Halloween kuglóf
Hozzávalók
Kuglófformához (Ø 22 cm):
némi zsiradék
némi búzaliszt
Tésztához:
350 g búzaliszt
50 g Dr. Oetker Étkezési keményítő
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
200 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
250 g lágy vaj vagy margarin
5 darab tojás (M-es)
4 teáskanál tej
1 tasak Dr. Oetker Tortabevonó ét
Díszítéshez:
kb. 50 g fondant fehér cukormassza
150 g porcukor
kb. 2 evőkanál víz
sütő- és ételfesték (piros)
Elkészítés
Előkészítés:
A kuglófformát zsiradékkal kenjük ki és liszttel szórjuk meg. Melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
Keverjük össze a lisztet a keményítővel és a sütőporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, kivéve a tortabevonót. Keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton 2 percig. A tortabevonót nagyobb lyukú reszelőn reszeljük le és keverjük a masszához. A tésztát eloszlassuk el a formában, és simítsuk el a tetejét. Helyezzük a kuglófformát a sütő középső részében lévő rácsra é süssük meg a tésztát.
Sütési idő: kb. 55-60 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Hagyjuk a kuglófot kb. 10 percig a süteményrácson hűlni a formában.
Ezután borítsuk ki a süteményrácsra, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Díszítés:
Formázzunk különböző méretű ujjcsontokat fondantból: 3 kb. 1,5-4 cm hosszú csontot minden ujjhoz és 2 kerek kézközépcsontot mindegyikhez. A porcukrot vízzel és piros ételfestékkel keverjük össze és csorgassuk a kuglóf tetejére. Helyezzük a fondant csontokat a még nedves cukormázra, és a máz megszilárdulása után tálaljuk a halloweeni kuglófot.
Keverjük össze a lisztet a keményítővel és a sütőporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, kivéve a tortabevonót. Keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton 2 percig. A tortabevonót nagyobb lyukú reszelőn reszeljük le és keverjük a masszához. A tésztát eloszlassuk el a formában, és simítsuk el a tetejét. Helyezzük a kuglófformát a sütő középső részében lévő rácsra é süssük meg a tésztát.
Sütési idő: kb. 55-60 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Hagyjuk a kuglófot kb. 10 percig a süteményrácson hűlni a formában.
Ezután borítsuk ki a süteményrácsra, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Díszítés:
Formázzunk különböző méretű ujjcsontokat fondantból: 3 kb. 1,5-4 cm hosszú csontot minden ujjhoz és 2 kerek kézközépcsontot mindegyikhez. A porcukrot vízzel és piros ételfestékkel keverjük össze és csorgassuk a kuglóf tetejére. Helyezzük a fondant csontokat a még nedves cukormázra, és a máz megszilárdulása után tálaljuk a halloweeni kuglófot.
Kedvencnek jelölöm
Halloween kuglóf
Hozzávalók
kb. 15 szelet elkészítéséhez
Kuglófformához (Ø 22 cm):
némi zsiradék
némi búzaliszt
Tésztához:
350 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
200 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
250 g lágy vaj vagy margarin
5 darab tojás (M-es)
4 teáskanál tej
1 tasak Dr. Oetker Tortabevonó ét
Díszítéshez:
kb. 50 g fondant fehér cukormassza
150 g porcukor
kb. 2 evőkanál víz
sütő- és ételfesték (piros)
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A kuglófformát zsiradékkal kenjük ki és liszttel szórjuk meg. Melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
Keverjük össze a lisztet a keményítővel és a sütőporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, kivéve a tortabevonót. Keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton 2 percig. A tortabevonót nagyobb lyukú reszelőn reszeljük le és keverjük a masszához. A tésztát eloszlassuk el a formában, és simítsuk el a tetejét. Helyezzük a kuglófformát a sütő középső részében lévő rácsra é süssük meg a tésztát.
Sütési idő: kb. 55-60 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Hagyjuk a kuglófot kb. 10 percig a süteményrácson hűlni a formában.
Ezután borítsuk ki a süteményrácsra, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Díszítés:
Formázzunk különböző méretű ujjcsontokat fondantból: 3 kb. 1,5-4 cm hosszú csontot minden ujjhoz és 2 kerek kézközépcsontot mindegyikhez. A porcukrot vízzel és piros ételfestékkel keverjük össze és csorgassuk a kuglóf tetejére. Helyezzük a fondant csontokat a még nedves cukormázra, és a máz megszilárdulása után tálaljuk a halloweeni kuglófot.
Keverjük össze a lisztet a keményítővel és a sütőporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, kivéve a tortabevonót. Keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton 2 percig. A tortabevonót nagyobb lyukú reszelőn reszeljük le és keverjük a masszához. A tésztát eloszlassuk el a formában, és simítsuk el a tetejét. Helyezzük a kuglófformát a sütő középső részében lévő rácsra é süssük meg a tésztát.
Sütési idő: kb. 55-60 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Hagyjuk a kuglófot kb. 10 percig a süteményrácson hűlni a formában.
Ezután borítsuk ki a süteményrácsra, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Díszítés:
Formázzunk különböző méretű ujjcsontokat fondantból: 3 kb. 1,5-4 cm hosszú csontot minden ujjhoz és 2 kerek kézközépcsontot mindegyikhez. A porcukrot vízzel és piros ételfestékkel keverjük össze és csorgassuk a kuglóf tetejére. Helyezzük a fondant csontokat a még nedves cukormázra, és a máz megszilárdulása után tálaljuk a halloweeni kuglófot.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?