Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Citrom torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

10 egész tojás
10 evőkanál cukor
10 evőkanál liszt

Krém:

1 liter tej
50 dkg margarin
20 dkg porcukor
1 citrom leve és reszelt héja
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Tészta

A tojásokat szétválasztom, a fehérjét felverem.

Elkészítés

Mikor felverődött, kanalankét hozzáadom a cukrot, miközben tovább verem, míg kemény habbá válik.

Elkészítés

Egyenként hozzáadom a tojássárgákat és habbá verem.

Elkészítés

A lisztett összekeverem a sütőporral, és óvatosan összekeverem a habos masszával.

Elkészítés

Kivajazott kerek tortaformában 150 fokon megsütöm.

Krém

A tejben megfőzöm a pudingot és a vaníliás cukrot. Kihűltöm.

Elkészítés

A margarint kikeverem a porcukorral, hozzáadom a kihűlt pudingot, a citrom levét, reszelt héját és az egészet újra kikeverem.

Elkészítés

A kihűlt piskótát 4 részre vágom, megtöltöm a krémmel úgy, hogy az oldalaira és a tetejére is kerüljön.
Citrom torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
139 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!