünk be kevesebb cukorral!

Szívesen eltennéd a nyár ízeit, de törekszel arra, hogy kevesebb cukrot fogyassz? Jó hír, hogy nem kell kompromisszumot kötnöd, indulhat a befőzés kisebb mennyiségű cukorral!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-06-09
0 Kedvelés

Szószok, csatnik, mártogatósok – velük teljes az étel

Bár kiegészítőként tartjuk számon, egy mártogatós vagy szósz szerepe közel sem elhanyagolható, hiszen még finomabbá varázsolják a feltálalt ételt, desszertet.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-06-03
1 Kedvelés

Süssünk sósat leveles tésztából!

Lassan itt a szünidő, jön a nyári programok sora: kirándulás, strand vagy egy jó grillezés a kertben. Mi a közös bennük? Egyértelmű! Sós snackek után kiáltanak!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!