
Pogácsa teljes kiőrlésű liszttel



Hozzávalók
Tésztához:
Kenéshez:
Szóráshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó-felső sütés: 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Egy tálban összekeverjük a kétféle lisztet és az expressz élesztőt, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót a tej kivételével. Konyhai robotgéppel (dagasztóspirál) sima tésztává dagasztjuk, közben apránként hozzáadagoljuk a langyos tejet is egészen addig, amíg összeáll a tészta.
A tésztát lisztezett felületen 2 cm vastagra nyújtjuk, és kisebb méretű pogácsaszaggatóval (kb. 3,5 cm ⌀) kiszaggatjuk. A pogácsákat sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük egymástól kellő távolságra, 15 percet pihentetjük. Tetejüket megkenjük a felvert tojással, és megszórjuk lenmaggal. A sütőlemezt a sütő alsó harmadába toljuk, és a pogácsákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 25 perc
A kész pogácsákat a sütőlemezzel együtt rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Tipp:


Pogácsa teljes kiőrlésű liszttel
Hozzávalók
kb. 32-34 darab elkészítéséhez
Tésztához:
Kenéshez:
Szóráshoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó-felső sütés: 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Egy tálban összekeverjük a kétféle lisztet és az expressz élesztőt, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót a tej kivételével. Konyhai robotgéppel (dagasztóspirál) sima tésztává dagasztjuk, közben apránként hozzáadagoljuk a langyos tejet is egészen addig, amíg összeáll a tészta.
A tésztát lisztezett felületen 2 cm vastagra nyújtjuk, és kisebb méretű pogácsaszaggatóval (kb. 3,5 cm ⌀) kiszaggatjuk. A pogácsákat sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük egymástól kellő távolságra, 15 percet pihentetjük. Tetejüket megkenjük a felvert tojással, és megszórjuk lenmaggal. A sütőlemezt a sütő alsó harmadába toljuk, és a pogácsákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 25 perc
A kész pogácsákat a sütőlemezzel együtt rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Tipp:

Legújabb cikkek

Régi ízek, elfeledett édességek nyomában
Csapjuk fel a családi szakácskönyvet, és merüljünk el a már-már elfeledett finomságok olvasgatásában! Prósza, málé, lisztes sterc, kinek ismerősek ezek az ételnevek?


Sajttorta, az amerikai kedvenc
A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!


Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban
A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?