Linzer torta
Hozzávalók
Csatos tortaformához(Ø 28 cm):
A tésztához:
A tetejére:
A kenéshez:
Elkészítés
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. A szeletelt mandulát megőröljük, hozzáadjuk a lisztes keverékhez, majd a többi hozzávalóval együtt az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk, végül golyóvá formázzuk. A tésztát frissentartó fóliába csavarva kb. 30 percre hideg helyre tesszük. Közben a tortaforma alját kivajazzuk, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tészta kb. 1/3-át a tortaforma méretének megfelelő lappá nyújtjuk, és derelyevágóval kb. 2 cm széles csíkokra vágjuk (1. ábra). A maradék tésztát kinyújtjuk a formában, és rácsatoljuk a forma szélét.
Tetejére:
A tortalapot megkenjük a dzsemmel, közben a szélén kb. 1 cm tésztát szabadon hagyunk. A tésztacsíkokat rács formában rátesszük (2. ábra). A tojássárgáját tejjel felverjük, a tésztacsíkokat megkenjük. A formát rácson a sütő alsó felébe toljuk.
Sütési idő: kb. 30-32 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Lecsatoljuk a forma szélét, a tortát leválasztjuk a forma aljáról, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tippek:
Őrölt mandula helyett használhatunk őrölt mogyorót is.
Ízlés szerinti, bármilyen ízű lekvárral elkészíthető.
Linzer torta
Hozzávalók
kb. 16 szelet elkészítéséhez
Csatos tortaformához(Ø 28 cm):
A tésztához:
A tetejére:
A kenéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. A szeletelt mandulát megőröljük, hozzáadjuk a lisztes keverékhez, majd a többi hozzávalóval együtt az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk, végül golyóvá formázzuk. A tésztát frissentartó fóliába csavarva kb. 30 percre hideg helyre tesszük. Közben a tortaforma alját kivajazzuk, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tészta kb. 1/3-át a tortaforma méretének megfelelő lappá nyújtjuk, és derelyevágóval kb. 2 cm széles csíkokra vágjuk (1. ábra). A maradék tésztát kinyújtjuk a formában, és rácsatoljuk a forma szélét.
Tetejére:
A tortalapot megkenjük a dzsemmel, közben a szélén kb. 1 cm tésztát szabadon hagyunk. A tésztacsíkokat rács formában rátesszük (2. ábra). A tojássárgáját tejjel felverjük, a tésztacsíkokat megkenjük. A formát rácson a sütő alsó felébe toljuk.
Sütési idő: kb. 30-32 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Lecsatoljuk a forma szélét, a tortát leválasztjuk a forma aljáról, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tippek:
Őrölt mandula helyett használhatunk őrölt mogyorót is.
Ízlés szerinti, bármilyen ízű lekvárral elkészíthető.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?