Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Brownie múmiák

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 10 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 10 szelet elkészítéséhez

Sütéshez:

sütőforma (a dobozban található)

Tésztához:

2 darab tojás (M-es)
100 ml napraforgóolaj
100 ml víz

Díszítéshez:

cukorka szemek
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A sütőformát a leírás alapján összeállítjuk, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A süteményport keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tojásokat, a kimért napraforgóolajat és a vizet, majd kézi habverővel kb. fél perc alatt alaposan elkeverjük. A tésztát a papírformában egyenletesen elosztjuk, tetejét elsimítjuk, majd megszórjuk a csokoládélapokkal (a dobozban található). A formát a sütő középső részében elhelyezett rácsra tesszük, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 40-45 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt a formában, sütőrácson hagyjuk kihűlni. Miután teljesen kihűlt, egy kés segítségével a sütőforma széleinél körbevágjuk a süteményt, majd kb. 10 egyforma méretű, téglalap alakú szeletre vágjuk. Dekor tollal megrajzoljuk a múmiák bandázsát úgy, hogy a szemeknek kihagyunk egy kis helyet. Végül a cukorka szemeket is a múmiákra illesztjük egy kevés dekor tollal rögzítve.

Tipp:

A brownie tésztájába keverhetünk 1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Narancshéjat.
Brownie múmiák

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!