
Kossuth kifli



Hozzávalók
Tepsihez (20x30 cm):
sütőpapír
zsiradék
Tésztához:
200 g búzaliszt
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
4 darab tojás (M-es)
200 g cukor
200 g lágy vaj vagy margarin
1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj
Tetejére:
100 g mandula
2 evőkanál cukor
Díszítéshez:
porcukor
Elkészítés
Előkészítés:
A tepsit kikenjük zsiradékkal és sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük. A mandulát durvára vágjuk, és összekeverjük a két evőkanál cukorral.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjéket habbá verjük. Az összes hozzávalót (a tojásfehérjehab kivételével) konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, 2 perc alatt sima tésztává összedogozzuk, végül hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot is. A tésztát a tepsibe simítjuk, tetejét egyenletesen megszórjuk a cukros mandulával. A tepsit betoljuk a sütő alsó harmadába, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 22-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt rácsra borítjuk, a sütőpapírt lehúzzuk a süteményről és hagyjuk kihűlni, majd a tésztát egy vágódeszkára fordítjuk. Nagyobb méretű pogácsaszaggatóval (kb. ⌀ 5,5-6 cm) kifliket szaggatunk belőle.
Díszítés:
A kifliket porcukorral meghintve tálaljuk.
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjéket habbá verjük. Az összes hozzávalót (a tojásfehérjehab kivételével) konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, 2 perc alatt sima tésztává összedogozzuk, végül hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot is. A tésztát a tepsibe simítjuk, tetejét egyenletesen megszórjuk a cukros mandulával. A tepsit betoljuk a sütő alsó harmadába, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 22-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt rácsra borítjuk, a sütőpapírt lehúzzuk a süteményről és hagyjuk kihűlni, majd a tésztát egy vágódeszkára fordítjuk. Nagyobb méretű pogácsaszaggatóval (kb. ⌀ 5,5-6 cm) kifliket szaggatunk belőle.
Díszítés:
A kifliket porcukorral meghintve tálaljuk.

Kedvencnek jelölöm

Kossuth kifli
Hozzávalók
kb. 35-40 darab elkészítéséhez
Tepsihez (20x30 cm):
sütőpapír
zsiradék
Tésztához:
200 g búzaliszt
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
4 darab tojás (M-es)
200 g cukor
200 g lágy vaj vagy margarin
Tetejére:
100 g mandula
2 evőkanál cukor
Díszítéshez:
porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítése lépésről lépésre
Előkészítés:
A tepsit kikenjük zsiradékkal és sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük. A mandulát durvára vágjuk, és összekeverjük a két evőkanál cukorral.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjéket habbá verjük. Az összes hozzávalót (a tojásfehérjehab kivételével) konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, 2 perc alatt sima tésztává összedogozzuk, végül hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot is. A tésztát a tepsibe simítjuk, tetejét egyenletesen megszórjuk a cukros mandulával. A tepsit betoljuk a sütő alsó harmadába, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 22-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt rácsra borítjuk, a sütőpapírt lehúzzuk a süteményről és hagyjuk kihűlni, majd a tésztát egy vágódeszkára fordítjuk. Nagyobb méretű pogácsaszaggatóval (kb. ⌀ 5,5-6 cm) kifliket szaggatunk belőle.
Díszítés:
A kifliket porcukorral meghintve tálaljuk.
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjéket habbá verjük. Az összes hozzávalót (a tojásfehérjehab kivételével) konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, 2 perc alatt sima tésztává összedogozzuk, végül hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot is. A tésztát a tepsibe simítjuk, tetejét egyenletesen megszórjuk a cukros mandulával. A tepsit betoljuk a sütő alsó harmadába, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 22-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt rácsra borítjuk, a sütőpapírt lehúzzuk a süteményről és hagyjuk kihűlni, majd a tésztát egy vágódeszkára fordítjuk. Nagyobb méretű pogácsaszaggatóval (kb. ⌀ 5,5-6 cm) kifliket szaggatunk belőle.
Díszítés:
A kifliket porcukorral meghintve tálaljuk.

Legújabb cikkek
1

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!
Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

1

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!
A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

1

Mentes desszertcsodák pudingból
Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?