Burgonyás pogácsa
Hozzávalók
Burgonyás pogácsa
40 dkg liszt
25 dkg puha margarin
3 db közepes nagyságú burgonya (megfőzve, áttörve)
1 dl langyos tej
csipet cukor
2 dkg élesztő
1 tojássárgája
2 csapott teáskanál só (ízlés szerint)
köménymag
reszelt sajt
Elkészítés
Elkészítés
Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatom. A lisztben elkeverem a sót, hozzáadom a felfuttatott élesztőt, majd a tojást, margarint, főtt burgonyát.
Jól összegyúrom (ha túl ragacsos a tészta, akkor adok még hozzá lisztet, de lágy maradjon a tészta). 1 órán át pihentetem.
A megkelt a tésztát kinyújtom, kb. 1,5 ujjnyi vastagra, megkenem a felvert tojással és késsel bekockázom a tetejét. Sajttal, köménnyel megszórom, majd pogácsa szaggatóval kiszaggatom.
Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem a pogácsákat, előmelegített sütőben készre sütöm.
Jól összegyúrom (ha túl ragacsos a tészta, akkor adok még hozzá lisztet, de lágy maradjon a tészta). 1 órán át pihentetem.
A megkelt a tésztát kinyújtom, kb. 1,5 ujjnyi vastagra, megkenem a felvert tojással és késsel bekockázom a tetejét. Sajttal, köménnyel megszórom, majd pogácsa szaggatóval kiszaggatom.
Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem a pogácsákat, előmelegített sütőben készre sütöm.
Tálalás
Kb. 40-45 db lesz belőle.
Alternatív elkészítés
Én egy kevés őrölt köményt is teszek a tésztába.
Kedvencnek jelölöm
Burgonyás pogácsa
Hozzávalók
Burgonyás pogácsa
40 dkg liszt
25 dkg puha margarin
3 db közepes nagyságú burgonya (megfőzve, áttörve)
1 dl langyos tej
csipet cukor
2 dkg élesztő
1 tojássárgája
2 csapott teáskanál só (ízlés szerint)
köménymag
reszelt sajt
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatom. A lisztben elkeverem a sót, hozzáadom a felfuttatott élesztőt, majd a tojást, margarint, főtt burgonyát.
Jól összegyúrom (ha túl ragacsos a tészta, akkor adok még hozzá lisztet, de lágy maradjon a tészta). 1 órán át pihentetem.
A megkelt a tésztát kinyújtom, kb. 1,5 ujjnyi vastagra, megkenem a felvert tojással és késsel bekockázom a tetejét. Sajttal, köménnyel megszórom, majd pogácsa szaggatóval kiszaggatom.
Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem a pogácsákat, előmelegített sütőben készre sütöm.
Jól összegyúrom (ha túl ragacsos a tészta, akkor adok még hozzá lisztet, de lágy maradjon a tészta). 1 órán át pihentetem.
A megkelt a tésztát kinyújtom, kb. 1,5 ujjnyi vastagra, megkenem a felvert tojással és késsel bekockázom a tetejét. Sajttal, köménnyel megszórom, majd pogácsa szaggatóval kiszaggatom.
Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem a pogácsákat, előmelegített sütőben készre sütöm.
Tálalás
Kb. 40-45 db lesz belőle.
Alternatív elkészítés
Én egy kevés őrölt köményt is teszek a tésztába.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?