![Halloween kuglóf](https://sutnijo.hu/storage/recipes/32045/helloween-kuglof-15870.webp)
Halloween kuglóf
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Kuglófformához (Ø 22 cm):
Tésztához:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet a keményítővel és a sütőporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, kivéve a tortabevonót. Keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton 2 percig. A tortabevonót nagyobb lyukú reszelőn reszeljük le és keverjük a masszához. A tésztát eloszlassuk el a formában, és simítsuk el a tetejét. Helyezzük a kuglófformát a sütő középső részében lévő rácsra é süssük meg a tésztát.
Sütési idő: kb. 55-60 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Hagyjuk a kuglófot kb. 10 percig a süteményrácson hűlni a formában.
Ezután borítsuk ki a süteményrácsra, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Díszítés:
Formázzunk különböző méretű ujjcsontokat fondantból: 3 kb. 1,5-4 cm hosszú csontot minden ujjhoz és 2 kerek kézközépcsontot mindegyikhez. A porcukrot vízzel és piros ételfestékkel keverjük össze és csorgassuk a kuglóf tetejére. Helyezzük a fondant csontokat a még nedves cukormázra, és a máz megszilárdulása után tálaljuk a halloweeni kuglófot.
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Halloween kuglóf
Hozzávalók
kb. 15 szelet elkészítéséhez
Kuglófformához (Ø 22 cm):
Tésztához:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet a keményítővel és a sütőporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, kivéve a tortabevonót. Keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton 2 percig. A tortabevonót nagyobb lyukú reszelőn reszeljük le és keverjük a masszához. A tésztát eloszlassuk el a formában, és simítsuk el a tetejét. Helyezzük a kuglófformát a sütő középső részében lévő rácsra é süssük meg a tésztát.
Sütési idő: kb. 55-60 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Hagyjuk a kuglófot kb. 10 percig a süteményrácson hűlni a formában.
Ezután borítsuk ki a süteményrácsra, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Díszítés:
Formázzunk különböző méretű ujjcsontokat fondantból: 3 kb. 1,5-4 cm hosszú csontot minden ujjhoz és 2 kerek kézközépcsontot mindegyikhez. A porcukrot vízzel és piros ételfestékkel keverjük össze és csorgassuk a kuglóf tetejére. Helyezzük a fondant csontokat a még nedves cukormázra, és a máz megszilárdulása után tálaljuk a halloweeni kuglófot.
![Halloween kuglóf](https://sutnijo.hu/storage/recipes/32045/helloween-kuglof-15870.webp)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?