Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kossuth kifli

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 35-40 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 35-40 darab elkészítéséhez

Tepsihez (20x30 cm):

sütőpapír
zsiradék

Tésztához:

200 g búzaliszt
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
4 darab tojás (M-es)
200 g cukor
200 g lágy vaj vagy margarin

Tetejére:

100 g mandula
2 evőkanál cukor

Díszítéshez:

porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit kikenjük zsiradékkal és sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük. A mandulát durvára vágjuk, és összekeverjük a két evőkanál cukorral.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjéket habbá verjük. Az összes hozzávalót (a tojásfehérjehab kivételével) konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, 2 perc alatt sima tésztává összedogozzuk, végül hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot is. A tésztát a tepsibe simítjuk, tetejét egyenletesen megszórjuk a cukros mandulával. A tepsit betoljuk a sütő alsó harmadába, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 22-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt rácsra borítjuk, a sütőpapírt lehúzzuk a süteményről és hagyjuk kihűlni, majd a tésztát egy vágódeszkára fordítjuk. Nagyobb méretű pogácsaszaggatóval (kb. ⌀ 5,5-6 cm) kifliket szaggatunk belőle.

Díszítés:
A kifliket porcukorral meghintve tálaljuk.
Kossuth kifli

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!