Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Halloween kuglóf

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 15 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 15 szelet elkészítéséhez

Kuglófformához (Ø 22 cm):

némi zsiradék
némi búzaliszt

Tésztához:

350 g búzaliszt
200 g cukor
250 g lágy vaj vagy margarin
5 darab tojás (M-es)
4 teáskanál tej

Díszítéshez:

150 g porcukor
kb. 2 evőkanál víz
sütő- és ételfesték (piros)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A kuglófformát zsiradékkal kenjük ki és liszttel szórjuk meg. Melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
Keverjük össze a lisztet a keményítővel és a sütőporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, kivéve a tortabevonót. Keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton 2 percig. A tortabevonót nagyobb lyukú reszelőn reszeljük le és keverjük a masszához. A tésztát eloszlassuk el a formában, és simítsuk el a tetejét. Helyezzük a kuglófformát a sütő középső részében lévő rácsra é süssük meg a tésztát.

Sütési idő: kb. 55-60 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Hagyjuk a kuglófot kb. 10 percig a süteményrácson hűlni a formában.

Ezután borítsuk ki a süteményrácsra, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Díszítés:
Formázzunk különböző méretű ujjcsontokat fondantból: 3 kb. 1,5-4 cm hosszú csontot minden ujjhoz és 2 kerek kézközépcsontot mindegyikhez. A porcukrot vízzel és piros ételfestékkel keverjük össze és csorgassuk a kuglóf tetejére. Helyezzük a fondant csontokat a még nedves cukormázra, és a máz megszilárdulása után tálaljuk a halloweeni kuglófot.
Halloween kuglóf

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
28 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!