Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Burgonyás-mákos csiga

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

12 darab elkészítéséhez

Muffin-formához (12-es):

12 muffin-papír

Túrós-olajos tésztához:

300 g burgonya
350 g búzaliszt
70 g cukor
125 g étkezési túró (sovány)
100 ml tej
100 ml étolaj, pl. napraforgóolaj

Töltelékhez:

175 g mandarin (lecsöpögtetve)
150 g darált mák
100 g porcukor
50 g szeletelt mandula
5 csepp Keserűmandula Aroma
2 darab tojás (M-es)
30 g lágy vaj vagy margarin
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tésztához megmossuk és meghámozzuk a burgonyát, majd sós vízben megfőzzük. A vizet leöntjük, a burgonyát összetörjük, és hagyjuk kihűlni. A töltelékhez lecsöpögtetjük a mandarint. A muffin sütőformába betesszük a muffin papírokat. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a burgonya kivételével a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. Végül belegyúrjuk az áttört burgonyát. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer átgyúrjuk, és téglalappá (kb. 54x25 cm) nyújtjuk.

Töltelék:
A máktölteléket kézi habverővel összekeverjük a mandulával, az aromával, a tojással és a vajjal. A tölteléket egyenletesen elosztjuk a tésztalapon, mandarinnal megrakjuk, és a hosszanti oldaláról feltekerjük. A hengert 12 egyforma méretű szeletre vágjuk, és a muffin formában elosztjuk. A sütőformát a sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük és megsütjük.

Sütési idő: kb. 30-35 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A csigákat sütés után csak kb. 10 perccel vesszük ki a formából, majd sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Tipp:

A sütemény fagyasztható.
Burgonyás-mákos csiga

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!