Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Pogácsa teljes kiőrlésű liszttel

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 32-34 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 32-34 darab elkészítéséhez

Tésztához:

200 g búzaliszt
175 g teljes kiőrlésű liszt
150 g félzsíros túró
150 g tejföl
100 g lágy margarin
1 db tojás (M-es)
1 púpozott teáskanál (9 g) só
kb. 50 ml langyos tej

Kenéshez:

1 db tojás (M-es)

Szóráshoz:

kb. 8-10 g lenmag
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A túrót villával összetörjük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó-felső sütés: 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
Egy tálban összekeverjük a kétféle lisztet és az expressz élesztőt, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót a tej kivételével. Konyhai robotgéppel (dagasztóspirál) sima tésztává dagasztjuk, közben apránként hozzáadagoljuk a langyos tejet is egészen addig, amíg összeáll a tészta.

A tésztát lisztezett felületen 2 cm vastagra nyújtjuk, és kisebb méretű pogácsaszaggatóval (kb. 3,5 cm ⌀) kiszaggatjuk. A pogácsákat sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük egymástól kellő távolságra, 15 percet pihentetjük. Tetejüket megkenjük a felvert tojással, és megszórjuk lenmaggal. A sütőlemezt a sütő alsó harmadába toljuk, és a pogácsákat megsütjük.

Sütési idő: kb. 25 perc

A kész pogácsákat a sütőlemezzel együtt rácsra téve hagyjuk kihűlni.

Tipp:

Ha szükséges, adjunk a tésztához további 3-4 evőkanál tejet.
Pogácsa teljes kiőrlésű liszttel

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
46 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
36 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!