
Burgonyás-mákos csiga



Hozzávalók
Muffin-formához (12-es):
Túrós-olajos tésztához:
Töltelékhez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a burgonya kivételével a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. Végül belegyúrjuk az áttört burgonyát. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer átgyúrjuk, és téglalappá (kb. 54x25 cm) nyújtjuk.
Töltelék:
A máktölteléket kézi habverővel összekeverjük a mandulával, az aromával, a tojással és a vajjal. A tölteléket egyenletesen elosztjuk a tésztalapon, mandarinnal megrakjuk, és a hosszanti oldaláról feltekerjük. A hengert 12 egyforma méretű szeletre vágjuk, és a muffin formában elosztjuk. A sütőformát a sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük és megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A csigákat sütés után csak kb. 10 perccel vesszük ki a formából, majd sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tipp:


Burgonyás-mákos csiga
Hozzávalók
12 darab elkészítéséhez
Muffin-formához (12-es):
Túrós-olajos tésztához:
Töltelékhez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a burgonya kivételével a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. Végül belegyúrjuk az áttört burgonyát. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer átgyúrjuk, és téglalappá (kb. 54x25 cm) nyújtjuk.
Töltelék:
A máktölteléket kézi habverővel összekeverjük a mandulával, az aromával, a tojással és a vajjal. A tölteléket egyenletesen elosztjuk a tésztalapon, mandarinnal megrakjuk, és a hosszanti oldaláról feltekerjük. A hengert 12 egyforma méretű szeletre vágjuk, és a muffin formában elosztjuk. A sütőformát a sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük és megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A csigákat sütés után csak kb. 10 perccel vesszük ki a formából, majd sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tipp:

Legújabb cikkek

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva
Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.


Variációk tiramisura
Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!


Túl a fánkon – édes ötletek farsangra
Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?