![Csillagtorta fahéjas-tejszínes krémmel](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31539/csillagtorta-fahejas-tejszines-kremmel-15097.jpg)
Csillagtorta fahéjas-tejszínes krémmel
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Tepsihez (40x30 cm):
Tésztához:
Rétegekhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt habosra felverjük. Keverés közben 1 perc alatt beleszórjuk a vanillincukorral kevert cukrot, majd a masszát további 2 percig verjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és röviden a legalacsonyabb fokozaton belekeverjük. A tésztát a tepsiben elsimítjuk és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A piskótalapot leválasztjuk, egy ív sütőpapírra borítjuk, és hagyjuk kihűlni. Miután kihűlt, a felső ív sütőpapírt óvatosan eltávolítjuk. Egy kb. 15 cm átmérőjű 7 ágú csillagsablont készítünk, ráhelyezünk a piskótalapra, és 3 csillagot kivágunk (1. kép). Dekorációnak a maradék piskótalapból kiszúróval kis csillagokat szúrunk ki (1. kép).
Rétegek:
Két csillagalapot megkenünk meggydzsemmel, közben ½ cm peremet szabadon hagyunk. Az egyik alapot süteményestálra tesszük. A mascarponét, a cukrot és a fahéjat keverőtálban habverővel összekeverjük. A tejszínt a zselatin fix-szel keményre felverjük, majd óvatosan belekeverjük a mascarpone krémbe. A tejszínes krémet kereklyukú habzsákba (13 mm Ø) töltjük, és az alsó alapra pöttyöket nyomunk. Rátesszük a második meggydzsemes lapot, és a krémből ismét pöttyöket nyomunk rá (2. kép). Rátesszük a felső lapot, és a maradék krémmel tetszés szerint díszítjük a torta tetejét. A tortát kb. 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
Tálalás előtt a kis csillagokat kakaóval meghintjük, a tortára tesszük, majd gránátalmamagokkal megszórjuk.
Tipp:
![Csillagtorta fahéjas-tejszínes krémmel](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31539/csillagtorta-fahejas-tejszines-kremmel-15098.jpg)
![Csillagtorta fahéjas-tejszínes krémmel](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31539/csillagtorta-fahejas-tejszines-kremmel-15099.jpg)
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Csillagtorta fahéjas-tejszínes krémmel
Hozzávalók
kb. 8 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (40x30 cm):
Tésztához:
Rétegekhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt habosra felverjük. Keverés közben 1 perc alatt beleszórjuk a vanillincukorral kevert cukrot, majd a masszát további 2 percig verjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és röviden a legalacsonyabb fokozaton belekeverjük. A tésztát a tepsiben elsimítjuk és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A piskótalapot leválasztjuk, egy ív sütőpapírra borítjuk, és hagyjuk kihűlni. Miután kihűlt, a felső ív sütőpapírt óvatosan eltávolítjuk. Egy kb. 15 cm átmérőjű 7 ágú csillagsablont készítünk, ráhelyezünk a piskótalapra, és 3 csillagot kivágunk (1. kép). Dekorációnak a maradék piskótalapból kiszúróval kis csillagokat szúrunk ki (1. kép).
Rétegek:
Két csillagalapot megkenünk meggydzsemmel, közben ½ cm peremet szabadon hagyunk. Az egyik alapot süteményestálra tesszük. A mascarponét, a cukrot és a fahéjat keverőtálban habverővel összekeverjük. A tejszínt a zselatin fix-szel keményre felverjük, majd óvatosan belekeverjük a mascarpone krémbe. A tejszínes krémet kereklyukú habzsákba (13 mm Ø) töltjük, és az alsó alapra pöttyöket nyomunk. Rátesszük a második meggydzsemes lapot, és a krémből ismét pöttyöket nyomunk rá (2. kép). Rátesszük a felső lapot, és a maradék krémmel tetszés szerint díszítjük a torta tetejét. A tortát kb. 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
Tálalás előtt a kis csillagokat kakaóval meghintjük, a tortára tesszük, majd gránátalmamagokkal megszórjuk.
Tipp:
![Csillagtorta fahéjas-tejszínes krémmel](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31539/csillagtorta-fahejas-tejszines-kremmel-15097.jpg)
![Csillagtorta fahéjas-tejszínes krémmel](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31539/csillagtorta-fahejas-tejszines-kremmel-15098.jpg)
![Csillagtorta fahéjas-tejszínes krémmel](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31539/csillagtorta-fahejas-tejszines-kremmel-15099.jpg)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?