Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Halloween kuglóf

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 15 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 15 szelet elkészítéséhez

Kuglófformához (Ø 22 cm):

némi zsiradék
némi búzaliszt

Tésztához:

350 g búzaliszt
200 g cukor
250 g lágy vaj vagy margarin
5 darab tojás (M-es)
4 teáskanál tej

Díszítéshez:

150 g porcukor
kb. 2 evőkanál víz
sütő- és ételfesték (piros)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A kuglófformát zsiradékkal kenjük ki és liszttel szórjuk meg. Melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
Keverjük össze a lisztet a keményítővel és a sütőporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, kivéve a tortabevonót. Keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton 2 percig. A tortabevonót nagyobb lyukú reszelőn reszeljük le és keverjük a masszához. A tésztát eloszlassuk el a formában, és simítsuk el a tetejét. Helyezzük a kuglófformát a sütő középső részében lévő rácsra é süssük meg a tésztát.

Sütési idő: kb. 55-60 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Hagyjuk a kuglófot kb. 10 percig a süteményrácson hűlni a formában.

Ezután borítsuk ki a süteményrácsra, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Díszítés:
Formázzunk különböző méretű ujjcsontokat fondantból: 3 kb. 1,5-4 cm hosszú csontot minden ujjhoz és 2 kerek kézközépcsontot mindegyikhez. A porcukrot vízzel és piros ételfestékkel keverjük össze és csorgassuk a kuglóf tetejére. Helyezzük a fondant csontokat a még nedves cukormázra, és a máz megszilárdulása után tálaljuk a halloweeni kuglófot.
Halloween kuglóf

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!