Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tönkölylisztes-magvas pogácsa

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 23-35 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 23-35 darab elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 35x40 cm):

sütőpapír

Tésztához:

225 g búzaliszt
150 g teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt
175 g tejföl
100 g lágy vaj vagy margarin
1 darab tojás (M-es)
1 teáskanál só
50 g aprómagvas magkeverék (pl. szezámmag, fekete szezámmag, lenmag, napraforgómag)

Kenéshez:

1 darab tojás (M-es)

Szóráshoz:

kb. 60 g trappista sajt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük. A sajtot lereszeljük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet és az élesztőt egy keverőtálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót a magkeverék kivételével, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, kb. 2 perc alatt sima tésztává dagasztjuk, végül beledolgozzuk a magkeveréket is. A tésztát lisztezett felületen 2 cm vastagra nyújtjuk, és pogácsaszaggatóval (kb. 4 cm ⌀) kiszaggatjuk. A pogácsákat az előkészített tepsire tesszük egymástól kellő távolságra, és 15 percet pihentetjük. Ezután a tetejüket megkenjük a felvert tojással, és megszórjuk a reszelt sajttal. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a pogácsákat megsütjük.

Sütési idő: kb. 25-28 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kész pogácsákat a tepsivel együtt süteményrácsra téve hagyjuk kihűlni.

Tipp:

A pogácsák tetejét sajt helyett magkeverékkel is megszórhatjuk vagy egyszerűen berácsozhatjuk.
Tönkölylisztes-magvas pogácsa

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
38 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
2 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!