Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Burgonyás pogácsa

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető

Hozzávalók

Burgonyás pogácsa

40 dkg liszt
25 dkg puha margarin
3 db közepes nagyságú burgonya (megfőzve, áttörve)
1 dl langyos tej
csipet cukor
2 dkg élesztő
1 tojássárgája
2 csapott teáskanál só (ízlés szerint)
köménymag
reszelt sajt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatom. A lisztben elkeverem a sót, hozzáadom a felfuttatott élesztőt, majd a tojást, margarint, főtt burgonyát.
Jól összegyúrom (ha túl ragacsos a tészta, akkor adok még hozzá lisztet, de lágy maradjon a tészta). 1 órán át pihentetem.
A megkelt a tésztát kinyújtom, kb. 1,5 ujjnyi vastagra, megkenem a felvert tojással és késsel bekockázom a tetejét. Sajttal, köménnyel megszórom, majd pogácsa szaggatóval kiszaggatom.
Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem a pogácsákat, előmelegített sütőben készre sütöm.

Tálalás

Kb. 40-45 db lesz belőle.

Alternatív elkészítés

Én egy kevés őrölt köményt is teszek a tésztába.
Burgonyás pogácsa

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő 20-40 perc között
35 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
37 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!